Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, Budja said:

Odlicno je krenulo premijerki racunovodji.

image.png.c43339b95708d3f2bdf44aa227a50ac4.png

Da li su oni neto uvoznici nafte? Ili je Sjeverno more dovoljno?

Inace, zgodno bi bilo i znati kakav je neto saldo razmjene sa EU i sta uvoze (hranu?), jer se GBP slicno strmopizdio i u odnosu na EUR. 

Posted
59 minutes ago, Peter Fan said:

Da li su oni neto uvoznici nafte? Ili je Sjeverno more dovoljno?

Inace, zgodno bi bilo i znati kakav je neto saldo razmjene sa EU i sta uvoze (hranu?), jer se GBP slicno strmopizdio i u odnosu na EUR. 

Strmopizdio se zbog najave budzeta: Tax cuts + Permanent deficit (na vec veliki aktualni deficit)

Skocila cene duga na 4,5%.

Posted
15 minutes ago, Budja said:

Strmopizdio se zbog najave budzeta: Tax cuts + Permanent deficit (na vec veliki aktualni deficit)

Skocila cene duga na 4,5%.

Znam da zasto je pao kurs, vec kontam kako ce se to odraziti na inflaciju, i koji udar ce to proizvesti na najsiromasnije. Ako su neto uvoznici hrane i energije, sa ovim kursom su najebali.

Posted

Ja sam prebacio svoju malenu stednju u US dolare. Zajebi vise ovo cimanje gde ce sta i kako. 

Sto se tice hrane, zavisi kako gledas na takve stvari i sta podrazumevas pod "hrana"  (:isuse:). Uvozi se dosta, ali dosta stvari imaju i sami, procesovana hrana je uglavnom uvozna, ali u najgorem slucaju to bi moglo pokriti domacom prozivodnjom. I zavisi sta smatras "luksuzom", a sta "bazicnom" hranom.

Od gladi nece patiti sto se tice dostupnosti. Sto se tice cena, to je vec druga prica. 

A za grejanje, gas je najveci faktor. Centralno grejanje, tj bojleri za domacinstva koji se koriste za centralno grejanje i toplu vodu su u velikoj vecini na gas. U Severnoj Irskoj jos ima dosta koji rade na mazut, koji je perverzno sada jeftiniji nego gas. Meni je u februaru ove godine stiglo pismo gde me obavestavaju da moraju da dignu cene za 69% (pre rata u Ukrajini), a onda u Maju jos jedno od oko 30%. Ja sam to mogao da ispratim bez nekog problema, jer mi temperatura nikad nije veca od 17-18 stepeni max (ne volim vise od toga), ali razumem da mnogi nisu u mojoj poziciji, da imaju starije i malu decu, i da je njima ovo pakao.

Bice svasta ove zime. Mozda ostanem duze na NZ umesto da se vratim za Bozic/NG.

• Hvala 5
  • -1 1
Posted
11 hours ago, Peter Fan said:

Znam da zasto je pao kurs, vec kontam kako ce se to odraziti na inflaciju, i koji udar ce to proizvesti na najsiromasnije. Ako su neto uvoznici hrane i energije, sa ovim kursom su najebali.

jesu li oni uvoznici gasa iz sad-a ? ako jesu ... ojha

Posted
5 hours ago, cedo said:

jesu li oni uvoznici gasa iz sad-a ? ako jesu ... ojha

Više od pola je “njihovo” iz Severnog mora (Shell, Škotska), oko trećina iz Norveške. Ostatak je Katar i Amerika tankerima. Zato se digla galama i traženje da ekstra porezima naplate od Shell koji imaju neverovatne profite ove godine.

Posted

It is thought to be the largest poll lead enjoyed by any party with any pollster since the late 1990s.

• James Marshall locked this topic
  • Redoran unlocked this topic
Posted

Koliki je over/under na Trussinu ostavku?

Posted
On 18.10.2022. at 9:09, Peter Fan said:

Koliki je over/under na Trussinu ostavku?

• Create New...