Pixie Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Yoko Ogawa - Hotel Iris. Sveden, jednostavan, a ubedljiv stil i jedna nesvakidašnja, iščašena "romansa". Knjiga za čitanje u jednom dahu, ali prija i na kašičicu. Preporuka.
nezvanova Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Yoko Ogawa - Hotel Iris. Sveden, jednostavan, a ubedljiv stil i jedna nesvakidašnja, iščašena "romansa". Knjiga za čitanje u jednom dahu, ali prija i na kašičicu. Preporuka.ufufuf, toplo se nadam da ce je i kod nekeo izdati - ja sam procitala kod nas prevedene pripovetke bazen, studentski dom i dnevnik trudnoce i jedva cekam da se jos nesto njeno pojavi...
luba Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 (edited) naravno, nisam izdrzala da stigne americko izdanje, pa sam kupila britansko, ruznije naslovnice, font mi ne odgovara za odabranu citalacku pozu, skuplja je itako to, ali sam morala da je imam. onda sam cekala da sve bude u skladu i nocas u 0:22 pocela da citam.i ostala do cetiri ujutru.ako je prvih 160 procitanih strana merilo, ovo ce biti apsolutni hit, ne samo za intelektualno nedorasle zanrovce. razvedeni profa engleskog koji drzi casove i za odrasle idealan heroj za kinga da se odmah zaljubim, tu je i stalni fetis na bibliotekarke, recenica samo plovi, detalji totalno ocdjevski.veceras bih da spavam, pa sam naredila da mi se sakrije knjiga.za fanove Edited November 22, 2011 by luba
ilija7777 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Anđeosko srce Hjortsberg-a. Nije loše sve u svemu, ali mi uopšte ne odgovara stil. Ono kad opisuje svaki korak svog junaka-totalno smaranje.
darling Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 (edited) mnogo sam uzbudjena dok citam ovu knjigu, svaka recenica mi je svecanost, zivim drugu mladost :wub:http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-9391-zasto-je-marx-bio-u-pravu Edited November 23, 2011 by darling
teacher Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 naravno, nisam izdrzala da stigne americko izdanje, pa sam kupila britansko, ruznije naslovnice, font mi ne odgovara za odabranu citalacku pozu, skuplja je itako to, ali sam morala da je imam. onda sam cekala da sve bude u skladu i nocas u 0:22 pocela da citam.i ostala do cetiri ujutru.ako je prvih 160 procitanih strana merilo, ovo ce biti apsolutni hit, ne samo za intelektualno nedorasle ™ zanrovce. razvedeni profa engleskog koji drzi casove i za odrasle idealan heroj za kinga da se odmah zaljubim, tu je i stalni fetis na bibliotekarke, recenica samo plovi, detalji totalno ocdjevski.veceras bih da spavam, pa sam naredila da mi se sakrije knjiga.za fanove Izašlo odavno na gigapediji. Ima i za Kindle. Kome treba link, na PM.
ajgor Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 "Gorući grm" Bogdana Žižića, izvanredna knjiga o životu Alfreda Pala, slikara, ilustratora i čoveka koji je štošta pregurao preko pleća u životu. Nadam se da će neko imati sluha da je objavi i ovde, progutao sam je za jedno popodne u vozu od Zagreba do Beograda.
Dr Arslanagić Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 to bih rado citao, pazaricu kad budem isao u Zagreb sledeci put.elem,zanimljiv tip Vane Ivanovic, bilo bi super kada bi Miceta malo manje kenjo ali sve u svemu ok.
Yoda Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 (edited) Si citao od Vaneta "Drugo zvono"? Poslednji Jugosloven elegantno objasnio kako je SOE spakovala ravnogorce na ropotarnicu povijesti.U secanju mi ostala fotka kako je upecao ogromnu sabljarku u vodama frankisticke Spanije negde sezdesetih. Edited November 24, 2011 by Yoda
crosman Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Konacno poceo da citam ovo veoma hvaljeno delo i mogu da kazem da je zanimljivo napisana knjiga. Sa druge strane nemam puno prilike za citanje u poslednje vreme tako da trenutno stojim negde na osmom poglavlju vec oko nedelju dana Ima li neko da je citao ili cita ovo ?Preporucujem ljubiteljima fantastike, misterije, itd.
Weenie Pooh Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 naravno, nisam izdrzala da stigne americko izdanje, pa sam kupila britansko, ruznije naslovnice, font mi ne odgovara za odabranu citalacku pozu, skuplja je itako to, ali sam morala da je imam. onda sam cekala da sve bude u skladu i nocas u 0:22 pocela da citam.http://stuwho.files.wordpress.com/2011/11/11-22-63-collector-s-limited-edition-dvd-by-stephen-king-1077-p.jpg?w=355&h=548i ostala do cetiri ujutru.ako je prvih 160 procitanih strana merilo, ovo ce biti apsolutni hit, ne samo za intelektualno nedorasle zanrovce. razvedeni profa engleskog koji drzi casove i za odrasle idealan heroj za kinga da se odmah zaljubim, tu je i stalni fetis na bibliotekarke, recenica samo plovi, detalji totalno ocdjevski.Uf, stvarno je dobro za sada. Nisam odavno čitao Kinga, zaboravio sam kako ume da prija kad je u elementu (jebaligarevolveraši). Stigao do dela kad protagonista odlazi u Derry, i momentalno krenuo da se prisećam sporednih likova. Barmen kaže Corcoran, a meni u glavi odmah ime Eddie, automatski :D Moraću ponovo da pročitam It jednom, kad budem imao mnoooogo vremena. Inače, ove godine bi se nastavio ciklus ubistava dece u Deriju. Jednom je bio 1957-58, sledeći put 1984-85, a 27 godina kasnije... 2011-12 :o
darling Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [/quotejeee, kako je ruzna naslovna te knjige... (postovala sam tog ivanovica, sad me iznerviralo sto je knjiga ruzna)
luba Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Izašlo odavno na gigapediji. Ima i za Kindle. Kome treba link, na PM.od tebe to nisam ocekivala. propagiras pirateriju.
luba Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 mogla bih se zakleti da sam ovde pokupila preporuku za knjigu, ali sad ne mogu da nađem.jeste,amelija je pocela, pa se posle doslo i do druge knjige.ja gasim kinga ovimmnogo je dobro, a egan je carica.
Recommended Posts