Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 (edited) Znaci ja sam hipster sto smatram da je idiotizam novo takmicenje za reprezentacije koje kad osvojis nisi prvak apsolutno nicega. A ti si sta, pametan? A nisi kao do sad znao da si fudbalski hipster? Ma daj, navijaš za neku tamo ređo kalabriju i više fudbala odgledaš na vhs-u nego u lš, budimo realni nemoj da se ljutiš, volim te ja pa i neka si hipster :) Edited December 16, 2016 by Ruxin
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 (edited) Btw koliko sam preleteo turnir je kvalifikacioni, a osnovna ideja je da zameni milijardu besmislenih prijateljskih, što je svakako 1 plemenita zamisao, mogu i pametnije da se iskoriste ti termini. Ne znam što potenciraš to da se ne osvaja ništa. Edited December 16, 2016 by Ruxin
Meazza Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Btw koliko vidim turnir je koliko sam preleteo kvalifikacioni, a osnovna ideja je da zameni milijardu besmislenih prijateljskih, što je svakako 1 plemenita zamisao, mogu i pametnije da se iskoriste ti termini. Ne znam što potenciraš to da se ne osvaja ništa. Znaci, posto prijateljske ne valjaju ajde da napravimo jos prijateljskih? Posto ovo nije nista drugo, obican prijateljski dosadni nebitni turnir. Bolje da se ne igra nista od tih prijateljskih i da se kvalifikacije skrate (posto je, kao sto vidimo, to ipak moguce).
Meazza Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Another bogus UEFA idea, trying to milk more money from fans for low prestige games.
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 (edited) Erm ne, turnir daje i neka mesta za euro tako da svakako ima veći takmičarski imperativ nego besmislene prijateljske. Ali moraću da proučim malo detaljnije na sajtu uefe ako smo dobacili do diskusije, kao što rekoh samo sam preleteo Edited December 16, 2016 by Ruxin
Meazza Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Erm ne, turnir daje i neka mesta za euro tako da svakako ima veći takmičarski imperativ nego besmislene prijateljske. Da, ali ce ih biti vise nego prijateljskih. A kao drugo, tek je preglupa ideja da postoje dva medjusobno nepovezana kvalifikaciona turnira u kojima ucestvuju isti timovi. Onda je to jos gluplje nego sto sam mislio. Da bi utakmice bile zanimljive, one bi trebalo da budu sa sto vecim takmicarskim znacajem. A ovim ce uspeti da razvodne znacaj samih zvanicnih kvalifikacija. Teski glupaci.
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 A da ti prvo to lepo pročitaš pre nego pretpostaviš da si pametniji od njih?
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Pa jbt diskutuješ napamet, nisi primetio ni da je turnir kvalifikacioni ali znaš da je sigurno sranje jer dolazi od uefe i promena je Ja ako sam pohvatao dobro deluje mi tačno jedno 6 puta zanimljivije i korisnije od prijateljskih...
Meazza Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Pa jbt diskutuješ napamet, nisi primetio ni da je turnir kvalifikacioni ali znaš da je sigurno sranje jer dolazi od uefe i promena je Ja ako sam pohvatao dobro deluje mi tačno jedno 6 puta zanimljivije i korisnije od prijateljskih... Ma razmisli, molim te. Kako moze da bude dobro da postoje dva kvalifikaciona turnira? I kako ne uvidjas da ce, ako je i prvi turnir kvalifikacioni, to automatski dovesti do toga da ovaj drugi, zvanicni turnir, bude manje uzbudljiv? Jedno proizilazi iz drugog. Mada ja imam problem sa svim tim gomilanjem nebitnih utakmica da bi se maksimizirao profit, to jesi u pravu i tu se definitivno razilazimo.
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Aman jel si to proučio kako funkcioniše pa da pričamo konkretno, ili znaš već uveliko sve pa ti činjenice i ne trebaju?
Meazza Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Aman jel si to proučio kako funkcioniše pa da pričamo konkretno, ili znaš već uveliko sve pa ti činjenice i ne trebaju? Procitao sam na Dejli Mejlu, a nadam se da sam i shvatio (ne garantujem).
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 (edited) Elem, ako sam dobro pohvatao - 4 lige sa po 4 grupe, svaka liga daje 4 mesta u plejofu za pobednike grupa. Znači 16 ekipa, 4 plejofa, pobednik svakog ide na euro. Timovi koji su se već kvalifikovali kroz normalne kvalifikacije (2x10) ne učestvuju u plejofu, nego prelazi na sledećeg (ukratko). Dosta korisnih utakmica protiv protivnika sličnog ranga + takmičarski neuporedivo sa prijateljskim. Edited December 16, 2016 by Ruxin
Meazza Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 (edited) Timovi koji su se već kvalifikovali kroz normalne kvalifikacije (2x10) ne učestvuju u plejofu, nego prelazi na sledećeg (ukratko). Zasto bi se onda ti timovi uopste takmicili? Za njih sigurno ne postoji nikakav motiv. A svejedno ce se takmiciti i uticati na ostale. Ili ja to i dalje ne shvatam. Edited December 16, 2016 by IndridCold
Recommended Posts