Jump to content
IGNORED

Kupovina racunara i komponenti

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Zato sam i predlozio Samsung ili Kingston

Posted

Inače, sa SSD-om treba biti pažljiv. Page file prebaciti na hard disk, Temp folder takođe. Ideja je da Windows drlja po njemu što je manje moguće, SSD ima ograničen broj radnih sati (ima i HD, ali neki dokazano rade već decenijama). Meni je onomad OCZ ladno riknuo mesec dana po isteku garancije, samo tako je naprasno umro, bez ikakve mogućnosti vađenja podataka.

Posted
13 hours ago, Anonymous said:

Inače, sa SSD-om treba biti pažljiv. Page file prebaciti na hard disk, Temp folder takođe. Ideja je da Windows drlja po njemu što je manje moguće, SSD ima ograničen broj radnih sati (ima i HD, ali neki dokazano rade već decenijama). Meni je onomad OCZ ladno riknuo mesec dana po isteku garancije, samo tako je naprasno umro, bez ikakve mogućnosti vađenja podataka.

Ma kakvi, imam npr. trenutno 15-ak SSD-ova koji rade već sedmu godinu, sve je na njima, ceo Windows, temp, page itd. Ali su zato svi ili Intel ili Samsung. S druge strane jeftini ssd-ovi su lutrija, bez obzira šta držao na njima.

Posted
9 hours ago, Time Crisis said:

Ma kakvi, imam npr. trenutno 15-ak SSD-ova koji rade već sedmu godinu, sve je na njima, ceo Windows, temp, page itd. Ali su zato svi ili Intel ili Samsung. S druge strane jeftini ssd-ovi su lutrija, bez obzira šta držao na njima.

Upravo, meni nekoliko Samsunga radi godinama, ovaj moj kućni je prvi model koji su ikad izbacili. Za Intel kažu (nemam iskustva), da je još pouzdaniji, ali nešto sporiji i cepaju sa cenama.

Posted

Meni posle godinu dana pao health na 98% na samsung 850 EVO.

Posted
34 minutes ago, Mil@n said:

Meni posle godinu dana pao health na 98% na samsung 850 EVO.

Šta je kritično, tj na koliko treba da padne da bi odmah uradio bekap ili spremao zamenu?

Posted
9 minutes ago, copkillah said:

Šta je kritično, tj na koliko treba da padne da bi odmah uradio bekap ili spremao zamenu?

Nije to ništa kritično, problematični su bad sectory a toga nema, srećom. Baš sam se iznenadio kad sam video pošto sam imao taj i 2x1TB, pa sam instalirao sentinela da vidim situaciju jer sam uzeo nov od 3TB pa koji da izbacim od ova dva po tera. Health ume da padne doduše iz jako glupih razloga, tipa loš kabl i sl.

Posted

Jel imate nekog u Winwinu ko bi mogao da proveri jednu garanciju?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted

Купио сам половни лаптоп и истче ми претплата за антивирус. Када хоћу да продужим, све је на кинеском. Деинсталирао бих то и инсталирао нешто лагано што ми неће успоравати комп. Ако је беслатно кул, ако не дао бих и неку лову. Имате ли препоруке

Posted

Win 10.  Vec sam nabio avast i platio ga za 2 godine :)

Posted

Ja se otvorio za mehaničku tastaturu

Sad se treba navići na istu

Posted

Milina, za sedam do deset dana je nećeš dati nikome. :)

Posted

Sta je mehanicka tastatura?

Posted
1 minute ago, John Coltrane said:

Sta je mehanicka tastatura?

To su one stare sto klikcu kad pritisnes taster

Hipsteraj, ko vinil diskovi za muziku...