sarište Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 "Pre i posle Kose"Savremena američka dramaFav."Ko se boji Vridžinije Vulf" "Staklema menažerija""Tom Pejn"
Sludge Factory Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Upravo sam poceo da citam Dablince, Dzejmsa Dzojsa.Procitao sam odavno Portret umetnika u mladosti i Uliksa, ali Dablinci su mi nekako uvek bezali do sad. Konacno ih nadjoh u biblioteci.
sarište Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Upravo sam poceo da citam Dablince, Dzejmsa Dzojsa.Procitao sam odavno Portret umetnika u mladosti i Uliksa, ali Dablinci su mi nekako uvek bezali do sad. Konacno ih nadjoh u biblioteci.uh,strašna je to knjiga.
Sludge Factory Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 uh,strašna je to knjiga. Pa, 1 je James Joyce! :DZa sad sam procitao samo prvu pricu, Sestre. Interesantno je da se prica zove po sestrama koje se pojavljuju tek pred kraj, kad docekuju goste (koji su inace glavni likovi u ovoj prici, tacnije decak koji pricu i prica) koji dolaze da im izjave saucesce.
Pixie Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Malo pop-literature:Jan Off - Vorkriegsjugend (200 Gramm Punkrock)Jedan iskren, lican i duhovit insajderski osvrt na (nemacku) pank scenu 80-ih. Uz vrlo fino doziranu duhovitost na sopstveni racun. Zanimljiv stil, a brzo i lako se cita. Ko zna nemacki - preporucujem.
sarište Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 (edited) Pa, 1 je James Joyce! :DZa sad sam procitao samo prvu pricu, Sestre. Interesantno je da se prica zove po sestrama koje se pojavljuju tek pred kraj, kad docekuju goste (koji su inace glavni likovi u ovoj prici, tacnije decak koji pricu i prica) koji dolaze da im izjave saucesce. jedna od mojih omiljenih...btw... čkolska lektira "Braća Karamazov" je na redu... :) Edited April 2, 2008 by sarište
Leonidas Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Moj prvi Murakami i potpuno sam odusevljen... Mada mi kazu da ima i boljih dela od ovog, nesto se plasim da nece mi ispuniti sada ovako visoka ocekivanja...
Pixie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 (edited) Mada mi kazu da ima i boljih dela od ovog, nesto se plasim da nece mi ispuniti sada ovako visoka ocekivanja... Mislis dela drugih pisaca? Ima i hoce. :) Od danas malo ozbiljne pop-literature: Richard Sennett - The Craftsman Edited April 4, 2008 by Pixie
Moća Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Severna svetlost po kojoj je snimljen Zlatni kompas(koji jos uvek nisam gledao jer kad god mogu praktikujem prvo knjigu pa onda film) I jako mi se svidja ima tu svega za nas veliku decu.
makaronee Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 лучшая страна в мире / эрленд лу, 2005.fakta om finland / erlend loe, 2001.lienarni roman o vodostaju i transfiguraciji. uporedljiv sa smrtom u veneciji.da je mircea eliadea znao da napise roman*, stivo bi moglo da izgleda nalik.__________*jedva docitao svojevremeno devicu kristinu, treshoror iz 1936.
korindjar Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 (edited) Danilo Kis - Grobnica za Borisa Davidovica.Sledece ce biti nesto drudod tipa, pa onda nazad u logore sa Solzenjicinom Edited April 8, 2008 by Hustler
le petit nicolas Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 da je mircea eliadea znao da napise roman...roman nije, ali jeste zbirku prica: na ulici mantuleasa, izdala niska gradina, kasnih osamdesetih. preporuka.poz
makaronee Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 (edited) zbirka pripovedaka koja sadrzi novelu 'pe strada m?ntuleasa' se kod mene zove 'гадание* на камешках / gatanje na kamencicima',kuriozitetraritetno izdanje ImVerdenVerlag-a na ruskom, munchen, 2005.[a o djevici k. su i kino slikali;uzgred, gledao li je neko novog kopolu frensisa forda i tinereţe fără de tinereţe?]___________* editoare bez editoarea, zbirka se po pripovetKi zapravo zove 'гадальщик';sto ce reci mushkinja sto gata/vraca.e sad kako je u mom selu genderna podela gatanja neprikosnovena.. Edited April 8, 2008 by makaronee
le petit nicolas Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 (edited) nismo se razumeli :D nisam mislila da nije napisao, nego da nije umeo da napise dobar.da, verovatno je ta zbirka u raznim zemljama nazivana po prici koja se uredniku cinila najupecatljivijom. ali, to je sigurno to. pet-sest novela, sa elementima fantastike, magije, folklora.poz Edited April 8, 2008 by le petit nicolas
Recommended Posts