Timmy Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Hvala Bloku na kontaktu, problem resen. Hvala vathri na ponudjenoj pomoci. Ziv bio PPP :)
copkillah Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 iskočio jedan od tri osigurača kod brojila, zamenio sam ga ali je opet riknuo iako je u početku sve radilo, pa sam skinuo to sijalično grlo i sačekaću ipak električara sutra da proveri da li je sa žicama sve okej ili je bilo samo do tog problematičnog grla hvala svima!
katamaran Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 Sigurno samo grlo. Meni su proklete sijalice umele da eksplodiraju iz cista mira na lusteru. Srecom poslednjih meseci se nije desavalo.
vathra Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 Proveri sve kontakte na toj grani, kod grla, kod spoja lusteta, razvodna grana, prekidač, pa i kod razvodne kutije. Moguće da je neki kontakt oslabio, pa se žice istopile.
katamaran Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 Moguce da je to kod mene bio problem jer su mi otprilike u tom periodu menjali kompletan krov pa je znalo i desetmajstora da skace iznad tog lustera. Srecom vise se ne desava tako da valjda nema problema. Mislim da je najpre bilo do krs sijalica (minjonke)
Frile Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 Proveri sve kontakte na toj grani, kod grla, kod spoja lusteta, razvodna grana, prekidač, pa i kod razvodne kutije. Moguće da je neki kontakt oslabio, pa se žice istopile. Pre svega zameni osigurač od te grane, očigledno je neodgovarajući ili je ubačena licna debljine eksera (ako je stari topivi). Drugim rečima, osigurač na fazi, kod brojila, je poslednje osiguranje. Ispred njega mora da postoji drugi, slabiji osigurač, koji prvi iskoči. U ovom slučaju nije iskočio. A usput proveri i ostale osigurače, da nisu i oni felerični.
copkillah Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 osigurač sam zamenio i opet je crklo, ali mene zanima kako to da nije iskočio osigurač u samom stanu ni prvi ni drugi put? inače to su električari koji su nam i menjali staru tablu sa osiguračima novom pre godinu i kusur, pa me zanima da nisu oni potencijalno nešto zeznuli jer ne reaguju prvo ti osigurači koji su u samom stanu
Frile Posted April 29, 2017 Posted April 29, 2017 osigurač sam zamenio i opet je crklo, ali mene zanima kako to da nije iskočio osigurač u samom stanu ni prvi ni drugi put? inače to su električari koji su nam i menjali staru tablu sa osiguračima novom pre godinu i kusur, pa me zanima da nisu oni potencijalno nešto zeznuli jer ne reaguju prvo ti osigurači koji su u samom stanu od koliko ampera je osigurač od faze (kod brojila), a koliko ampera osigurač u stanu? da li je stavljana licna na osigurač u stanu? (pretpostavljam da se radi o topivim osiguračima, kad kažeš da si ih menjao)
đorđe geprat Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 sada videh ovo iznad. pretpstavljam da su osigurači automatski. oni su brzoreagujući i iskaču u paru. u stanu i kod strujomera. ja sam kod strujomera zadržao osnove za topljive osigurače, nabudžio ih licnama tako da su praktično samo rastavljači a u stanu na tabli imam tri glavna od 25A i niz za strujna kola (10 i 16A). miislim da je to dobro rešenje iako netipično. treba mi majstor elektroničar da mi popravi UPS. nemam 220V na izlazima. inače je prerađen da služi kao punjač akumulatora. nemam 12V ni na tom izlazu.
Frank Pembleton Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Ortaku se LG ne-pametni lcd TV počeo "čudno" da ponaša. Iz čista mira ugasi ekran a zvuk se i dalje čuje. Pomaže jedino da ga ugasi i upali? Jel se neko sretao sa ovim? A može i preporuka za majstora da pogleda i kaže ima li svrhe popravljati? ....shit has hit the fan...
renne Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Ortaku se LG ne-pametni lcd TV počeo "čudno" da ponaša. Iz čista mira ugasi ekran a zvuk se i dalje čuje. Pomaže jedino da ga ugasi i upali? Jel se neko sretao sa ovim? A može i preporuka za majstora da pogleda i kaže ima li svrhe popravljati? ....shit has hit the fan... Pa imaš ove ovlašćene LG servise, nema bolje od njih
nisam ja Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 pvc prozor mehanizam. imam samo dve pozicije. ne mogu da okrenem ručicu na gore, tj na kant ili kip. kad je standardno otvoren onda mu je i gornji deo slobodan, kao kad je na kantu. ono što se golim laičkim okom vidi je da je gornji zub od tri koja vire iz boka prozora za jedan položaj niži, tj nalazi se u najnižoj tački kad je na položaju otvoreno, a tada bi trebao da je na sredini, tako da ne može niže. neko ima ideju?
kud u maglu Simoviću Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 probaj da ga odšrafljuješ/zašrafljuješ i vidi da li se pomera(trebao bi da ima onaj zazor za šrafciger)
Frank Pembleton Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Imam neki stari "preklapajući gril" to su stari Elma. E sad radi on samo me nervira što nema prekidač nego se uključuje direktno u utičnicu. Možda tako treba, kao to je jači potrošač? Ja bih ipak da mu na kabl (koji je baš debeo) stavim prekidač. Zato što me smara čupanje utičnice iz zida, a i razvaliću utikač u zidu. E sad jel treba da tražim neki specijalni za jače potrošače? ....shit has hit the fan...
Recommended Posts