Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted (edited)

i kad sklopis 50 puta uvek curi voda negde, resenje je da ne gledas i ne proveravas, ako nema poplave sve je ok, posle samo zaraste

Edited by villiem
  • Haha 1
  • Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

a postoje i one dihtung trake

Posted

Ne curi ništa, puštali vodu i na sitno i u jakom mlazu. Ako slučajno procuri, tu je Sveta Ducktape. 

• +1 1
Posted
2 hours ago, salerokada said:

Jesam, ali kao da se ništa ne dešava.
Antirost je Irkomov.

Zet predlaže da namažemo Irkomov 3u1 da posluži kao zaštita i podloga, a preko toga ovu običnu boju.
Da li to ima smisla ili ću posle par godina opet morati sve ispočetka?

Možda je "duboka rđa" u pitanju, probaj malo da tretiraš čeličnom četkom pa onda još jednom antirost.

Podloga, osnovna boja + završna bi trebale da drže godinama bez problema.

• Hvala 1
Posted

Da priupitam ovde. Imam svoja 2 privatna parking mesta sto je jako fino i korisno. Problem je sto je na meni da ih odrzavam. Korov raste nenormalnom brzinom a nisam stalno voljan da kosim i cupam travuljagu. Zna li ko kako moze da mu se stane u kraj, pa i nekom nuklearnom ili hemijskom intervencijom koja dizu kosu na glavi Grete Tumberg?

Hvala.

Hwqro2W.jpg

Posted
5 hours ago, lo zingaro said:

Da priupitam ovde. Imam svoja 2 privatna parking mesta sto je jako fino i korisno. Problem je sto je na meni da ih odrzavam. Korov raste nenormalnom brzinom a nisam stalno voljan da kosim i cupam travuljagu. Zna li ko kako moze da mu se stane u kraj, pa i nekom nuklearnom ili hemijskom intervencijom koja dizu kosu na glavi Grete Tumberg?

Hvala.

Hwqro2W.jpg

Samo neki totalni hebricid,proizvodjača biraj sam Mozes i Bartijev predlog :D

E sad posto je total težak otrov treba voditi računa da se niko ne mota po tretiranoj površini,pogotovo ne neka životinja bar nedelju dana.

I posto je mala površina puna doza bez vode i biće Hirošima.

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

Hocu da kupim brusilicu, da sredjujem neka vrata i manje komade namjestaja

Koju da uzmem?

https://uradi-sam.rs/brusilice

a da bude smislena i ne kosta previse jer je za amatersku, relativno rijetku upotrebu? 

Posted

Za velike i ravne površine kao prednja i zadnja strana vrata → brusilica vibraciona iliti "šlajferica"

Za bočne stranice vrata sa i okvir na koja naležu vrata gde su žlebovi → brusilica trougaona gde su nepristupačne površine za vibracionu (ili ugaonu) brusilicu.

Predlažem obe, eventualno samo šlajfericu ako bočne stranice i nepristupačna mesta nisu baš bitna gde je ona trouglasta efikasna.

Ugaona brusilica je pogodnija za čelik (skidanje farbe, rđe, pa i obradu vara) nego kod renoviranja drvenih elemenata nameštaja bez obzira na finoću šmirgle - lako se sa ugaonom pogreši i napravi "ožiljak" - za rad sa ugaonom potrebno je baš iskustvo (ako se želi estetika), mirna ruka i odsustvo osvežavajućih napitaka na bazi hmelja. :happy:

• Hvala 1
Posted

Hvala! Cijene dosta variraju, šta misliš je li OK da uzmem neku u rangu 4-5 hiljada din, treba li da gledam neki poseban parametar kod vibracionih bušilica? 

Posted

ako možeš da završiš sve za dan, dva imaju na fb neki što iznajmljuju alate oko 10€ je dan

Posted
2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ako možeš da završiš sve za dan, dva imaju na fb neki što iznajmljuju alate oko 10€ je dan

ne mogu, nazalost, dio posla je u bgd, a dio u hn. hvala za info, posluzice za nesto drugo :)

Posted

Što je veća snaga to mašina pouzdanija i efikasnija, manja opasnost od pregrejavanja.

Marku powerplus predlažem za izbegavanje, kupio pre ~10 godina bušilicu i brzo joj propali ležišta lagera, loš kvalitet.

Ova bošova bos/150 3 bavaria od 3099 mi se čini OK za amatersku povremenu upotrebu.

Odgovarajuće tipske šmirgle po dimenzijama se mogu naći po farbarama, a mogu se izrezati po šmirgli koja se dobije uz vibracionu brusilicu.

Kupovne su perforirane pa se lako skuplja prašina nastala radom, mada može se raditi i sa ravnim neperforiranim šmirglama.

• Hvala 1