Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Vudi Alen je, čini mi se, napisao autobiografiju da bi umro mirne savesti i do tančina objasnio situaciju oko optužbe za zlostavljanje deteta i sav taj prilično jeziv odnos sa Miom Farou čiju je usvojenu ćerku kasnije i oženio i sa kojom je i danas u braku. Delovi pre i posle toga su gomila hronološki nabacanih anegdota sa snimanja i opisa poznatih glumaca.

Jasno je zašto je to i uradio, to su bili tektonski poremećaji koji su ga pomerili iz lagodnog života uspešnog čoveka koji se bavi onim što najviše voli, a u bujici medijskih udaraca sa svih strana njegov glas se nije ni čuo. Tj. nije ga ni "ispuštao".

Uzeh Crnjanskog Kod hiperborejaca, u školi me je uvek nervirao taj naslov i delovi koje smo čitali iz čitanke (ne kao i obaveznu lektiru).

• +1 1
Posted

Našao na Kindlu Pines - znam da je serija po tome pravljena. Krenuo da kupim i ostala dva nastavka, kad ono tek u oktobru izlaze. Ja mislio da je serija gotova :unsure:

Dobra zabava, taman za plažu. Druga opcija mi je bila Čavoški po drugi put - ona knjiga o nacionalizmu, ali to ću čitati u Bg verovatno. 

Mada treba da završim i Tuza - Potop…

Posted

Koja serija? 

Počela Majića "Deca zla", najzad, pre 3g dobila za rođendan.  Dugo mi se nije čitalo ništa

Posted

Nisu loša Deca. Zanimljiv triler. 
Valjda se serija zove Pines. Na nekom Foksu je išla. 

Posted

Ako je Wayward Pines, to je bilo dve sezone 2015-16.

• +1 1
Posted

To je ono postapokaliptično s, žive u kupoli, a ostatak čovečanstva su ljudožderi. Nije mi se dopalo, odustala sam posle par epizoda. 

Majić, drži priču, zanimljiv je,  malo mi smeta višak reči ali za sad može da se zanemari. 

Posted
To je ono postapokaliptično s, žive u kupoli, a ostatak čovečanstva su ljudožderi. Nije mi se dopalo, odustala sam posle par epizoda. 

Majić, drži priču, zanimljiv je,  malo mi smeta višak reči ali za sad može da se zanemari. 
Stavi u spojler, otkrila si coveku glavni clifhanger [emoji38]ol:

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Posted
22 minutes ago, Moća said:

Stavi u spojler, otkrila si coveku glavni clifhanger emoji38.pngol:

Procitao sam knjigu pre spojlera :-)

• +1 2
Posted
1 hour ago, Moća said:

E super. Jel preveli sve ili samo prvu?

Читао на Киндлу на енглеском. А другу и трећу сам преднаручио за 18.10 

Вероватно тада излазе за Киндл. 

Posted
3 hours ago, Moća said:

Stavi u spojler, otkrila si coveku glavni clifhanger emoji38.pngol:

To mi se dešava non stop😭

Posted (edited)

Čitali smo za vas :D Obećala sam ovde da ću ponovo da pročitam da vidim šta ću sad da mislim.

Najgore od svega - Raj Loriga

Prvo što sam primetila je da prevodu treba jedna brutalna lektura.

Inače mi se i dalje svidja, ali nisam baš onoliko oduševljena kao nekada, mada mi je sasvim jasno zašto 1998. jesam bila.

Knjiga je toliko ispodvlačena, da ko zna kome sam je sve davala da čita i očigledno su svi bili oduševljeni.

Ali zato su Smešne ljubavi - Milan Kundera

prošle test vremena. Baš ovo izdanje imam. I dalje sam jednako oduševljena, kao što sam bila kada sam je čitala kao student i što je najludje i danas bih podvukla iste one odlomke koje sam podvukla tada :)

Usput sam pročitala i Auru Karlosa Fuentesa, koja mi je nekako promakla do sada. Shame on me. Lajk za knjigu.

Edited by Ptica trkacica
  • +1 3
Posted

Dovlatov - Kofer

Nakon Kompromisa, Nasih i Puskinovih brda procitah jos jedno njegovo delo.

Neverovatno koliko mi prija njegov humor.

Sta sledece od njega? Po mogucstvu sto manje mracno(mada sve ovo prethodno jeste na neki nacin prozeto pre svega crnim humorom).

• +1 5
Posted

Godišnji odmor rekapitulacija:

Pročitao ove zapise Jurija Gagarina, "Put do zvezda". Simpatičan pamflet. U skoro 300 stranica nigde se ne spominje Sergej Koroljev, samo Lenjin i Hruščov, u svakoj rečenici.

Nakon toga Čezare Paveze i "Đavo u brdima". Još jedan dokaz da Flavio Rigonat nije izdao lošu knjigu.

Sad Nasim Taleb i "Crni labud".

• +1 3
Posted

cisin, deo 2: mracna suma.

ovaj covek ima vanzemaljski mozak. svaki cas zastanem da se cudim nekoj ideji.

• +1 1