Nikodije Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 (edited) Ne zna se još. Kvalifikacije počinju u martu 2019., a pre toga će biti žreb. Tada ćemo imati nove UEFA koeficijente koji će uzeti u obzir predstojeći baraž plus rezultate sa SP, a ja pretpostavljam da će od sada i rezultati Lige Nacija ulaziti u računicu za taj koeficijent (bilo bi logično). da, verujem da je tako. meni je ok sve to, svaka utakmica je bitna, i svaki rezultat moze da te pomeri gore-dole, i da ti tako poveca/smanji sanse za dalje. ova liga nacija umesto besmislenih prijateljskih utakmica je bas dobar potez, posebno mi je dobro sto ce i neki liliputanac dobiti sansu da igra ep, sto nikada ne bi mogao kroz regularne kvalifikacije. Edited October 11, 2017 by Nikodije
mlatko Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 (edited) Ne zna se još. Kvalifikacije počinju u martu 2019., a pre toga će biti žreb. Tada ćemo imati nove UEFA koeficijente koji će uzeti u obzir predstojeći baraž plus rezultate sa SP, a ja pretpostavljam da će od sada i rezultati Lige Nacija ulaziti u računicu za taj koeficijent (bilo bi logično).Nejebalo sme ako je tacno, nakantaju nas ta 2-3 puta na WC i eto jos jedne grupe smrti i jos jednog propustenog EP Edited October 11, 2017 by mlatko
az67 Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 da, verujem da je tako. meni je ok sve to, svaka utakmica je bitna, i svaki rezultat moze da te pomeri gore-dole, i da ti tako poveca/smanji sanse za dalje. ova liga nacija umesto besmislenih prijateljskih utakmica je bas dobar potez, posebno mi je dobro sto ce i neki liliputanac dobiti sansu da igra ep, sto nikada ne bi mogao kroz regularne kvalifikacije. Na prošlom Evropskom prvenstvu su igrale tri reprezentacije koje bi bile u D grupi Lige nacija da se tada igrala: Island - 38. po rejtingu pre početka kvalifikacija, Severna Irska - 39, Albanija - 40 (kao kada bi se sada kvalifikovali Estonija, Litvanija i Azerbejdžan).
levi Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 Onda se strateški spustimo u grpu D Lige nacija, pa odatle napadnemo to jedno mesto na sladećem Euru -_-
Nikodije Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 (edited) Na prošlom Evropskom prvenstvu su igrale tri reprezentacije koje bi bile u D grupi Lige nacija da se tada igrala: Island - 38. po rejtingu pre početka kvalifikacija, Severna Irska - 39, Albanija - 40 (kao kada bi se sada kvalifikovali Estonija, Litvanija i Azerbejdžan). :) istina. ali sada kada pogledam ligu d, deluje mi nemoguce da bi neko od njih mogao da se plasira regularno. ali nije nemoguce, naravno. uzgred mislim da je makedonija najbolja ekipa iz lige d, i verujem da ce oni igrati na ep 2020 Edited October 11, 2017 by Nikodije
Cop 663 Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 Neće više biti stočnih pijaca po dalekom istoku...
hazard Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 (edited) :) istina. ali sada kada pogledam ligu d, deluje mi nemoguce da bi neko od njih mogao da se plasira regularno. ali nije nemoguce, naravno. uzgred mislim da je makedonija najbolja ekipa iz lige d, i verujem da ce oni igrati na ep 2020 Osim njih, menu tu kao ozbiljni takmaci izgledaju Gruzija, Kazahstan, Azerbejdžan, Letonija (koja je igrala na jednom EP) i Belorusija. Evt. Jermenija. Ovo ostalo je ipak prevelika boranije da bi se plasiralo i kroz grupu D. Edited October 11, 2017 by hazard
az67 Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 (edited) U kvalifikacijama za EURO 2020, šeširi bi trebalo ovako da se formiraju: 1. šešir: 10 najboljih iz lige A grupe Lige nacija (dva najlošija trećeplasirana nisu u prvom šeširu) 2. šešir: 2 najlošija iz A grupe + 8 najboljih iz B grupe (prve dve reprezentacije iz svake od grupa) 3. šešir: 4 najlošija iz B grupe (trećeplasirani) + 6 najboljih iz C grupe (prvoplasirani + dva najbolja drugoplasirana) 4. šešir: 9 najlošijih iz C grupe + 1 iz D grupe ... Dakle, mi smo sigurno u trećem ili četvrtom šeširu. Edit: To znači da ako loše odigramo Ligu nacija na jesen 2018, ostajemo bez baraža za EURO 2020 i dobijamo težu grupu u kvalifikacijama (četvrti umesto trećeg šešira). Edited October 11, 2017 by az67
Nikodije Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 Osim njih, menu tu kao ozbiljni takmaci izgledaju Gruzija, Kazahstan, Azerbejdžan, Letonija (koja je igrala na jednom EP) i Belorusija. Evt. Jermenija. Ovo ostalo je ipak prevelika boranije da bi se plasiralo i kroz grupu D. pa da, realno. ovo ostalo su bas minijature koje bi morale da oforme neku ligu E da bi neko od njih mogao da prodje. mozda samo selekcija kosovskih albanaca u buducnosti ima priliku da se podigne na malo visi nivo, vidim da njihovi mladi imaju dosta dobre rezultate.
Nikodije Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 U kvalifikacijama za EURO 2020, šeširi bi trebalo ovako da se formiraju: 1. šešir: 10 najboljih iz lige A grupe Lige nacija (dva najlošija trećeplasirana nisu u prvom šeširu) 2. šešir: 2 najlošija iz A grupe + 8 najboljih iz B grupe (prve dve reprezentacije iz svake od grupa) 3. šešir: 4 najlošija iz B grupe (trećeplasirani) + 6 najboljih iz C grupe (prvoplasirani + dva najbolja drugoplasirana) 4. šešir: 9 najlošijih iz C grupe + 1 iz D grupe ... Dakle, mi smo sigurno u trećem ili četvrtom šeširu. Edit: To znači da ako loše odigramo Ligu nacija na jesen 2018, ostajemo bez baraža za EURO 2020 i dobijamo težu grupu u kvalifikacijama (četvrti umesto trećeg šešira). cekaj, jel ovo znaci da u regularnim kvalifikacijama za ep, ucestvuje samo 40 reprezentacija, podeljenih u 10 grupa? iz ovoga mi tako izgleda
az67 Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 Ima i peti i šesti šešir, tamo gde su tri tačkice u mom postu. 4. šešir: 9 najlošijih iz C grupe + 1 iz D grupe ...
Nikodije Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 (edited) Ima i peti i šesti šešir, tamo gde su tri tačkice u mom postu. 4. šešir: 9 najlošijih iz C grupe + 1 iz D grupe ... da, za trenutak pomislih da su ostalih 15 iz grupe d otpali za te regularne kvalifikacije, ali zasto bi otpali Edited October 11, 2017 by Nikodije
hazard Posted October 11, 2017 Posted October 11, 2017 U kvalifikacijama za EURO 2020, šeširi bi trebalo ovako da se formiraju: Koji je izvor za ovo, ja samo uspevam da nađem (na sajtu UEFA) da će učesnici final 4 Lige Nacija biti sigurno u grupama od 5 (ne 6) timova u kvalifikacijama.
Recommended Posts