assignment Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 (edited) Ma da. Murinjo je znao talijanski. Anceloti priča talijanski a to ti je španski so teškata govornata manata... aj nemoj me zasmijavati. :D Boze sto si ignorantan, jel sada treba da idem na Youtube da ti trazim press konferencije, ili ces i tada trditi da nije italijanski... Ja te necu zasmejavati a ti me, molim te nemoj nervirati -_- Hvala, Off Koji je ovo jezik?! Edited October 9, 2014 by assignment
assignment Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Ušao je sa fucking Korejom u polufinale SP. Sumnjam da je završio napredni kurs korejskog. Našim igračima treneri ne pričaju srpski od kako su pre 6-7 godina otišli u inostranstvo. Stvarno misliš da bi ih Drulović ili Stanoje bolje motivisali od Advokata ili Murinja? Jeste sa dve svetske kradje prvo protiv ITA pa protiv SPA ili bese obrnuto... Da, definitivno mislim, ali de bas nadje Stanoja.... Hajde ovako da definisem: Ako si apsolutno KRS trener onda ne znaci nista sto pricas srpski i onda bih rado uzeo Murinja (Advokat i Murinjo ne idu u istu recenicu, ali ok) Ali ako je pitanje Drula, Miha, Piksi, Djuka ili Advokat, onda bih radije coveka koji prica srpski... Zasto Slovenci ne dovedu tako nekog? Ili Hrvati, ili Bosanci, sto svi su oni bolji treneri od nasih? Nemaju para?
kralj Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 A zašto su Englezi, Rusi, Turci, Grci imali strane trenere? Komunikacija sa igračima nije ama baš nikakav problem. Opet kažem, ti igrači su zaboravili kako izgelda trening na srpskom.
MiddleClass Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 (edited) Murinjova je veličina što uči jezik zemlje u koju dođe. I to uzme dvočas čim sazna da će potpisati. A kolika je glupost ovo što pišeš govori i činjenica da je baš bitno da Murjinjo priča talijanski jednom Etou, Pandevu, Maikonu, Kambijasu, Žuliu Cezaru i ostalim čistokrvnim žabarima... isto za Anćelotija i Kristinu, Modrića i Bejla, ali dobro slični su talijanski i velški/hrvatski. Imam ja kolege iz tih zemalja - ne pričaju engleski, ali se naravno savršeno razumiju. Edited October 9, 2014 by MiddleClass
assignment Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 A zašto su Englezi, Rusi, Turci, Grci imali strane trenere? Komunikacija sa igračima nije ama baš nikakav problem. Opet kažem, ti igrači su zaboravili kako izgelda trening na srpskom. Zato sto su im domaci treneri kurac na biciklu, vidi definiciju u mom zadnjem post... Komunikacija po meni jeste problem, i ako su ti igraci zaboravili trening na srpskom, nisu zaboravili srpski jezik, a u svojim klubovima uce jezik drzave u kojoj su, boze ljudi stvarno ne razumem sta je tu tesko razumeti...
assignment Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 (edited) Murinjova je veličina što uči jezik zemlje u koju dođe. I to uzme dvočas čim sazna da će potpisati. A kolika je glupost ovo što pišeš govori i činjenica da je baš bitno da Murjinjo priča talijanski jednom Etou, Pandevu, Maikonu, Kambijasu, Žuliu Cezaru i ostalim čistokrvnim žabarima... isto za Anćelotija i Kristinu, Modrića i Bejla, ali dobro slični su talijanski i velški/hrvatski. Imam ja kolege iz tih zemalja - ne pričaju engleski, ali se naravno savršeno razumiju. Gluposti?!? Boze blagi, pa ti igraci u tim klubovima uce jezik jebote, ili mislis da Pandev ne prica Italijanski ili mislis da u svaki klub vodi prevodilaca.... Dakazao sam tvoje gluposti na svaki korak i samo dajle tupis i pokusavas da se izvadis? Zasto Srbi kao Djuricic ili bilo koji dodju u Bundes uce nemacki?! Ili u Engleskoj engleski? Samo da bi davao intervju i ganjao lokalne picke, ha?!?! A da, nije to Murinjova velicina, nego puki suvi profesionalizam Hvala qurcu ima ignore, goodbuy "elito" Edited October 9, 2014 by assignment
MiddleClass Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Sve ok samo zašto isti princip o učenju jezika ne primjeniš i za trenere? I oni uče jezik države u kojoj rade kao i taj Pandev, Djuricic i ekipa. Nastavi da pjeniš slobodno, ali jednostavno nisi u pravu. Meni nema logike da se Murinjo obraća 11-orici interista na talijanskom ako tu nema nijednog talijana ili ako nisu većina. Ili engleski ili svakom igraču na njegovom jeziku ako je takav kapacitet mada to oduzima puno vremena.
Cash Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 dobiće nas albanija ovde :( sta si se usrao dobijamo jih lagano. ne razumem cemu strah od njih.
kralj Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Zato sto su im domaci treneri kurac na biciklu, vidi definiciju u mom zadnjem post... Komunikacija po meni jeste problem, i ako su ti igraci zaboravili trening na srpskom, nisu zaboravili srpski jezik, a u svojim klubovima uce jezik drzave u kojoj su, boze ljudi stvarno ne razumem sta je tu tesko razumeti... Gledam definiciju i ništa te ne razumem. Njihovi treneri su kurac na biciklu, a naši su bolji? Sa Advokatom je za sada jedini problem što ne živi u Srbiji. Njegova trenerska karijera se prilično potcenjuje, pa otud i ova teza da će mu nepoznavanje srpskog predstavljati problem. Čovek je već skoro 30 godina uspešan trener širom sveta. Neke epizode (sa Holandijom protiv Brazila ili Zenitom u godini kada je osvojio Uefa kup i Superkup protiv nenormalno jakog Mančestera) su bile spektakularne. Tu se sva priča oko prevođenja završava. Naravno, može da se desi da čitava stvar tresne o patos, ali su nam šanse za to sa Advokatom daleko manje nego sa nekim našim trenerom. Hidink je tu najbolji primer. Osim sad sa Turskom u svakoj reprezentaciji je pravio vanserijske rezultate kakvi dugo pre i posle njega nisu bili ponovljeni. Jedini fejl mu je bio baraž sa Rusima, ali i sa njima je odigrao fantastično EP pre toga.
John Coltrane Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 A zašto su Englezi, Rusi, Turci, Grci imali strane trenere? Komunikacija sa igračima nije ama baš nikakav problem. Opet kažem, ti igrači su zaboravili kako izgelda trening na srpskom. Englezi bi probali sve samo da urade nesto u fudbalu njih moras izuzeti u startu, Turci su najveci uspeh postigli sa Gunesom u Japanu i Koreji (a Hidink ih nije odveo na EP 2012), a Rusi imaju brdo para pa su mogli da priuste i Hidinka i Kapela sto mi ne mozemo, a i zadnjih x godina i nemaju trenera tog ranga.
Muwan Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Sva ta logika kontra stranih trenera bi imala smisla kada bi postojao neki iole normalan i sposoban domaći trener koji bi pristao da radi sa ekipom iz FSS. Poslednji takav primerak bio je Antić i videli smo kako se to završilo. Trenutno, jedini domaći treneri koji su spremni da rade sa ekipom iz FSS su batađorini diplomci (toliko o sposobnostima) ili poneki Mihajlović (toliko o normalnosti). Pošto od takvih nema 'leba niti rezultata, ostaju stranci kao bolja varijanta.
kralj Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Pa majka mu stara, Džone, i mi smo očigledno mogli da priuštimo novce za trenera koji je za sve naše izmislio fudbal. Mi o ovome pričamo kao o nekakvoj ekskluzivi. Te primere koje si obradio su samo najpoznatiji i najaktuelniji. Ovako iz glave bih mogao da se setim još barem desetak: Bugari su imali Mateusa, Belgijanci Advokata, Švajcarci Hicfilda, Austrijanci imaju Marsela Kolera, da ne idem u prošlost i drastične primere tipa da su se Holanđanima pre Mihalsa 20 godina ređali Englezi i Rumuni, da je Rumun sedamdesetih vodio Francusku, Santamarija '82. Španiju, a o vanevropskim repkama da ne govorim. I ponavljam još jednom, meni je krivo što je to tako, ali da ćemo u rezultatskom smislu biti hendikepirani to je budalaština.
kralj Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) Sva ta logika kontra stranih trenera bi imala smisla kada bi postojao neki iole normalan i sposoban domaći trener koji bi pristao da radi sa ekipom iz FSS. Poslednji takav primerak bio je Antić i videli smo kako se to završilo. Trenutno, jedini domaći treneri koji su spremni da rade sa ekipom iz FSS su batađorini diplomci (toliko o sposobnostima) ili poneki Mihajlović (toliko o normalnosti). Pošto od takvih nema 'leba niti rezultata, ostaju stranci kao bolja varijanta. Plus je kod Antića bilo mnogo više smisla da se tvrdi ovo što se tvrdi za Advokata: One last hoorah i novci kao prioritet. Antić će ih uzeti više kad se bude podvlačila crta, izvučen je iz desetogodišnje zarđalosti, Advokat je sigurno mogao da pronađe unosniji angažman, dok Antić nije mogao nikakav, etc. Edited October 10, 2014 by kralj
John Coltrane Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Pa majka mu stara, Džone, i mi smo očigledno mogli da priuštimo novce za trenera koji je za sve naše izmislio fudbal. Mi o ovome pričamo kao o nekakvoj ekskluzivi. Te primere koje si obradio su samo najpoznatiji i najaktuelniji. Ovako iz glave bih mogao da se setim još barem desetak: Bugari su imali Mateusa, Belgijanci Advokata, Švajcarci Hicfilda, Austrijanci imaju Marsela Kolera, da ne idem u prošlost i drastične primere tipa da su se Holanđanima pre Mihalsa 20 godina ređali Englezi i Rumuni, da je Rumun sedamdesetih vodio Francusku, Santamarija '82. Španiju, a o vanevropskim repkama da ne govorim. I ponavljam još jednom, meni je krivo što je to tako, ali da ćemo u rezultatskom smislu biti hendikepirani to je budalaština. On je rodjen na 5min od Bazela, tu je igrao i trenirao, njega ti ne priznajem
MangupIzCivilstva Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 To i ja htjedoh reci Hicfild i Svicarci je kao Vujosevic i Crnogorci.
Recommended Posts