Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

3 hours ago, makaronee said:

Hvala na preporuci.

Kvalitetno štivo, u starinskom smislu reči.

U zborniku je nekoliko naslova. Jesi li čitala još nešto?

IMG_20250103_174106.thumb.jpg.6f38d7ec8b215f6c6c6255e29a018bda.jpg

Nema na cemu.

Nisam nista vise, ovo mi je prva Benedetijeva knjiga.

• 1 month later...
  • Replies 8.8k
  • Views 949.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

došla do polovine "Vremenskog skloništa" Georgi Gospodinova i baš sam pod utiskom. možda i zbog specifičnog trenutka u kome se svet nalazi i shvatanja da je posezanje za prošlošću u stvari uvek neka potraga za melemom za sadašnjost. samo što prošlost nije mesto u kom se melem nalazi.

Естественный роман / Г. Г. Господинов, 2000.

Izuzetno plastično baratanje jednostavnim materijalom i tihim linijama sižea, uz majstorski kurs iz metaliterature.

Ne citam nista od pisaca kojima je od njihove smrti proslo manje od 30 godina i da ih se iko seca.
Savremeno smece srpskih pokusavatelja da budu pisci. Pa covece, sljam, zvan Vidojkovic se u Srbiji zove piscem? Takvo smece nisam ni mogao da zamislim da neko uopste stampa.

9 minutes ago, Yoyogi said:

Ne citam nista od pisaca kojima je od njihove smrti proslo manje od 30 godina i da ih se iko seca.

A kako nalazis te pisce koji su umrli pre 1990 i da ih se niko ne seća ? 

Upravo zavrsavam celog Shekspira (5,300 strana, 6 knjiga), to sam sve citao kada sam imao 21 godinu.
Ivo Andric je umro 1975. 

Slali su mi iz Srbije knjige novih pisaca, desetak knjiga, sve su smece. Neke, bar tri, cak i dobitnici NIN-ove nagrade. 

Kada je Ivo Andric dobio Nobelovu nagradu za knjizevnost, neko je Titu dosapnuo da bi laureata trebalo primiti.
Bili su obojica 1892. godiste.
Tito:
Mislio sam da ste mladji od mene.
Ivo Andric:
Niko od Vas nije ni stariji ni mladji.

Završila i svoju prvu Olgu Tokarčuk, "Kad su ljudi pošli po knjigu". Zanimljiva je, obzirom da je autorka Poljakinja, i naša savremenica, a radnja knjige je smeštena u drugoj polovini 17. veka u Francuskoj. 

U stvari sam preporuku dobila za "Vuci svoje ralo po kostima mrtvih", i sad joj se baš radujem, legla mi je Olga.

Edited by decak Kejt

27 minutes ago, decak Kejt said:

...legla mi je Olga.

Ako vec jeste, bicu slobodan da preporucim:

knjige-jakovljeve.jpg

Za gustiranje...

I ja čitam Olgu Tokarčuk trenutno!

Čitam na ruskom, ne znam srpski naslov (ako je  prevedeno). 

"Последние истории"

Kod mene na meniju je Hulio Kortasar i njegove sabrane priče. ☀️ 

Dajem se u potragu i za romanom "Školice".

Interesantna je i drugacija Olga, citala sam od nje jedino Bizarne price i dopada mi se.

Taman da probam jos neku.

Olga Tokarčuk, bas da narucim.

Aleksandar Stankovic - o tome kako se bori sa depresijom. Nekako me bas potresla tokom citanja, da li zato sto ga "znam" ili nesto drugo, ne mogu da procenim

Sjetva soli / Muharem Bazdulj, 2010.

Posle izvesnog&nekog vremena, prva knjiga na našim jezicima čiji konstrukcioni šavovi nisu svetleli zelenkastim fluorescentom, aferim.

Spoiler

Doduše, i pored prekonekoliko decenijske pijanske prakse - ispijati toliku količinu crnog vina za tako kratko vreme, gotovo bez posledica - mi se čini malo verovatnim. Dobro, nije u pitanju dokumentarna beleška - ali ne vidim neku ulogu ni u funkciji pripovedanja.

Edited by makaronee
Slovce