Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted

Terorizam nije nova stvar - i Italijani i Nemci i Hrvati i Irci i Španci i Palestinci imali su svoje faze. Bilo bi interesantnije podsetiti se u kom trenutku su prestali i zašto.

Btw, mislim da su Britanci mirni na neko vreme, taktika je da se napadi sele. Ono što ih povezuje su izvršioci, uglavnom domaći, jako mladi i indoktrinirani lokalci. Oni moraju biti obučavani i snabdeveni, pa čudi da bezbednjaci ne mogu da uhvate žicu. To mogu biti stanovi koji služe za molitvu ili internet. I jedno i drugo se može kontrolisati(mada stoji i Marvinova opaska da je za to potrebno mnogo operativaca i da je možda tu čvor problema).

Jel primecujes nedoslednost, Italijani, Nemci, Hrvati, Irci, Spanci, Palestinci i Muslimani ???

Imas nacionalne pokrete koji imaju vrlo realne motive koji ne osporavaju samo osnovno drustveno ustrujstvo ... sa druge strane imas politicko-religiozno-socijalnu ideju kao globalni cilj 

Posted

Ferveks uvodi novu klasifikaciju u medjunarodno pravo: imamo Drzave, skockane, fine, mirne i uredjene, u kojima se znaju pravila, a imamo i Vukojebine, to je vec nesto drugo, tamo moze sve :fantom:

Pa nije da međunarodno pravo to već tako i ne posmatra, možda ne de jure ali svakako de facto. O "međunarodnoj zajednici" da i ne govorim.

Svakako nismo daleko odmakli od kolonijalnog razmišljanja.

Posted

Ferveks uvodi novu klasifikaciju u medjunarodno pravo: imamo Drzave, skockane, fine, mirne i uredjene, u kojima se znaju pravila, a imamo i Vukojebine, to je vec nesto drugo, tamo moze sve :fantom:

Nema to veze sa klasifikacijom nego sa realnoscu - u zemljama poput Iraka ili Sirije decenijama stanovnici masovno ginu da li od terorista ili od terora diktatora.

U drugim zemljama to nije slucaj i to jeste kvalitativna razlika, tj. ocigledno se vrednost ljudskog zivota/gradjana ne percepira u svim zemljama jednako iako bi objektivno tako moralo biti.

Posted

Niko vama ne brani da se vi ovde, na forumu, ponekad bavite tim žrtvama u Iraku, a ne samo kada se desi pokolj dece u Mančesteru. Koliko sam video, o tim drugim žrtvama ovde pišu samo Budja, Bane5 i još par ljudi, dok se neki koji se javljaju na ovoj temi da ukažu na "dvostruke aršine" drugim žrtvama nikada do sad nisu bavili.

Ja mogu da razumem da Srbi mrze Zapad zbog bombardovanja, jer mnoge od tih država su i same učestvovale u ubijanju naše dece 1999. Ali ove levičare, leve liberale, "anti-imperijaliste" koji relativizuju zločine nad decom u Mančesteru ne.

Posted (edited)

Nema to veze sa klasifikacijom nego sa realnoscu - u zemljama poput Iraka ili Sirije decenijama stanovnici masovno ginu da li od terorista ili od terora diktatora.

U drugim zemljama to nije slucaj i to jeste kvalitativna razlika, tj. ocigledno se vrednost ljudskog zivota/gradjana ne percepira u svim zemljama jednako iako bi objektivno tako moralo biti.

Pa, covek je rekao da se ne tretira isto bombasenje u Britaniji i u zemljama koje su ratne zone i gde vlada bezvlasce. S obzirom na to da je Britanija aktivno ucestvovala u stvaranju te ratne zone i bezvlasca ona je i svoje gradjane koji, eto, mirno ispijaju kafu i citaju novine odredila kao metu. U tom smislu su i zrtve u Iraku i zrtve u Mancesteru podjednako logicna posledica i podjednako percipirana vrednost. To sto se u kolonijalno doba naviklo da se masovno ubija sirom sveta bez posledica po sopstvene gradjane ocigledno vise nije realnost na koju se moze racunati. Iz iste perspektive valja gledati i zrtve u Njujorku, Moskvi i Parizu, a to ce se sve vise i vise tako i gledati jer nista toliko ne skrece paznju koliko batina po sopstvenoj glavi.

Drugim recima, jedino objasnjenje za razlicit tretman zrtava u medijima su licemerje, lose kolonijalne navike i poslovicni rasizam. Sve drugo je prazna prica.

Edited by harper
Posted (edited)

jer nista toliko ne skrece paznju koliko batina po sopstvenoj glavi

Ok, sada je već jasno da sam u pravu. Ovde ima likovanja nad mrtvom decom. Da je razlog za to likovanje makar u tome što su nama našu decu ubijali, to bih mogao da razumem, ali znajući većinski stav o bombardovanju SRJ koji na ovom forumu postoji, nije to. Ovakvi događaji i teme nekim ljudima jednostavno posluže za ispoljavanje soptvene psihopatije.

Edited by FERNOUX H
Posted

Ok, sada je već jasno da sam u pravu. Ovde ima likovanja nad mrtvom decom. Da je razlog za to likovanje makar u tome što su nama našu decu ubijali, to bih mogao da razumem, ali znajući većinski stav o bombardovanju SRJ koji na ovom forumu postoji, nije to. Ovakvi događaji i teme nekim ljudima jednostavno posluže za ispoljavanje soptvene psihopatije.

Ne podmeci da ti se ne bih nacestitao milih rodbina i zavrsio banovan zbog jedne najobicnije budale i nitkova.

Posted

nemoj više molim te. eksplodiraće mi glava čitajući ovo. nisi sam na svetu. što bi rekli u ravnici, nisi najpametniji. razmisli pre nego što nešto napišeš. 

Posted

Pa, covek je rekao da se ne tretira isto bombasenje u Britaniji i u zemljama koje su ratne zone i gde vlada bezvlasce. S obzirom na to da je Britanija aktivno ucestvovala u stvaranju te ratne zone i bezvlasca ona je i svoje gradjane koji, eto, mirno ispijaju kafu i citaju novine odredila kao metu. U tom smislu su i zrtve u Iraku i zrtve u Mancesteru podjednako logicna posledica i podjednako percipirana vrednost. To sto se u kolonijalno doba naviklo da se masovno ubija sirom sveta bez posledica po sopstvene gradjane ocigledno vise nije realnost na koju se moze racunati. Iz iste perspektive valja gledati i zrtve u Njujorku, Moskvi i Parizu, a to ce se sve vise i vise tako i gledati jer nista toliko ne skrece paznju koliko batina po sopstvenoj glavi.

Drugim recima, jedino objasnjenje za razlicit tretman zrtava u medijima su licemerje, lose kolonijalne navike i poslovicni rasizam. Sve drugo je prazna prica.

Naravno da imas poentu medjutim taj kolonijalni odnos nije bilo sta sam komentarisao.

Radi se o tome da se generalno i u Siriji i u Iraku i pre bilo kakvog mesanja sa strane masovno ginulo, tj. da je drustvo bilo tako organizovano da si mogao da nestanes preko noci.

I naravno da se u takvom drustvu vrednost ljudskog zivota drugacije percepira a to naravno rade onda i druga drustva. Zakon politike.

Da bi se to promenilo i da bi ljudska prava i njihova percepcija zaista postala univerzalna, morao bi da u potpunosti ignorises razlike izmedju drzava i uspostavis nekako u praksi te generalne principe ljudskih prava.

A to mozes da uradis samo pomocu internacionalnih institucija, policajaca i sudija bez ikakvih prava veta i slicnih gluposti.

I tu dolazimo do kontradikcije, zalaganje za univerzalna ljudska prava a istovremeno zalaganje za suverenost drzava i prava veta najjacih. Pa ne moze. 

Posted

Niko vama ne brani da se vi ovde, na forumu, ponekad bavite tim žrtvama u Iraku, a ne samo kada se desi pokolj dece u Mančesteru. Koliko sam video, o tim drugim žrtvama ovde pišu samo Budja, Bane5 i još par ljudi, dok se neki koji se javljaju na ovoj temi da ukažu na "dvostruke aršine" drugim žrtvama nikada do sad nisu bavili.

Ja mogu da razumem da Srbi mrze Zapad zbog bombardovanja, jer mnoge od tih država su i same učestvovale u ubijanju naše dece 1999. Ali ove levičare, leve liberale, "anti-imperijaliste" koji relativizuju zločine nad decom u Mančesteru ne.

Tebi se nešto prespojilo u misaonom toku, nemam drugo objašnjenje za ovako podlo učitavanje. 

Posted (edited)

Ljudi, niko na kugli zemaljskoj nece medijski jednako tretirati nesto sto se desava njemu (ili u susedstvu) i nesto sto se desava drugom udaljenom 5000-10000-15000 km.  Ne u Beogradu, nego neka sutra neko bombom poubija 50 ljudi u Skoplju/Podgovrici/Sofiji/Budimpesti to ce biti preko cele naslovne strane Politike/Informera/Danasa/bilo cega. Mislim, to je momenat koji nekima potpuno izmice. 

Edited by MancMellow
Posted

Ljudi, niko na kugli zemaljskoj nece medijski jednako tretirati nesto sto se desava njemu (ili u susedstvu) i nesto sto se desava drugom udaljenom 5000-10000-15000 km.  Ne u Beogradu, nego neka sutra neko bombom poubija 50 ljudi u Skoplju/Podgovrici/Sofiji/Budimpesti to ce biti preko cele naslovne strane Politike/Informera/Danasa/bilo cega. Mislim, to je momenat koji nekima potpuno izmice. 

Manc,

Mislim da udaljenost nema puno veze. Posmatraj kroz prizmu prirodnih katastrofa:

- zemljotres i cunami u Japanu 2011 - svi se zgrazavaju i imaju empatije prema zrtvama

- poplave u Pakstanu 2010 - ljudima puca cuna

Ili mozes da pogledas dogadjaje u jednoj istoj zemlji, na primer Ukrajini:

- Majdan - neko je pucao na demonstrante -> udarna vest

- Odesa - neko je spalio zgradu sa nekim drugim demontrantima -> cuje se ... tisina

Prosto receno, kao u Zivotinjskoj farmi, neke zivotinje su malo jednakije od drugih.

Pozdrav,

X500

Posted (edited)

Manc,

Mislim da udaljenost nema puno veze. Posmatraj kroz prizmu prirodnih katastrofa:

- zemljotres i cunami u Japanu 2011 - svi se zgrazavaju i imaju empatije prema zrtvama

- poplave u Pakstanu 2010 - ljudima puca cuna

Ili mozes da pogledas dogadjaje u jednoj istoj zemlji, na primer Ukrajini:

- Majdan - neko je pucao na demonstrante -> udarna vest

- Odesa - neko je spalio zgradu sa nekim drugim demontrantima -> cuje se ... tisina

Prosto receno, kao u Zivotinjskoj farmi, neke zivotinje su malo jednakije od drugih.

Pozdrav,

X500

Ne secam se dobro toga za Ukrajinu i koliko je koji dogadjaj tacno dobio publiciteta, ne ulazim u to kakva su tumacenja bila. 

U Japanu je bila i nuklearna havarija kao rezultat to ce uvek dobiti prioritet. 

Druga stvar koja ima veze je da osim geografske, postoji i "finansijska" udaljenost i to stoji.

Edited by MancMellow
Posted

Nije u pitanju udaljenost nego kulturoloska i emocionalna bliskost. Slican fenomen kao i unutar drustva nekog drustva - rodjaci su ti obicno kulturoloski i emocionalno bliskiji od anonimusa iz iste drzave. 

Posted (edited)

Nije u pitanju udaljenost nego kulturoloska i emocionalna bliskost. Slican fenomen kao i unutar drustva nekog drustva - rodjaci su ti obicno kulturoloski i emocionalno bliskiji od anonimusa iz iste drzave. 

pa ok, i to sam racunao u okviru toga jer se (uglavnom) poklapa. mada ima izuzetaka, naravno. 

Edited by MancMellow
  • Create New...