Jump to content

Kupovina racunara i komponenti

Featured Replies

Vidim da su u Gigatronu papreni. 5+ hiljada po konfiguraciji su skuplji, u odnosu na konkurenciju. Uzimao sam AMD i performanse su ok, jedini problem je zagrevanje/buka.

Zavisi koji AMD, ovi novi Ryzen procesori su odlicni i prilicno pristupacni. Doduse sve zavisi za sta ti treba komp, budzet koji ces odvojiti i tako dalje. AKo ne moras, nemoj kupovati gotovu konfiguraciju

Edited by Milosh76

52 minutes ago, Miljenko said:

Gledam ponudu desktop racunara u Gigatronu. Kakva je ovo manija sa konfiguracijama bez optickog uredjaja?:huh:

Ne treba ti to da ti zauzima mesto u kućištu...

Emmi, naruči komponente i napomeni da ti oni sklope, ne može jeftinije od toga u državi, poprilično sam siguran.

Sramota me da kazem, ali ja nikada nisam instalirao OS bez disk jedinice.:sleep:

Skineš image osa (iso), ubaciš usb u komp, pokreneš rufus, preko njega na usb napraviš butabilni usb.

Ubaciš taj usb na komp gde instaliraš os, i voila, kreće instalacija

Ne sećam se kad sam zadnji put koristio CD ili DVD za bilo šta, ima sigurno nekoliko godina.

Treba mi neki najobicniji laptop samo i iskljucivo da ga nakacim na dijagnostiku za kola i da koristim za to i nista vise. Jel bi mi ovi jeftini od 50 ili nesto jace ojra odradili posao ili da se otvorim stotinak?

Odradili naravno.
Samo pazi koji je konektor na relaciji dijagnostika-komp

Dijagnostika ima vise opcija, mislim da ima i preko blututa domet 5-8 metara, tako nesto pise.

Imam jedan takav za 40€, javi se na PM

motherboard foxconn 2AA9
pocesor AMD Phenom II x4 940T

koju grafičku da uzmem magarcu, tj. sinu da može da igra igrice normalno?  Dao bi i 400-450€. Tj. dajte makar neki sajt gde mogu da proverim kompatibilnost, priti pliz

50 minutes ago, aram said:

motherboard foxconn 2AA9
pocesor AMD Phenom II x4 940T

koju grafičku da uzmem magarcu, tj. sinu da može da igra igrice normalno?  Dao bi i 400-450€. Tj. dajte makar neki sajt gde mogu da proverim kompatibilnost, priti pliz

Čakaj, ti bi u mašnu staru, odokativno, 10 godina da staviš modernu grafičku?

Nisam nešto upućen u harware ovih dana, ali čisto sumnjam da će to da može...

a jebat ga, PCI slot x16 2.0 ima, trebalo bi da je backward kompatibilno pa da može i 3.0 da radi bez problema...

mojne da treba i novu mašinu skroz da kupuje :(

Foxconn 2AA9 Mainboard Specs

1 * PCI Express x16 (2.0)

U teoriji sto da ne, ali nisam siguran da li ima smisla stavljati neku novu kartu u to. Ovo me podsetilo da je poslednja masina koju sam kupio i sastavio stara skoro (but not quite) 10 godina :nobles:. Isti procesor :D (ili tu negde).

Sta ima sada?