Sestre Bronte Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 (edited) ... Edited December 2, 2017 by Braća Strugacki
eumeswil Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 (edited) Šta može biti uzrok kratkotrajnog a stalnog (frekv. 3-4x u minutu) zvuka najbližeg škripanju iz bojlera? Čuje se i kad je bojler ugašen. Da napomenem da je čišćen od kamenca u avgustu. Edited December 2, 2017 by miki.bg
Блок_64 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 4 hours ago, čekmeže said: Šta raditi kad se adaptira deo potkrovlja, recimo pola po dužini, a ostalo je i iznad prostora (nema kosiih zidova) i onda krene vlaga na plafonu da se kondenzuje? Gipsana ploča (plafon) se izvitoperila. Ima gipsana ploča, pa nešto , pa stiropor, vuna i najlon. Hoće li pomoći da se skloni najlon? Нека слика тренутног стања би мало више помогла. Плочи која се извитоперила помоћи нема мораће да се мења.Постоји могућност да немаш паропропусну-водонепропусну фолију и да се зато ствара кондез али кажем ти без да се погледа на лицу места или макар без слике тешко је рећи нешто више.
Блок_64 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 4 hours ago, miki.bg said: Šta može biti uzrok kratkotrajnog a stalnog (frekv. 3-4x u minutu) zvuka najbližeg škripanju iz bojlera? Čuje se i kad je bojler ugašen. Da napomenem da je čišćen od kamenca u avgustu. Ваљда притисак.
eumeswil Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Ja se bojim da nije nešto riknulo tipa ventil, termostat, pa da dođe do belaja.
mire Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 (edited) Edited December 3, 2017 by rođeni Da mogu da pišem, objasnio bih to oko potkrovlja :D
slepa živana Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 On 12/3/2017 at 7:34 AM, rođeni said: piši iz edita šta te briga
mire Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 (edited) Edited December 4, 2017 by rođeni pa eto, za početak- ploča pa "nešto". u potkrovlju je obavezno ploča, pa najlon, pa ostalo
Sestre Bronte Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 šta se primaš, zajebavaju te, ko normalan može da ostavi ploču bez najlonske zaštite, jbt ne može da se izbegne kondenzacija ali nikad
čekmeže Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Šta da ti kažem, ko normalan, čovek koji je to radio je uzeo 4-5 k evra za adaptaciju pokrovlja od 40 kvadrata, meni je bilo jasno kad je odoka ocenio koliko trebaju da budu spoljni stepenici. Srećom nije radio kod mene, pitam za druga. Stavio je stiropor 10 cm. Kad ga je ortak zvao da mu kaže za vlagu ovaj je rekao nađi nekog stručnijeg. Neko će ga pressamititi za 4 k evra.
pbg12345 Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 osnovna stvar (koju vecina iz nekog razloga zanemari) da li je temperatura unutar tog potkrovlja dovoljna (dovoljna da kolicina vode u vazduhu ispari) i ono sto znam je da (za takvu vrstu ploce) postoje dve vrste najlona, jedan koji ide blize ploci koji propusta vlagu napolje i drugi koji ide na izolator koji sprecava vodu u bilo kom obliku da prodre unutra ja u potkrovlju imam kosu (betonsku) plocu i imali smo dosta problema sa vlagom letos smo stavili stiropor sa strane, a gore vunu plus najlon (samo ovaj "spoljnji"). za sad funkcionise perfektno. istina jos nije stigla ona najgora zima, ali vlage nema ni u naznakama. u kupatilu se npr ranije prilikom tusiranja stvarala ogromna kolicina vlage (mala je kubikaza kupatila, povrsine svega nesto vise od jednog tatamija , a ni visina nije standardna celom povrsinom), sad je toga daleko daleko manje i ispari ubrzo, dok bi se ranije kondezovala po plafonu i zidovima
pbg12345 Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 i ne znam cene, ali u odnosu na ono koliko smo mi placali radove, nesto mi tih 4-5 000e zvuci malo mnogo za adaptaciju 40kvm doduse ne znam sta je sve ta adaptacija obuhvatala, ali u svakom slucaju visoka cifra
mire Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 (edited) Edited December 10, 2017 by rođeni za te pare mora sve, od plafona, preko zidova, do poda, sa kupatilom
Frank Pembleton Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 E rođeni ajd bre učini nešto sa tim pisanjem, ne mogu svaki put neku gimnastiku da izvodim da bi te pročitao ;-)
Recommended Posts