Tale Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Jesu li planirali da ga ostave tamo ili je postojala opcija da se vrati na Rozetu? Link to comment
burekdzija Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Koliko znam, nema opcija da se vrati. Link to comment
Roger Sanchez Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Jesu li planirali da ga ostave tamo ili je postojala opcija da se vrati na Rozetu? Filka nema apsolutno nikakav propellant, čak ni za kočenje. Nema premještanja, đe je pala, pala je. Link to comment
Time Crisis Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Bez obzira, kao što su pomenuli spustio se na kmetu i funkcioniše, pozitivan deo je još uvek daleko bitniji od negativnih delova. :) Link to comment
Tale Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Filka nema apsolutno nikakav propellant, čak ni za kočenje. Nema premještanja, đe je pala, pala je.A ni Rozeta nema alatke za ponovno spajanje? Link to comment
burekdzija Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) Ima jedan gasni thruster na vrhu, koji je trebao opaliti u momentu ispaljivanja harpuna kako bi ponistio impuls koji time nastaje (dakle da "priljubi" dodatno lander na povrsinu) ali ni on nije opalio. Mozda mogu sad da ga aktiviraju kako bi ga zarotirali, ali sad bas izmisljam. Edit: mislim da povratak nikad nije bio planiran. Edited November 13, 2014 by burekdzija Link to comment
Roger Sanchez Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 A ni Rozeta nema alatke za ponovno spajanje? A što će joj? Link to comment
Have_Fun Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 a cekajteje l` radi li ne radi?time crisis kaze da funkcionise a burekdzija pise da ne moze da uzorkuje :(skenjao sam se sad :/ Link to comment
burekdzija Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Pa kamera radi i mirna je na povrsini, daklr rozeta prima signal. Za sve ostalo je u toku dijagnostika. Kazu da su i cinjenice ovo da je na boku i da jos prosto ne znaju koji instrumenti mogu tako da rade. Link to comment
Have_Fun Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 damn it :(Hvala na brzom odgovoruNe daj se Philae! A gde pratite vesti i updejte? Link to comment
Tale Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 A što će joj?Pa.. Ne znam.. Nešto kao pupčana vrpca, neka ruka, nešto. Koliko kapiram ona je manje-više u stacionarnoj orbiti iznad. Možda je moglo da se navede da ga se ponovo zakači i pomeri. Link to comment
Time Crisis Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 ^^Rozeta nije helikopter. :) Inače za sada ne mogu da buše, ali se razni podaci prikupljaju. Takođe i samo bušenje nije 100% otpisano, ali moraju još da razmisle šta i kako. Link to comment
Tale Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Znam da nije, naravno. Lupam glavu samo, ćaskam.. Link to comment
Roger Sanchez Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) Nema nekog razloga da se ne upoznamo blisko sa gosp. Brzim Č-Gom, ne? Sa 40tak metara visine A ovdje se vidi Filkin opanak Edited November 13, 2014 by Roger Sanchez Link to comment
Њујоркер Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Jesu li planirali da ga ostave tamo ili je postojala opcija da se vrati na Rozetu? Ne. Planirano je da bude oduvana, a i bice, bez obzira sto je sletanje bilo bampi, kad se kometa priblizi perihelu putanje, pa pocne da bljuva okolo iz sebe od cega god je sacinjena (ima i alkohola )... Link to comment
Recommended Posts