Un-juice Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 jes siguran da su stamparske greske? tako sam ja iznervirana greskama odbacila slepilo posle tri strane i psovala na sav glas lektora, i ovde na forumu. onda mi je neko skrenuo paznju da saramago tako pise :)skontao sam da on ima te fazone sa zarezima i velikim/malim slovima, ali ovde mislim na ocigledne greske u kucanju. a laguna je inace sasvim korektna po tom pitanju, barem po mom iskustvu.najgrozniji prevod koji sam ja citao u skorije vreme je Svet po Klarksonu, izdanje Carobne knjige.
Tihajeza Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Amin Maluf - "Taniosova stena"Malo sam se razočarala. "Levantski đerdan" mi je bolji. I "Krstaški ratovi", moja knjiga godine te godine.
Weenie Pooh Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Amin Maluf - "Taniosova stena"Malo sam se razočarala. "Levantski đerdan" mi je bolji. I "Krstaški ratovi", moja knjiga godine te godine.I meni su "Krstaški ratovi..." bili super, sećam se da sam je uzeo na poklon nekome koga ta tematika nimalo ne zanima da bih posle mogao da je pozajmim. (Imao sam neki razlog da ne kupujem knjige za sebe, nebitno.)Ali zanimljiviji mi je bio Leon Afrikanac jer o njemu bukvalno ništa nisam znao pre čitanja, pa sam mogao da zažmurim i pravim se da nije 50% fikcija :)
Tihajeza Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 I meni su "Krstaški ratovi..." bili super, sećam se da sam je uzeo na poklon nekome koga ta tematika nimalo ne zanima da bih posle mogao da je pozajmim. (Imao sam neki razlog da ne kupujem knjige za sebe, nebitno.)Ali zanimljiviji mi je bio Leon Afrikanac jer o njemu bukvalno ništa nisam znao pre čitanja, pa sam mogao da zažmurim i pravim se da nije 50% fikcija :)nema potrebe za žmurenjem, samo su "krstaški ratovi" čisto dokumenarno istorijska knjiga, bez fikcije, sve ostalo su romani, koji imaju neke istorijske elemente. u "taniosovoj steni" samo je jedan događaj istinit i zaista se desio, sve ostalo, svi likovi, mesto, i događaji su izmišljeni, i to je lepo napisano u piščevoj belešci na kraju.
vinska musica Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 MIleva Marić Ajnštajn - život sa Albertom Ajnštajnomautor: Radmila Milentijević (!!!) Zanimljivo štivo, formata 440 strana.Ono što razlikuje ovu od ostalih biografija Mileve Ajnštajn je što je R.M. prekopalajerusalimsku arhivu, gde se čuva dosta građe o njihovom životu, Ajnštajnova pisma, pismakoje je Mileva razmenjivala sa prijateljicama itd.Ima dosta detalja koji su mi bili nepoznati ili su promakli kod čitanja biografija drugih autora.Recimo, da je Mileva bila jedina na grupi koja nije položila diplomski. Pa ga je spremala jošgodinu dana i ponovo pandrknula.Zatim, da je njihov brak već uveliko bio u krizi i da su živeli razdvojeno kad je on dovršavaosvoju Teoriju relativiteta. Najveći deo njene logistike u njegovom radu odnosi se na matematičke proračune, koji su za njega bilignjavaža, pa je to ona odrađivala.Inače, sve naučne ideje su bile njegovo delo.Ne znam da li je Ajnšatjn preterao kad je u nekom pismu nazvao patološki ljubomornom, ali ova se nije libila da odrukuje mužu Ajnštajnovu buduću ljubavnicu, kad mu je ova uputila neko pismo, koje je Mileva presrela,pa u njemu videla malo previše oduševljenja s kojim je ova pomenula svoj budući susret s Albertom.Bilo je to skandalozno, Albert je popizdeo na nju, izvinjavao se rogonji.. da bi kasnije nastavio da ljubaviše s njegovom ženom, a Milevu naskroz otpiše.
halloween Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 (edited) Što mi prija edicija Službenog glasnika Rečnik zaljubljenika u....Trenutno čitam ...sitna zadovoljstva, Alena Šifra. Dobra, ali ne kao RZ u mačke (izuzetno duhovito i osećajno delo Frederika Vitua) i RZ u Grčku.Glasnik je objavio još i RZ u Latinsku Ameriku , RZ vina, RZ u Rusiju..RZ je u stvari prevod francuskog izdanja Dictionnaire_amoureux. Objavili su preko 50 knjiga. Volela bih kada bi ih Glasnik malo brže prevodio. Edited November 17, 2011 by halloween
Frau Gabrijela Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Što mi prija edicija Službenog glasnika Rečnik zaljubljenika u....otkad si pomenula, ima tome par meseci, uorno jurim rz u mačke i nikako mi se ne da. ni na sajmu, ni u knjižarama službenog glasnika, ni po knjižarama u beogradu ni u novom sadu. eto, baš su prodali, imaju druge iz edicije, dođite u ponedeljak. nema mačje knjige za mene. sad sam ja u fazi durenja- baš neću da kupim do kraja sledeće nedelje kada su mi rekli da će stići u lokalnu knjižaru. ali kad budem, bolje bi joj bilo da valja koliko je jurim. u međuvremenu- frederik begbede: francuski romanfrancuski roman je u stvari autobiografski roman dekadentnog fracuza. nastao po oprobanom principu- strpan sam u ćorku, pa razmišljam i prisećam se, šta mi drugo preostaje. iako ništa spektakularno novo nije rekao, lepo priča to što hoće da kaže, odmereno duhovit, crnohumoran i samokritičan.
I*m with the pilots Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 ^^Moze li info, u kojim knjizarama potraziti Recnik zaljubljenika (u macke)?
halloween Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Klub knjižara SG Beograd Kneza Miloša br.16 (ispod Irish pub-a), imaju sigurno.Ostala prodajna mesta pri dnu strane Prodajna mesta
I*m with the pilots Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Klub knjižara SG Beograd Kneza Miloša br.16 (ispod Irish pub-a), imaju sigurno.Ostala prodajna mesta pri dnu strane Prodajna mesta Zahvaljujem, inace sam gledala na istoj stranici i nisam se snasla (da budem iskrena ja ni dalje ne vidim gde to pise, al nema veze )
Frau Gabrijela Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 (edited) Zahvaljujem, inace sam gledala na istoj stranici i nisam se snasla (da budem iskrena ja ni dalje ne vidim gde to pise, al nema veze )ma trebalo bi da ima u svim knjižarama u beogradu koje drže njihova izdanja i u n. sadu sigurno u onoj njihovoj preko puta sinagoge, nego mene krenulo. nestalo im gde god sam kročila. to je do mene, nije do njih. e: šta je ovo sa quotom? nisam ja rekla nego I'm with the pilots. Edited November 18, 2011 by stormy
I*m with the pilots Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 ma trebalo bi da ima u svim knjižarama u beogradu koje drže njihova izdanja i u n. sadu sigurno u onoj njihovoj preko puta sinagoge, nego mene krenulo. nestalo im gde god sam kročila. to je do mene, nije do njih. e: šta je ovo sa quotom? nisam ja rekla nego I'm with the pilots. Dobra vest je da se knjiga moze naci u Gradskoj biblioteci, sad sam je potrazila u katalogu.//ne brini za citat, to je do mog glupavog nicka koje sadrzi apostrof, koji inace sluzi kao delimiter
*edited by mod Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Jel citao neko Budu iz predgradja? Dobio sam je na poklon pa ne znam gde da je rasporedim po prioritetu za citanje.
belch Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 (edited) dobar je kurejši, za jednokratnu upotrebu. zanimljiv stil ali nema šta epohalno da kaže. prija u pauzama između čitanja ozbiljnih knjiga. Edited November 19, 2011 by funk soul sister
Frau Gabrijela Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 da predložim i ja jednu za odmor i pauzu između ozbiljnih knjiga- mark hadon: neobičan događaj sa psom u noćidečak, različit od svojih vršnjaka i svih ostalih ljudi, svrstan u kategoriju lica sa posebnim potrebama, zatečen je kraj tela mrtvog komšijskog psa i optužen za ubistvo. odlučuje da sam postane detektiv i da ne dozvoli da se ubica životinje koju je voleo izvuče nekažnjeno.svojim specifičnim pristupom autistične osobe (to neuko dodajem ja, ne znam šta je tačno u pitanju) uz kopulzivnu pedantnost i sistematičnost, matematičku preciznost, sa jedne strane i uz strah od svega što nije obrazac, a posebno od komunikacije sa nepoznatima, sa druge, mali otkriva mnogo toga i što je nameravao i što nije. knjiga predstavlja njegove beleške tokom rada na slučaju.mogla bih se zakleti da sam ovde pokupila preporuku za knjigu, ali sad ne mogu da nađem.
Recommended Posts