Jump to content
IGNORED

Kupovina racunara i komponenti

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Nije za mene, za drugaricu je (stvarno :D ), a ja trenutno nisam u mogucnosti da uskocim i pomognem. 

Posted

ono što će učiniti da tvoja kompjuterski nepismena drugarica bezbedno koristi pc sa vindozom nije ono što će servis moći da napravi. moraš da joj instairaš adekvatan adblocker i popup blocker (poper blocker za hrom ili adguard skripta za greasemonkey), da  joj daš upustva da ručno pokreće mbam jednom u oko tri meseca. to je sve nešto što samo drug može da napravi.

Posted

Pitanje, ne ponuda, dakle sluzbeni laptop se amortizovaotm, ceka se dostava sledeceg, novog,ovaj prelazi u moje privatno vlasnistvo: zna li neko, mozda, ima li ciljne grupe, pretpostavljam profesionalne, zainteresovane za ovakvu napravu, buduci da je iznimno nepodesna za kucno koriscenje, teska cirka 5 kila, itd, itd...

I vredi li se uopste cimati oko toga.

3 godine mator, ima poprilicno asesoara pride, formalno je jos u garanciji, ali nisam siguran da bi se - i ako moze, na koji nacin - garancija mogla da prenese.

Posted

Pošto je vrlo specijalizovan uređaj možda možeš nekome iz struke koga poznaješ da ponudiš po značajno nižoj ceni od novog, od kojeg ako je 3 godine star samo je malo sporiji. U suprotnom, staviš na javne oglase pa ko se javi.

Posted
On ‎31‎.‎12‎.‎2018‎. at 8:24, namenski said:

Pitanje, ne ponuda, dakle sluzbeni laptop se amortizovaotm, ceka se dostava sledeceg, novog,ovaj prelazi u moje privatno vlasnistvo: zna li neko, mozda, ima li ciljne grupe, pretpostavljam profesionalne, zainteresovane za ovakvu napravu, buduci da je iznimno nepodesna za kucno koriscenje, teska cirka 5 kila, itd, itd...

I vredi li se uopste cimati oko toga.

3 godine mator, ima poprilicno asesoara pride, formalno je jos u garanciji, ali nisam siguran da bi se - i ako moze, na koji nacin - garancija mogla da prenese.

On ‎31‎.‎12‎.‎2018‎. at 12:39, miki.bg said:

Pošto je vrlo specijalizovan uređaj možda možeš nekome iz struke koga poznaješ da ponudiš po značajno nižoj ceni od novog, od kojeg ako je 3 godine star samo je malo sporiji. U suprotnom, staviš na javne oglase pa ko se javi.

Nema, barem koliko i koga ja znam, profesije koja bi bila zainteresovana, ide on dole, bice mesta, a i neke vajde...

Posted
On 31.12.2018. at 8:24, namenski said:

ima li ciljne grupe, pretpostavljam profesionalne, zainteresovane za ovakvu napravu,

Ima. Skoro svi ljudi koji se bave oko repetitora ga poseduju. 

Posted
10 hours ago, zmanic said:

Ima. Skoro svi ljudi koji se bave oko repetitora ga poseduju. 

Nisam znao, nisam ih nesto cesto ni sretao, hvala u svakom slucaju :) 

Dig'o ruke, neka ga neka stoji, leba ne jede, posluzice...

Posted (edited)

U principu rade to što treba da rade u zadatim surovim uslovima: hladnoća, toplota. kiša, sneg, prljavština, nidostatak priključaka ....

Imaju dobru autonomiju i pouzdanost. Jednina mana brzina, i jefrina gradika, ali su to poslovi gde se ne igra.

Koriste ih masovno svi koji se bakću po repetitorima, centrima za video nadzor, na radarima...

kao i instaleri kablovskih sistema, sistema za industrijsku kontrolu plina, gasova, .... i sličnih .... svuda gde nije obavezno napajanje ili nema mnogo slobodnih prikljičaka za adaprete ili ih uopšte nama blizu dostupnih.

Edited by zmanic
Posted

OK :D 

Ej, da ti kazem, al' nemoj odma' da se ljutis: saranio amortizaovaotm sam ih do sada 4 ili 5, ne secam se tacno, a i menjalo se to, ko ce da pamti, motanje sa ovim o kome je rec me proslog februara - evo sace godisnjica, 1 jubilej - skoro kostalo glave, saranilo mene i 1/2 pluca mi...

Hvala ti na trudu u svakom slucaju :) 

• 3 weeks later...
Posted
On 23.11.2018. at 22:34, Barsa said:

Ja porucio u gigatronu Dell SE2717H za 19k. Trebalo bi za te pare da bude ok kupovina.

Kakva su iskustva s ovim?

Posted

Ja sam zadovoljan. Mislio sam da ce biti problem 1080p na 27" ali meni je ovo skroz ok. Nisam neki zahtevan korisnik te je meni ovo ispala odlicna kupovina racunajuci novac/dobijeno.

Posted

Ma da, skroz je ok...

Ja imam i 32 1080p, to bi moglo na 4K, ali 27", koja mi jeste 4K, držim na 1080, jer mi je presitno...

Posted (edited)

Hvala za odgovore.

Je l' može neka preporuka šta da izaberem od ponuđenog?

Ne mogu da presečem, gubim se u specifikacijama i recenzijama.

Bukvalno bazična upotreba (surf/office), igrice ne igram, filmove gledam preko HDMI na TV-u (+ ako se zna pouzdano da neki model ima mali glow u mraku).

Monitori

Edited by Kreuz
Pic edit