Jump to content
IGNORED

Kupovina racunara i komponenti

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Vidim da su u Gigatronu papreni. 5+ hiljada po konfiguraciji su skuplji, u odnosu na konkurenciju. Uzimao sam AMD i performanse su ok, jedini problem je zagrevanje/buka.

Posted (edited)

Zavisi koji AMD, ovi novi Ryzen procesori su odlicni i prilicno pristupacni. Doduse sve zavisi za sta ti treba komp, budzet koji ces odvojiti i tako dalje. AKo ne moras, nemoj kupovati gotovu konfiguraciju

Edited by Milosh76
Posted
52 minutes ago, Miljenko said:

Gledam ponudu desktop racunara u Gigatronu. Kakva je ovo manija sa konfiguracijama bez optickog uredjaja?:huh:

Ne treba ti to da ti zauzima mesto u kućištu...

Emmi, naruči komponente i napomeni da ti oni sklope, ne može jeftinije od toga u državi, poprilično sam siguran.

Posted

Sramota me da kazem, ali ja nikada nisam instalirao OS bez disk jedinice.:sleep:

Posted

Skineš image osa (iso), ubaciš usb u komp, pokreneš rufus, preko njega na usb napraviš butabilni usb.

Ubaciš taj usb na komp gde instaliraš os, i voila, kreće instalacija

Posted

Ne sećam se kad sam zadnji put koristio CD ili DVD za bilo šta, ima sigurno nekoliko godina.

Posted

Treba mi neki najobicniji laptop samo i iskljucivo da ga nakacim na dijagnostiku za kola i da koristim za to i nista vise. Jel bi mi ovi jeftini od 50 ili nesto jace ojra odradili posao ili da se otvorim stotinak?

Posted

Odradili naravno.
Samo pazi koji je konektor na relaciji dijagnostika-komp

Posted

Dijagnostika ima vise opcija, mislim da ima i preko blututa domet 5-8 metara, tako nesto pise.

Posted

Imam jedan takav za 40€, javi se na PM

Posted

motherboard foxconn 2AA9
pocesor AMD Phenom II x4 940T

koju grafičku da uzmem magarcu, tj. sinu da može da igra igrice normalno?  Dao bi i 400-450€. Tj. dajte makar neki sajt gde mogu da proverim kompatibilnost, priti pliz

Posted
50 minutes ago, aram said:

motherboard foxconn 2AA9
pocesor AMD Phenom II x4 940T

koju grafičku da uzmem magarcu, tj. sinu da može da igra igrice normalno?  Dao bi i 400-450€. Tj. dajte makar neki sajt gde mogu da proverim kompatibilnost, priti pliz

Čakaj, ti bi u mašnu staru, odokativno, 10 godina da staviš modernu grafičku?

Nisam nešto upućen u harware ovih dana, ali čisto sumnjam da će to da može...

Posted

a jebat ga, PCI slot x16 2.0 ima, trebalo bi da je backward kompatibilno pa da može i 3.0 da radi bez problema...

mojne da treba i novu mašinu skroz da kupuje :(

Posted

Foxconn 2AA9 Mainboard Specs

1 * PCI Express x16 (2.0)

U teoriji sto da ne, ali nisam siguran da li ima smisla stavljati neku novu kartu u to. Ovo me podsetilo da je poslednja masina koju sam kupio i sastavio stara skoro (but not quite) 10 godina :nobles:. Isti procesor :D (ili tu negde).

Sta ima sada?