triple_nippled Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 8 hours ago, Bujodrag said: A ako već buši rupe, možda bi hol šrafovi (šrafovi za drvo) bili zgodnije rešenje. S običnom šrafilicom ide brzo a i većina manjih podesivih bušilica može tako da se koristi +1 mislim da je ovo najlaksa, najbrza i najekonomicnija varijanta
Bujodrag Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Ma ja b' sve to tiplovao drvenim tiplovima. Tako sam i ovo pravio, tiplovao čačkalicama
SDSG Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Kisa i tiplovi se bas slazu tako da bi trajalo do prve vece kise.
Bujodrag Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 me, zeeezam se. to čak ni ja ne bih radio, koliko god želeo da se kurčim Doduše, neki sintetički lepak bi impregnirao drvene tiplove pa bi bili zaštićeni od vlage. S druge strane, rekao bih da je ta tehnika ipak malo sporija nego spajanje šrafilicom
vathra Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 О чему ви дискутујете... Чекић и само удри. За пнеуматски су вам већ објаснили. Аку шрафилица и шрафљење... са аматерским шрафилицима би батерија издржала можда 50 малих шрафова, и онда на пуњач. Ако би се прво забушиле рупе можда и више, али је онда смарање бушење, па мењање главе и подешавања сваки час. Једино што треба да је да добро изаберете величину ексера, већи се теже куца. Претходних викенада сам куцао по гредама крова по преко 100 ексера 5-це, и то све изнад главе, неки чудни углови. Прво сам покушао са шрафилицом и одустао врло брзо због горепоменутих разлога. Чекић ради сасвим добро и поуздано.
Bujodrag Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 Ne, ne , ne. Drveni tiplovi su zakon ali moraju biti ručno izradjeni od mahagonija. ----------------------------------------- _šrafilica ili laka podesiva bušilica i dovoljno dugačak produžni strujni kabl. No, i zakucavanje čekićem je dobro rešenje samo treba paziti da ekseri ne rascepe daske.
Sestre Bronte Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 On 21.4.2019. at 16:59, rođeni said: šrafovi, brate, šrafilica i udri nije lepo da zafrkavaš ljude, ne ne
Sestre Bronte Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 čekić i ekseri, ide to brzo nađi neku staru drvenu ogradu sa zavrtnjima...ako možeš
vathra Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 E to. Šraf istruli kroz koju godinu, možeš da plačeš od muke ako treba da ga skloniš. Ekser vadiš u tri opuštena poteza.
mire Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 5 hours ago, Braća Strugacki said: čekić i ekseri, ide to brzo nađi neku staru drvenu ogradu sa zavrtnjima...ako možeš u stara vremena nije bilo šrafilica a "truljenje šrafova" ne bih da komentarišem, mrzi me
Bujodrag Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 Možda je mislio na neko bolest šrafova. Ima toga.
Recommended Posts