Jump to content
IGNORED

Ex YU fudbal

mrdja

Recommended Posts

Posted

Nedostaje iz Beograda i Jordan Ivanović, možda i najpoznatiji reporter Radio Beograda.

Posted
Nedostaje iz Beograda i Jordan Ivanović, možda i najpoznatiji reporter Radio Beograda.
U pravu si, još jedan doajen.
Posted
Svakako, Ivanović je generacija koja je sledila iza Markovića i Stojiljkovića i od njih je imao zaista šta da nauči i poboljša. S druge strane, do polovine sedamdesetih neprikosnoveni vodeći komentator je bio Raća Marković, zvezda još predratnog Radio Beograda, glas koji svi znaju sa špice Vremena sporta i razonode.
Posted
kakve veze ima željo s dalmacijom? dakle, rekao je "slavonijo jesil čula, osijek vodi jedan nula" sećam se toga kao juče.za boru cvetkovića je bilo " dinamovo lane sa korane", a za beseka "dinamova violina iz varaždina"
Pa ako Zeljo povede protiv Hajduka.Mada je Edo Pezzi radio Hajduk, tako da je vjerovatno u pitanju ipak greska na Wiki.
Posted

Da se ne naljute navijači Partizana, imam jednu storiju iz španske ''Marke'' za njih o finalu KEŠ-a 1966. godine.Ako neko zna španske, neka prevede tekst, kako se ne bismo mučili sa Google prevodiocem.rotation-of-brisel.jpg

Posted

Vlastimir Lale Čekić je bio čuveni TV komentator sa utakmica Vojvodine.

• 2 weeks later...
Posted
Ima li nekog da je ovo skinuo, nekim slučajem? otišao mi hard disk, i sve zajedno sa njim...
Posted

Dobar danNaletija sam ja slucajno na ovaj forum, trazijuc podatke o “ex-YU” sportu.Vidim da ovdje ima ljudi sa jako puno znanjem o nogometu/fudbalu, pa se nadam da mi netko moze pomoci stavit rezultate Trofeja Marjana, odigran u Splitu.Falu mi rezultati sa sljedecih izdanja tog turnira:1978Partizan – Lausanne Sport1980West Bromwich – Grasshoppers1982Girondins – RSC Anderlecht1989Nantes – Cercle BruggesUnaprid puno hvala.pozdrav

Posted

Gotovo nezapaženo je ovih dana prošao jedan jubilej - 13 godina od prekinutog derbija na Marakani kada su Tumba i igrači Partizana prošli kroz "vrelog zeku" po izlasku sa terena ... http://strategija.org/prekinut-derbi/To je bio prvi derbi posle 5. oktobra u vreme još uvek totalnog haosa i do dan-danas niko nije odgovarao za totalnu inertnost policije ...

Posted

Ciao Mrdja e altri del forum,sono italiano, non capisco :frust: la vostra lingua ma capisco benissimo i nomi dei giocatori, i risultati. le formazioni dei campionati ex-Jugoslavia. :)Ho seguito quel campionato dal 1974-75 al 1978-79 attraverso TV Koper-Capodistria che trasmetteva una partita del campionato jugoslavo di calcio (e di basket) con commento in italiano di Bruno Petrali e Sergio Tavcer.Ero allora un ragazzino ma conservo ancora con cura tutti gli appunti presi allora dalla Tv (ci fosse stato internet ...) e che ora comincio a riportare nel computer.Ho cercato di leggere tutti i post di questo forum e ho copiato quelli che capivo (foto, nomi, formazioni, risultati).Ora chiedo se fosse possibile avere ancora notizie ed in particolare mi servirebbero le formazioni e i marcatori delle partite trasmesse allora in TV (le ho scritte tutte!)Mrdja ha pubblicato nel forum i link per i suoi "Godisnjak" (Evo i dva godisnjaka (1974-1976) i (1977-1978) ma non si possono più aprire.E' possibile avere questi?o Godišnjak FSJ 1974/1975 i 1975/1976o Godišnjak FSJ 1976/1977o Godišnjak FSJ 1977/1978o Godišnjak FSJ 1978/1979.Mando anche la mail per eventuali comunicazioni.[email protected]Grazie. Provo ora con il traduttore di Google.Hello Mrđa i drugih foruma,Ja sam Italijan, ja ne razumijem vaš jezik , ali sam shvatio vrlo dobro imena igrača, rezultate. formacije prvenstva bivše Jugoslavije.Pratio sam da je prvenstvo 1974-75 kroz 1978-79 TV Koper koji se emituju u igri prvenstva Jugoslavije nogomet ( i košarka ) s komentarom na talijanskom Bruno Petrali i Sergio Tavcer .Bio sam tada dječak , ali ja i dalje pažljivo sve napomene uzeti zatim TV ( nije bilo interneta , ...) i sada početi da bi na vašem računalu .Pokušao sam čitati sve postove na ovom forumu pa sam kopirao ono što sam shvatio ( fotografije , imena , formacije , rezultate ) .Sada pitam ako bi mogao imati bilo vijesti i još se posebno bih treba formacije i onda markeri igara emituje na TV ( napisao sam ih sve! )Mrđa objavljen na forumu link na svoj ​​" Godisnjak " ( Godišnjaka ( 1974-1976 ) I ( 1977-1978 ), ali ne mogu više otvorena.I ' moguće da se ti ?- Godišnjak FSJ 1974/1975 na 1975/1976- Godišnjak FSJ 1976/1977- Godišnjak FSJ 1977/1978- Godišnjak FSJ 1978/1979 .Ja također poslati e-mail za bilo kakvu komunikaciju [email protected]Hvala

• 2 weeks later...
Posted
tusko1_zpsd140812f.jpg
Umro je tiho, kao da se bojao da nekom smeta. Skroman u životu, ostao je takav i u smrti. Pomolio se Bogu, prekrstio se i rekao: "sad umirem", i kao da se stidi što umire, navukao je pokrivač preko glave i izdahnuo je sa dve krupne suze u očima.