Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

Posted (edited)

Normalno da nema. Evo, da je takav neki bio u ovom timu, ne bi imao za čime da posegne, ne bi imalo šta da ga ponese, što bi rek'o Praslin.

Edited by Heaviside
  • Replies 42.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1682

• levi

1125

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

995

Posted

Dok sam igrao, bio sam u priči u kojoj se sportski patriotizam identifikovao sa nacionalnim populizmom i pravoslavnom običajnošću, koji su meni više ličili na paganske rituale. Bio sam svedok tragikomičnog ispoljavanja neurotičnog kvazipatriotizma i verništva, ljubljenja krstova pred izlazak na teren, konstantnog krštenja, molitvi za pobedu i pogleda u nebo, salutiranja prepoznatljivim nacionalističkim pozdravima, kako na samom terenu među igračima tako i na tribinama. U takvim situacijama postaje primetno da se igrači ponašaju udvorički i populistički, uglavnom želeći da utole opsesivan strah da ne budu proglašeni za nepatriote.

http://lemondediplomatique.hr/ivan-ergic-profesionalni-sport-i-nacionalizam/

Posted

Naravno da može, niko ni ne trvdi da ne može. Samo što u nekim situacijama ima manje, a nekad više smisla to raditi. Nekada je to na mestu i primereno, nekada je neukusno.

ima ona stara ruska poslovica koja kaze - o ukusima ne treba raspravljati, rece macor i nastavi da lize sopstvena jaja.

Posted

to se ne vazi.

em jevrejin, em ateista, em socijalista.

u praslinovoj i vasicevoj srbiji za njega nema mesta.

Говориш неистину. И треба да се извниш и мени и Праслину. Нема ниједног натписа на овом форуму да смо ми тако изрекли. 

Posted

to se ne vazi.

em jevrejin, em ateista, em socijalista.

Pa njemu nije smetalo sto su velika vecina njegovih sunarodnika bili hriscani i monarhisti, zar ne. Malo ko je toliko pohvala na racun Srba, srpske tradicije, istorije i mentaliteta napisao kao ovaj Srbin vere Davidove. 

Posted

Ti tudje teze pojacavas na max i onda se s tim raspravljas. Ima ta metoda ime, ne secam se kako bese.

napisao si -1, ne znam sta ocekujes.

Posted

Dok sam igrao, bio sam u priči u kojoj se sportski patriotizam identifikovao sa nacionalnim populizmom i pravoslavnom običajnošću, koji su meni više ličili na paganske rituale. Bio sam svedok tragikomičnog ispoljavanja neurotičnog kvazipatriotizma i verništva, ljubljenja krstova pred izlazak na teren, konstantnog krštenja, molitvi za pobedu i pogleda u nebo, salutiranja prepoznatljivim nacionalističkim pozdravima, kako na samom terenu među igračima tako i na tribinama. U takvim situacijama postaje primetno da se igrači ponašaju udvorički i populistički, uglavnom želeći da utole opsesivan strah da ne budu proglašeni za nepatriote.

http://lemondediplomatique.hr/ivan-ergic-profesionalni-sport-i-nacionalizam/

Eto, iz prve ruke. Jbg, deluje verodostojnije od Prslinovog idealizma.

Inace, kad procitam onakav post kao sto je onaj njegov sa "autenticnim srpskim inatom" i "neka pizde neprijatelji srpstva!" (dok sveca ne dogori ili kako vec) pozelim da se zauvek ukine reprezentativni fudbal na planetarnom nivou kad izaziva takve emocije.

Posted

ima ona stara ruska poslovica koja kaze - o ukusima ne treba raspravljati, rece macor i nastavi da lize sopstvena jaja.

to reci Vasiću kome sam ja nekulturan i malograđanin zato što mi nešto nije po ukusu.

Posted

Говориш неистину. И треба да се извниш и мени и Праслину. Нема ниједног натписа на овом форуму да смо ми тако изрекли.

Мени не мора. Лупета он редовно, навикао сам се одавно. Мада, ово са прошле стране да бих ја у рату отварао логоре му је нови дноврх™.

Posted

Eto, iz prve ruke. Jbg, deluje verodostojnije od Prslinovog idealizma.

Inace, kad procitam onakav post kao sto je onaj njegov sa "autenticnim srpskim inatom" i "neka pizde neprijatelji srpstva!" (dok sveca ne dogori ili kako vec) pozelim da se zauvek ukine reprezentativni fudbal na planetarnom nivou kad izaziva takve emocije.

Код мене такве емоције изазове и када поједем прасетов нагорели репић, ништа се не узбуђуј због репрезентативног фудбала. :lol:

Posted

Мени не мора. Лупета он редовно, навикао сам се одавно. Мада, ово са прошле стране да бих ја у рату отварао логоре му је нови дноврх™.

Ма то што се он понаша као јуродиви другосрбијанац коме се толерише подоста од модерације.је његов проблем, а и њихов. Да му толеришем што је лажовчина то ми не пада на памет.

Posted

ocu.

sutra.

Posted (edited)

Vasiću, i nije ti baš hrišćanski to ređanje uvreda bez prestanka. Znaćeš bolje od mene da izvučeš neki citat iz Svetog Pisma kako treba biti blag i pun razumevanja prema nevernim budalama oko sebe.

Edited by Heaviside
Posted

Ne razumem vas.  Srbija je u prilicno teskom stanju, ekonomskom, politickom, moralnom.  Iz Srbije uglavnom kuljaju negativna energija,nezdaovoljstvo i cemer. Jedan mali trenutak radosti i pozitivne energije dogodio se posle osvajanja svetskog sampionata.  Mozda je taj dogadjaj u Srbiji preuvelican, mozda prenaglasen, mozda preteran, ali u polse duzeg vremena narod u Srbiji se bar na kratko osetio dobro i zadovoljno.  Ne razumem zbog cega onda kritike i prosipanje cemera po proslavi i paradi.  Zbog Ocenasa, zbog tri prsta, zbog srbovanja?  Ko se u svemu tome nasao povredjen, uvredjen i osramocren? 

Posted

Ма то што се он понаша као јуродиви другосрбијанац коме се толерише подоста од модерације.је његов проблем, а и њихов. Да му толеришем што је лажовчина то ми не пада на памет.

ti si, vasicu, finansijer dveri. nista ruzno sto se ovde napise o tebi, ma koliko uvredljivo bilo, ne moze biti neistinito. jos manje nezasluzeno.