Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Aha.Pa ne znam. Mislim da je bolji dokaz opužbe da su novi nadrealisti nacoši taj da se isti ovaj fazon sa slanjem Marka Kraljevića u Hag već vrteo u formi vica po Našoj krmači, intervjuima Bore Đorđevića, raznoraznim "patriotskim" glasilima i forumima, kao i vozilima javnog prevoza.Mislim, ja autoru ne zameram. Nisam pročitao ni ime ispod teksta. Nemam problem sa osobom i okej. Dao/la je sevi malo oduška i širine. Pomeni nepotrebno ali šta sad. Neka cveta hiljadu cvetova.Ali ti mi nisi jasan. Ovo sve danas me prilično iznenađuje.
Turnbull Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 (edited) Aha.Pa ne znam. Mislim da je bolji dokaz opužbe da su novi nadrealisti nacoši taj da se isti ovaj fazon sa slanjem Marka Kraljevića u Hag već vrteo u formi vica po Našoj krmači, intervjuima Bore Đorđevića, raznoraznim "patriotskim" glasilima i forumima, kao i vozilima javnog prevoza.Mislim, ja autoru ne zameram. Nisam pročitao ni ime ispod teksta. Nemam problem sa osobom i okej. Dao/la je sevi malo oduška i širine. Pomeni nepotrebno ali šta sad. Neka cveta hiljadu cvetova.Ali ti mi nisi jasan. Ovo sve danas me prilično iznenađuje.Ali se opet ne razumemo - jedno je reći - taj humor je nacionalistički (za to ti teorija stvarno ne treba). Drugo je reći - on je nacionalistički iz tih i tih razloga. (Uporedi - jedno je reći da je Noć veštica strašan, da je Čarli Čaplin smešan, to može da kaže svako ko ima oči. Ali da bi razumeo zašto je tako i šta proizvodi ovaj efekat, ipak ti treba teorija filma).Upravo smo ovde imali primer Zvonka kome je skeć o Kraljeviću Marku zapravo isto što i onaj o Radetu Pendreku, šta je tu uopšte različito? Njemu je to samo isti plot, sa različitim detaljima. Ako ćeš mu odgovarati, moraš posegnuti za nekom teorijom, ne nužno ovom, ali za nekom svakako.Ali ti mi nisi jasan. Ovo sve danas me prilično iznenađuje.? Edited December 17, 2012 by Syme
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Pa vidiš da ti se Zvonko posrao po teoriji! Očito nije popio teorijske okvire u koji je Nele spakovan.I šta? Ništa. Jel obaveza da se svaki primer nacionalizma raščlani i dokaže? Nije. Jel obaveza da se svaki nacionalista preobrati? Nije ni to.A iznenađen sam jer mi nije jasno kojim se stazama kreće drugosrbijanska intelektualna misao i još više sam iznenađen da se ovde na ovom forumu to ohrabruje. Izvinjavam se ali je za mene bavljenje Nadrealistima nedopustivo arčenje vremena i resurasa i u krajnjoj liniji ja to posmatram kao klasni problem. Koja je to klasa kasta ima vremena da polemiše po Vremenu i da ukazuje da je nele postao četnik? Kosu ljudi koji to rade dok ja moram da sedim na radnom mestu? Jesu li toradnici, zanatlije, uslužni sektor? Šta je to?Evo ja sam glup. Objasni mi.
bergasa19 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 (edited) Kako se to Zvonko posrao po teoriji?Tebi je besmisleno rasclanjivanje nacionalizma?Koji nadrealisti su prikazivali klasne probleme?A da, pandur u zoni sumraka nije klasni problem. Sve je to isto.Ko to sme da polemise po novinama dok narod nema sta da jede. Je li na to mislis? Edited December 17, 2012 by bergasa19
Turnbull Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 (edited) Glup nisi, ali je glupo što se praviš glup.Prvo, ko je rekao da je išta obaveza? Kako si uopšte došao na ideju da problem formulišeš na taj način.Drugo, ajde da batalimo to drugosrbijanstvo, taj pojam, kao što rekoh, ima smisla samo u vlažnim snovima NSPM mudraca.I još rekoh - pozicija koja je zaista drugosrbijanska, u tom derogatornom, nspm-ovskom smislu, jeste upravo Lubina: za nju ideologija nema veze, problem je prosto u tome što su ljudi prosto kulovi. Tu progovara Nikola Samardžić u svojoj najgoroj varijanti.Dalje, tebi se izgleda čini da je tekst nekakva denuncijacija Neleta Karajlića - dr'šte nacionalistu! Za tako nečim stvarno nema potrebe, ali to prosto nije smisao teksta, na šta sam ti već nekoliko puta ukazao, ali si to ignorisao i sad sa kaubojskimtm žarom ponavljaš svoju inicijalnu tvrdnju.Konačno, u pravu si da Zvonko slabo mari za teoriju, ali kako da ti kažem - mnogi slabo mare. Ali, da promenim metaforu - ono što je ovde bitno jeste formulisati razloge zbog kojih Zvonko nije u pravu, razumeti zašto nije u pravu, a ne prosto se pozvati na svoj instinkt, a Zvonka proglasiti kulovom. Ako smo ti i ja u pravu, a on nije, zašto smo u pravu? A zašto on nije? Mi možemo da se poduhvatimo i uživamo u svojoj pravici, i preziranju kulova, ali to je loše po više osnova. Prvo - intelektualno je nepošteno, drugo, možda grešimo (instinkti nas možda varaju, kao što njegovi varaju njega) i treće, tek kada razumemo kako se može pogrešiti, kako neko iole razuman može pogrešiti, shvatićemo da kulovi zapravo uopšte nisu kulovi, nego su upali u neku grešku koja se može razumeti, i ispraviti, i koju bismo, u nekim drugim uslovima, i sami mogli da napravimo.A naravno da neki ljudi neće odgovarati ni na dobre razloge, ali to nije razlog da im se isti ne nude. Mnogi kreacionisti neće odgovoriti na argumente evolucionista, ali nije besmisleno davati ove arugmente i objašnjavati svoju poziciju, ne samo zbog onih koje bi to moglo ubediti, nego i zbog onih koji su već ubeđenji, da bi bolje razumeli problem.Edit: Konačno, teza za tu povlašćenu kastu koja polemiše po novinama dok čestit svet nema šta da jede, poprilčna je jadnost. Valjda nema potrebe da obrazlažem zašto. Edited December 17, 2012 by Syme
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Kako se to Zvonko posrao po teoriji?Lepo. Nije je prihvatio i nazvao vas je SKOJevcima džiberima.Tebi je besmisleno rasclanjivanje nacionalizma?U ovom slučaju apsolutno. Koji nadrealisti su prikazivali klasne probleme?Naveo sam primer zlatnog kipa sa dipmlomom fakulteta. Ali sad ih ne navode nadrealisti. Ja iznosim svoj klasni problem.A da, pandur u zoni sumraka nije klasni problem. Sve je to isto.Nemam pojma šta si ovde hteo paću ti samo vratiti post.A da, pandur u zoni sumraka nije klasni problem. Sve je to isto.Ko to sme da polemise po novinama dok narod nema sta da jede. Je li na to mislis?Hehe. Koji si ti gistro naivac. Samo sam čekao kad ćeš da se pokažeš u ovom omiljenom forumskom sportu učitavanja.Ko sme da reprezentuje mene drugosrbijanca i antinacionalistu i da prdi o ovome?! To je pitanje.
bergasa19 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 (edited) Nemam pojma šta si ovde hteo paću ti samo vratiti post.A da, pandur u zoni sumraka nije klasni problem. Sve je to isto.Hehe. Koji si ti gistro naivac. Samo sam čekao kad ćeš da se pokažeš u ovom omiljenom forumskom sportu učitavanja.Ko sme da reprezentuje mene drugosrbijanca i antinacionalistu i da prdi o ovome?! To je pitanje.Ti u skecu sa pandurom ne uocavas da je to i pitanje klase, dok kod Krajlevic Marka je sta? Dzilberizam.? Populizam? Podilazenje najnizi strastima i kako se to zove?Na ovo drugo nemam odgovor. Probaj malo vise da razmislis. Edited December 17, 2012 by bergasa19
Turnbull Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 (edited) Hehe. Koji si ti gistro naivac. Samo sam čekao kad ćeš da se pokažeš u ovom omiljenom forumskom sportu učitavanja.Ko sme da reprezentuje mene drugosrbijanca i antinacionalistu i da prdi o ovome?! To je pitanje.Čuj, neslaganje na stranu, ali valjda ti je jasno da over-reactuješ sve i da misliš da je ovo najgori tekst na svetu (i sve i da si u pravu).Zašto reaguješ ovako emtoivno na tekst koji prosto smatraš nepotrebnim? Pa ja mnoge stvari smatram nepotrebnim, pa opet ne mislim da ljudi nemaju prava da se njima bave dok drugi gladuju. Ne vidim koji je smisao usavršavanju u vožnji skejta, ili pravljenja maketa aviona (to lažem, znam i pravio sam, ali mi zgodan primer :) ), pa mi ne pada namamet da pozivam na pravednički gnev sproću kaste koja ima vremena da vozi skejt i pravi makete aviona, dok pošten svet gladuje. Edited December 17, 2012 by Syme
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Auh. Ja bih samo da zamolim da se ograničimo na dva pasusa po postu. Glup nisi, ali je glupo što se praviš glup.Ovo je žuti karton. I još rekoh - pozicija koja je zaista drugosrbijanska, u tom derogatornom, nspm-ovskom smislu, jeste upravo Lubina: za nju ideologija nema veze, problem je prosto u tome što su ljudi prosto kulovi. Tu progovara Nikola Samardžić u svojoj najgoroj varijanti. Ne. To nije niko ovde pomenuo. To si ti ripisaosagovornicima. Ja Zvonku ne branim da bude nacionalista. Niti da uživa u svom viđenju nenacionalističkog skeča. Konačno, u pravu si da Zvonko slabo mari za teoriju, ali kako da ti kažem - mnogi slabo mare.I evo dovoljno plodnog tla da i ja tebi učitam Samardžićevštinu. Ali, da promenim metaforu - ono što je ovde bitno jeste formulisati razloge zbog kojih Zvonko nije u pravu, razumeti zašto nije u pravu, a ne prosto se pozvati na svoj instinkt, a Zvonka proglasiti kulovom. Ako smo ti i ja u pravu, a on nije, zašto smo u pravu? A zašto on nije? Mi možemo da se poduhvatimo i uživamo u svojoj pravici, i preziranju kulova, ali to je loše po više osnova. Prvo - intelektualno je nepošteno, drugo, možda grešimo (instinkti nas možda varaju, kao što njegovi varaju njega) i treće, tek kada razumemo kako se može pogrešiti, kako neko iole razuman može pogrešiti, shvatićemo da kulovi zapravo uopšte nisu kulovi, nego su upali u neku grešku koja se može razumeti, i ispraviti, i koju bismo, u nekim drugim uslovima, i sami mogli da napravimo. U teoriji se slažem sa ovim. Ali ko govori kulovima uopšte? Jesam li ja nazvao čoveka kulovom? Nisam. Jesam li Nelea nazvao kulovom? Nisam ni to. Da li je ovo nacionalistički skeč? Jeste. Da li je starije što je skeč reciklaža ako ne starog materijala onda, još gore, vica koji kruži Beogradom od 2012 nego što je skeč nacionalistički? Jeste. Da li postoji ikakav osvrt u ovom tekstu na svu promašenost ove umetničke čarlame? Ne. Da li je tekst samo raščlanjivanje nacionalizma? Jeste. Da li će tekst dobaciti dalje od onih koji skeč već takvim prepoznaju? Neće. Uostalom, ponoviću. Peščanik je skroz okej ovde. Ako nam je dobro, onda ništa. Zvonku je dobro što gleda, meni je dobro što ne gledam i to je to. Ovaj tekst je suvišan. Zašto vi bavljenje ovom trivijom donosite kao neko uzorno štivo - to ne kapiram...Sori Zvonko. Popij malo vode ako si počeo da štucaš..
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Čuj, neslaganje na stranu, ali valjda ti je jasno da over-reactuješ sve i da misliš da je ovo najgori tekst na svetu (i sve i da si u pravu).Zašto reaguješ ovako emtoivno na tekst koji prosto smatraš nepotrebnim? Pa ja mnoge stvari smatram nepotrebnim, pa opet ne mislim da ljudi nemaju prava da se njima bave dok drugi gladuju. Ne vidim koji je smisao usavršavanju u vožnji skejta, ili pravljenja maketa aviona (to lažem, znam i pravio sam, ali mi zgodan primer :) ), pa mi ne pada namamet da pozivam na pravednički gnev sproću kaste koja ima vremena da vozi skejt i pravi makete aviona, dok pošten svet gladuje.Sve je tačno ali si promašio metu mog gneva, a to nije, ponoviću treći put, ovaj tekst i njegov autor. To ste vas dvojica. Jedan koji ga je doneo ovde i drugi koji ga je otpakovao.
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Ti u skecu sa pandurom ne uocavas da je to i pitanje klase, dok kod Krajlevic Marka je sta? Dzilberizam.? Populizam? Podilazenje najnizi strastima i kako se to zove?Na ovo drugo nemam odgovor. Probaj malo vise da razmislis.Bergasa ni ja pojma nemam šta ti pričaš. Sačekaćemo nekog da nam prevede sa srpskog na srpski. Nemam bolje rešenje.
Turnbull Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Auh. Ja bih samo da zamolim da se ograničimo na dva pasusa po postu.Ovo je žuti karton.Ne. To nije niko ovde pomenuo. To si ti ripisaosagovornicima. Ja Zvonku ne branim da bude nacionalista. Niti da uživa u svom viđenju nenacionalističkog skeča.I evo dovoljno plodnog tla da i ja tebi učitam Samardžićevštinu.U teoriji se slažem sa ovim.Ali ko govori kulovima uopšte? Jesam li ja nazvao čoveka kulovom? Nisam. Jesam li Nelea nazvao kulovom? Nisam ni to. Da li je ovo nacionalistički skeč? Jeste. Da li je starije što je skeč reciklaža ako ne starog materijala onda, još gore, vica koji kruži Beogradom od 2012 nego što je skeč nacionalistički? Jeste. Da li postoji ikakav osvrt u ovom tekstu na svu promašenost ove umetničke čarlame? Ne. Da li je tekst samo raščlanjivanje nacionalizma? Jeste. Da li će tekst dobaciti dalje od onih koji skeč već takvim prepoznaju? Neće.Uostalom, ponoviću. Peščanik je skroz okej ovde. Ako nam je dobro, onda ništa. Zvonku je dobro što gleda, meni je dobro što ne gledam i to je to. Ovaj tekst je suvišan.Zašto vi bavljenje ovom trivijom donosite kao neko uzorno štivo - to ne kapiram...Sori Zvonko. Popij malo vode ako si počeo da štucaš..Nisam ni rekao da si Zvonka nazvao kulovom (sori i od mene), Ovaj razgovor gubi smisao, kao onaj sa Kaubojem onomad. Nešto te je ovde povredilo, ali ja stvarno ne razumem šta. Tekst ne mora da ti se svidi, ali ti nisi izneo nijedanu jedinu konkretnu primedbu koja se njega tiče, Sve što si do sada rekao su uopštena smatranja i razmatranja, nategnuta i neprikladna poređenja i nekakav klasni bes. Tu nema ni a od argumenta. Šta te zapravo pogodilo?
bergasa19 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 I evo dovoljno plodnog tla da i ja tebi učitam Samardžićevštinu.U teoriji se slažem sa ovim.Ali ko govori kulovima uopšte? Jesam li ja nazvao čoveka kulovom? Nisam. Jesam li Nelea nazvao kulovom? Nisam ni to. Da li je ovo nacionalistički skeč? Jeste. Da li je starije što je skeč reciklaža ako ne starog materijala onda, još gore, vica koji kruži Beogradom od 2012 nego što je skeč nacionalistički? Jeste. Da li postoji ikakav osvrt u ovom tekstu na svu promašenost ove umetničke čarlame? Ne. Da li je tekst samo raščlanjivanje nacionalizma? Jeste. Da li će tekst dobaciti dalje od onih koji skeč već takvim prepoznaju? Neće.Ne pratis na casu fabulu radnje.L'džiberluk pour l'džiberluk.... i to iz tri izvoraŠteta što niste jednako anti-didaktički nastrojeni kad je u pitanju konzumacija humorističkih emisija. Opterećen čovek nikad neće biti slobodan, dragi skojevci.
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Pogodilo me je to što se moji reprezenti bave neletom karajlićem i što si moju kritiku svrsishodnosti teksta momentalno ekstrapolirao na "vidi kulove koji vole TLN, nećemo sa njima da pričamo" To je u mom sistemu vrednosti velika uvreda.
Ryan Franco Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Ne pratis na casu fabulu radnje.Ne vredi. Pojma nemam šta si hteo da mi kažeš. :(
Recommended Posts