Jump to content
IGNORED

NOVI BEOGRAD

gospa buba

Recommended Posts

Posted

Bice sigurno neka karakondzula i tu, verovatno se jos svadjaju ko ce da otme zemljiste.

Posted
11 minutes ago, zorglub said:

Da, s obzirom na to koliko se otima i krade, ima tih čudnovato praznih placeva. U Zemunu onaj u Ugrinovačkoj odmah uz stadion npr. Kapiram da je vlasnik crkva ili neka još veća mafija.

Ima i brdo problema sa imovinsko-pravnim stanjem. U Zemunu postoje neverovatne stvari na terenu, poput ove recimo:

uxAdikC.png

Dakle, KP 15470/1 zalazi u jedno dvorište sa donje strane, uslovno rečeno, prelazi preko puta sa dve duple trake i zelenim pojasom između, pa prelazi na drugu stranu puta i tu se na njoj nalazi cela gomila privatnih kuća i privrednih objekata. I sad zamisli da hoćeš da kupiš neki od tih objekata i gradiš na tom mestu ili nešto menjaš.

Ovo ne može da raščivija Bog otac, potpuno je fascinantno šta su radikali napravili tom divljom gradnjom po Zemunu i okolini.

U Vojvodini se celi parkovi nalaze na jednoj parceli, al' tamo je ostao red iz vremena AU.

• +1 1
Posted
23 hours ago, johan nagel said:

Није баш да иде од нигде до нигде, солидна је ту фреквенција возила, гомила људи с Б. Косе се спушта туда плус сад кад су пробили коначно онај део код Интерконтија можеш лако и туда да изађеш на Газелу плус на СС мост (капирате као двосмислено) кад га буде било.

Остаје да повежу В. Поповића и Булевар Николе Тесле и ето нешто смислено су урадили за промену.

Da, ali ta ulica se iz xy traka uliva u jednu traku tamo kod Studenjaka, tako da ti za tu konekciju džaba što proširuješ ovaj deo pre. Ovo ispada da je za ljude koji od Sava Centra idu u Durmitor na janjetinu, da mogu brže da stignu.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
2 hours ago, Shan Jan said:

Bice sigurno neka karakondzula i tu, verovatno se jos svadjaju ko ce da otme zemljiste.

Taj plac stoji prazan i zakorovljen otkad znam za sebe, zato mi je i čudan - s obzirom na epidemiju rušenja porodičnih kuća u Zemunu i izgradnje četvorospratnica u poslednjih desetak godina.

Posted
1 hour ago, goofs said:

Ovo ispada da je za ljude koji od Sava Centra idu u Durmitor na janjetinu, da mogu brže da stignu.

:D

Jer janjetina je lepa samo dok je vruca..

• Wub 1
Posted
7 minutes ago, zorglub said:

Taj plac stoji prazan i zakorovljen otkad znam za sebe, zato mi je i čudan - s obzirom na epidemiju rušenja porodičnih kuća u Zemunu i izgradnje četvorospratnica u poslednjih desetak godina.

Koliko se sećam iz priče mojih koji su se početkom ‘70.-ih doselili u tada novoizgradjeni blok 29 plan je bio da se tu napravi zgrada tehničkih fakulteta. Možda se varam.
Pa je mnogo kasnije bio plan za neki naučni centar, pa za umetničke fakultete. 

Posted

Sori Boksi, ja sam govorio o ovom zemunskom zaboravljenom placu jer sam mislio da se Shanjan nadovezao na moj prethodni post. Ali i za taj deo na kome je fdu je svakako čudno što stoji nedirnut u ovo vreme grabeži i pljačke.

• +1 1
Posted

@zorglub hvala na videu gde se vidi da se može kad se hoće. posle sm pogledao i ovo o jednoj železničkoj stanici. potvrda zašto volim i cenim holandiju i holanđane.

• +1 1
Posted

Ah, gledao sam, naravno - super kanal btw.

Nisam pametan da li uopšte ima smisla da se bilo kako uspoređujemo s Holandijom. Što se infrastrukture tiče, ta zemlja je, i to ne samo za Srbiju već i daleko razvijenije zemlje, bukvalno prozor u budućnost. Pitanje je samo koliko dugo ćemo svi biti opčinjeni njihovom stvarnošću pre nego što počnemo da radimo na našoj, jer čak i njima je bilo potrebno preko 40 godina da budu tu gde jesu.

U međuvremenu, ovi lokusti ne da nisu spremni da nauče, već u svojoj alavosti i gluposti dodatno uništavaju sve čega se dohvate, gradovi included.

Posted

Jedno istorijsko pitanje ... otkud da je Ivan Ribar dobio ulicu u nizu gde su Nehru, Gandi i Dusan Vukasovic ? 

Posted

Počistili su drveće na južnoj strani 62. bloka, biće prelep parking. Moram da priznam da sa nestrpljenjem čekam leto, velike kiše i oranje onih zelenih nepotrebnih govana u sredini.

• Tužno 2
Posted
On 10. 10. 2024. at 18:25, Lezilebovich said:

Jedno istorijsko pitanje ... otkud da je Ivan Ribar dobio ulicu u nizu gde su Nehru, Gandi i Dusan Vukasovic ? 

Imao je i osnovnu školu, sada je to Milana Rakića.

Posted
17 minutes ago, Dsnake said:

Počistili su drveće na južnoj strani 62. bloka, biće prelep parking. Moram da priznam da sa nestrpljenjem čekam leto, velike kiše i oranje onih zelenih nepotrebnih govana u sredini.

cekaj, gdje?

Posted
10 minutes ago, morgana said:

cekaj, gdje?

preko puta univera, i na tri površine preko puta parkića u bloku 63 i oko onog ogromnog skloniša preko puta budjave zgrade izmedju japanske i evropske. posle toga ima dve vec iskopane

• Hvala 1