Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

Posted

Pa niko nije ni rekao da igraju lepo, samo je konstatovano da sa tom ružnom igrom koju igraju oni sakupljaju bodove dok se evropski brazilci batrgaju u minusu.

• Replies 42.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1682

• levi

1125

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

995

Posted

Koji norveški klinac? Niko im nije bio ispod 25 god večeras

Golman je osetljivo mesto, komandant odbrane. mora da podvikne na Baneta i Kolarova. Rajković treba da bude sa svojom generacijom u reprezentaciji i da se dokazuje u seniorskom fudbalu. Hajpovanjem ne dobija ništa, a reprezentaciji je i onako golman najmanji problem

Norvezani imaju nekog klinca koji je veliki talenat, mladji je od Luke Jovica i standardni je reprezentativac. Ne znam da li je igrao sinoc, nisam gledao utakmicu, ali redovno igra u ovim kvalifikacijama.

Posted

Sad lepo UEFA izbaci Albance zbog kontinuiranog forsiranja politike, mi na guzove budemo treci i odemo na EP :lol:

Jedina mana je sto mafija iz UEFA ima dobre odnose sa mafijom juzno od Srbije.

Al bila bi fora :)

Zar ne bi prica da postoji jos jedna instanca za zalbu ili sam se samo ja istripovao?

Posted

Znam za Edegarda, ali mislim da je juče presedeo

On je baš ekstrem, ne može to da bude pravilo. Za naše klince se još uvek ne  otimaju Real i  PSG, iako su svetski prvaci

Posted (edited)

Znam za Edegarda, ali mislim da je juče presedeo

On je baš ekstrem, ne može to da bude pravilo. Za naše klince se još uvek ne  otimaju Real i  PSG, iako su svetski prvaci

I za njega se otimaju prerano, nije on trenutno ni blizu toliko dobar da moze da konkurise za sastave tih klubova. Nije poenta u tome, kad ces da probas mlade igrace ako ne u revijalnim utakmicama ili na kraju kvalifikacija kad si vec ispao i nemas o cemu da brines? Kad pocnu sledece kvalifikacije bice "sad je bitno, ima vremena za klince", na razna gostovanja po egzoticnim gostovanjima ce ici razni veseljki trivunovici od 30 godina "da se isprobaju" i na kraju ce Rajko, SMS, VMS, Maksa, Gruja i ekipa da debituju kao Matic sa 24-25 godina, tek kada/ako se dokazu u bezveznim ekipama kao sto su Benfika, Celsi, Junajted i tako neki levaci.

Na stranu to sto mi ne govorimo o tome da ti nasi klinci treba da menjaju neke fudbalske azdaje vec razne stojkovice, brasance, fejse i race za koje svi znamo da bolje od ovoga sto igraju ne mogu, nikada nisu mogli, niti ce ikada moci. Uostalom, ne znam ni zasto pricam o tome jer se toliko puta pokazalo sta je motiv za postojanje ove reprezentacije. Ko do sada nije shvatio, nece nikada.

Edited by harper
Posted

Moja greska. Ovaj lik ima 25 godina al je pisalo norveska senzacija razbila hrvate pa sam pomislio da je neki klinac. U principu poenta je ovo sto harper napisa...

Rajkovic je potencijalno znacajno bolji golman od stojketa, a to najveci talenat je dobio i zvanicno jer je bio najbolji golman i na ep i na sp...u svakom slucaju da smo pametni da vec sad rajko skuplja utakmice i iskustvo na ovakvim utakmicama, imali bi zver na golu narednih 10 godina i vise. Ovako ce da pocne da brani kad stojke bude bio deda a mi cemo da kukamo...

Posted (edited)

Sto naravno ne znaci da je najveci talenat. Areola (2 godine stariji) je isto bio najbolji golman svijeta, odlicno je branio u klubovima za koje je igrao (najbolji golman Ligue 1, pa onda u Basita i sada Villareal) i opet ga niko ne zove najtalentovanijim golmanom na svijetu (ili najvecim talentom). Te glupe superlative sam samo cuo u Srbiji i obicno se odbiju od glavu. 

Ako cemo gledati po tome, onda Neuer nikada nije bio najveci talenat jer nije osvojio SP U20 (nije ni igrao SPU20). 

Edited by borris_
Posted

Sto naravno ne znaci da je najveci talenat. Areola (2 godine stariji) je isto bio najbolji golman svijeta, odlicno je branio u klubovima za koje je igrao (najbolji golman Ligue 1, pa onda u Basita i sada Villareal) i opet ga niko ne zove najtalentovanijim golmanom na svijetu (ili najvecim talentom). Te glupe superlative sam samo cuo u Srbiji i obicno se odbiju od glavu. 

Од њега је Рајко бољи. Не зато што је Србин већ је бољи голман. 

Иначе у тиму у којиме Брашњави и Раћа имају места а Максимовић и Милинковић-Савић не, потпуно је логично да је Мустафа испред Рајковића.

Posted (edited)

mislim da ne postoji nista vece na ovom forumu od precijenjivanja rajkoveicevih trenutnih kvaliteta. decko je isti onaj igrac koji je igrao na ep prije dvije godine.ako nije i nazadovao. po pravilu napravi jednu vecu gresku po utakmici, pravi takticke greske izletajuci na igraca s loptom kad ne bi trebalo.

s druge strane, stojkovic je bio njabolji s 22 godine i u odredjenim segmentima izgleda kao da je prvi put stao na gol.

a tek ostali kako se precijenjuju. zivkovic koji je najbolji od svih trenutno nema mjesta u prvih 11, jer su bar kostic i tadic ispred njega.

Edited by Timmi
Posted

Од њега је Рајко бољи. Не зато што је Србин већ је бољи голман. 

Иначе у тиму у којиме Брашњави и Раћа имају места а Максимовић и Милинковић-Савић не, потпуно је логично да је Мустафа испред Рајковића.

Ja sam napisao da Rajkovic treba da bude medju stativama. Tu se slazemo. Meni su glupi ti superlativi.

Ko je bolji to cemo da vidimo za nekoliko godina kada obadvojica sazriju.

Posted

mislim da ne postoji nista vece na ovom forumu od precijenjivanja rajkoveicevih trenutnih kvaliteta. decko je isti onaj igrac koji je igrao na ep prije dvije godine.ako nije i nazadovao. po pravilu napravi jednu vecu gresku po utakmici, pravi takticke greske izletajuci na igraca s loptom kad ne bi trebalo.

s druge strane, stojkovic je bio njabolji s 22 godine i u odredjenim segmentima izgleda kao da je prvi put stao na gol.

a tek ostali kako se precijenjuju. zivkovic koji je najbolji od svih trenutno nema mjesta u prvih 11, jer su bar kostic i tadic ispred njega.

Ко је помињао Живковића. Костић и Тадић су за пар класа бољи од њега као и Лазара. Него је он Вучелин и Толетов пројекат на коме може банда у управи ЈСПД-а, да узме неку кинту у овом такмичарском циклусу. Са друге стране Миленковић-Савић и Максимовић су класа за ову менажерију у средини осим Матића. 

Ja sam napisao da Rajkovic treba da bude medju stativama. Tu se slazemo. Meni su glupi ti superlativi.

Ko je bolji to cemo da vidimo za nekoliko godina kada obadvojica sazriju.

Наравно да су глупи суперлативи ,али то је културолошка ствар, има тога у Италији, Енглеској, код нас је жута штампа постала начин живота тако да је та бомастичност сасвим очекивана.

Posted

Nije uopste stvar u precenjivanju. Niko ovde ne trazi da ti klinci igraju umesto Matica, Ivanovica, Kolarova i ekipe vec da se isprobavaju na mestima koja su nam ionako problematicna. Kao sto je Zivkovic startovao protiv Jermena moglo je i jos par drugih igraca, a ne da "isprobavamo" Brasanca i Fejsu koji su nebitni i uvek ce biti nebitni igraci. Sto se golmana tice, Rajkovic i Vanja MS su veliki talenti, jedan je zvanicno najbolji mladi golman na svetu a drugi je akvizicija Mancester Junajteda, ima neverovatne fizikalije i garantovano ce biti izuzetan golman ako se bas neko veliko cudo ne desi. Nama na golu nisu Bufon i Nojer pa da razmisljamo sta cemo da radimo s tim, vec Stojkovic i Brkic, tako da nema razloga da se na toj poziciji nesto preterano stiskamo. Stojke sasvim dobro brani u reprezentaciji u poslednje vreme ali covek, ako se ne varam, ima 32 godine.

Uostalom, vreme je da se ova gubitnicka reprezentacija na vreme, dakle pre nego sto pocnu sledece kvalifikacije, osvezi novim mladim igracima i da se jednostavno zahvalimo stojkovicima, tosicima, racama, fejsama, tomovicima i drugom pomocnom osoblju. U Kolarovu, Banetu, Maticu, Tadicu, mozda Suboticu ako se dogovorimo s njim, imamo solidnu kicmu starijih i iskusnijih igraca na koje treba dodati Nastasica, Kostica, Markovica, Mitrovica, Ljajica, mozda Djuricica i ovih nekoliko klinaca koji tek dolaze i poceti polako sa stvaranjem novog tima. Kad su mogli Nemci pre nekoliko godina da preseku i skoro potpuno podmlade tim ovom generacijom koja danas igra strasan fudbal ne vidim zasto mi ne bismo mogli.

Posted

Harpere sve to pada u vodu kada vidis ko nam je selektor :isuse:.

Kad su izbori u FSS ako se Tole nebude kandidovao eto sanse da se Antic vrati.

Posted

Jbt ovdje se na mahove potencira kao da Rajkovic ima 12 godina, al bukvalno.

Decko je senior, branio je na SP za mlade koje je osvojio,.branio za Zvezdu kao prvi golman,.presao u klub koji igra Ligu Sampiona ali eto za reprezentaciju je premlad.

To mi je u rangu kao kad neko nece da da sansu mladom perspektivnom treneru vec se odluci za "iskusno rjesenje" sa 30 godina trenerskog staza koje se vrti na relacijama Borac Cacak, Sloboda Sevojno, Spartak Subotica i nije izaslo van okvira jsl ali eto ima iskustvo.

Znanje je ono ste je bitnije, iskustvo je obican klisej koji stiti uhljebe.

via Tapatalk