MocaVukotic Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Uzgred, neki detalji iz filma mi govore da je Cameron prevashodno imao za cilj da okrpi američki angažman u Irakuuh, toliko spucanih para i godina rada, drkanja sa raznoraznim sranjima, i sve to da se prevashodno okrpi angažman u iraku. pih, jebem ti holivud
Muwan Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Hoću reći, prevashodno je imao za cilj da uzme pare, a kada su u pitanju embedovane prozivke prevashodno se skoncentrisao na Irak :)
MocaVukotic Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Hoću reći, prevashodno je imao za cilj da uzme pare, a kada su u pitanju embedovane prozivke prevashodno se skoncentrisao na Irak :)to je već druga stvar. ne mogu da zamislim da neko onakav film pravi najpre zbog prozivki.
nisam ja Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 a jes mi neko opisao film kao kakvu borbu za kosovo.
ObiW Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 posto sam po pradjedovskoj tradiciji nezainteresovana za specijalne efekte, odustala sam od filma u cca 35. minutu, cim sam shvatila da je paraplegicar gud gaj...Nezainteresovanost za specijalne efekte? Jel' to trauma jos iz nizih razreda osnovne skole, sa obaveznog kolektivnog gledanja Sutjeske i Neretve subotom pre podne?
Zmitjkoe Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Za dzabe ste krecili otkljucavali ovaj topic o Nevataru™.
fancy claps Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 posto sam po pradjedovskoj tradiciji nezainteresovana za specijalne efekte, odustala sam od filma u cca 35. minutu, cim sam shvatila da je paraplegicar gud gaj, vanzemaljci imaju frizure kao indijanci a boju koze ko hare krisna, u njihovoj civilizaciji se i zene pitaju, i jedno su sa prirodom i drustvom kad ustreba. jebeni ples sa vukovima je posteniji film od ovog, a pokahontas je kudikamo seksija od visoke plavuse. 35. minut je negde vrhunac filma. na ovom forumu, morgana ima najbolji ukus za filmove, ako smem da budem toliko explicitan.
teacher Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nezainteresovanost za specijalne efekte? Jel' to trauma jos iz nizih razreda osnovne skole, sa obaveznog kolektivnog gledanja Sutjeske i Neretve subotom pre podne?Gde su američki filmovi, tu je i ObiW da ih brani...Da nisi ostrašćen, rekao bih ti kako je jedan sličan brokblaster iz USA ukrao ideju od jednog našeg Sutjeskoneretvanskog filma...
ObiW Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Gde su američki filmovi, tu je i ObiW da ih brani...Da nisi ostrašćen, rekao bih ti kako je jedan sličan brokblaster iz USA ukrao ideju od jednog našeg Sutjeskoneretvanskog filma...Ma jok bre. Cudno mi da generacija koja je odrasla na akcionim filmovima tipa Neretva i Sutjeska ima averziju prema specijalnim efektima. To sto joj se nije svideo film zbog nedostatka price je sasvim OK. Neko voli popa, neko popadiju, neko popadijinu cerku.A plot je, naravno, prepisan iz knjige Branka Copica Basta sljezove boje i dopunjen delovima knjige Dragan Dzajic, krilo sveta.
Indy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Za dzabe ste krecili otkljucavali ovaj topic o Nevataru™.Cuj, care, ako je nesto zaradilo milijardu dolara za 20 dana postojanja, onda vredi price.
Marvin (Paranoid Android) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ma jok bre. Cudno mi da generacija koja je odrasla na akcionim filmovima tipa Neretva i Sutjeska ima averziju prema specijalnim efektima. To sto joj se nije svideo film zbog nedostatka price je sasvim OK. Neko voli popa, neko popadiju, neko popadijinu cerku.A plot je, naravno, prepisan iz knjige Branka Copica Basta sljezove boje i dopunjen delovima knjige Dragan Dzajic, krilo sveta.A možda je u samo pitanju jednostavna stvar da su specijalni efekti sada (i već 10-15 godina) toliko korišćeni, odomaćeni i usavršeni da u njima više nema ništa specijalno. Pre 25 godina kad sam kao đak prvak gledao Galaktiku, Flaša Gordona, Zvezdane Staze i naravno - Rat Zvezda, bilo je ogromno uživanje gledati filmove kojima su plot i akcija bili začinjeni specijalnim efektima, ne bazirani na njima. Videti bljesak laserskog pucnja, svemirski brod, ogromnu vanzemaljsku bazu ili robota tada je izazivalo oduševljenje, pomešano sa mistikom "kako li su ovo uradili". Za mene lično vrhunac se dostiže negde Terminatorom 2 (ironično, takođe Kameron), posle čega je sva mistika nestala - od tada se zna magična reč za sve - kompjuterska grafika/animacija. Sećam se kad je izašla ona nesretna "Maska" sa Džim Kerijem kako su svi bili oduševljeni kako je napravljena, meni je već tada isparilo svako oduševljenje. "Dobro, imaju ljudi sve bolje i bolje programe. Mašala. Sada (tada, 1994-te, 1995-te, koja li je to bila) možeš kompjuterski bez po muke da nalepiš masku glavnom glumcu gde kroz ceo film idu specijalni efekti kako mu iskaču oči na federe i jezik mu se plazi do zemlje. Jupi-du". Uzeh to kao primer jer je to verovatno bio prvi film koji je napravljen radi specijalnih efekata a ne obratno, gde su specijalni efekti pravljeni radi filma. Ne vidim ni danas zašto bi neko morao da se obavezno oduševljava filmom koji je od početka koncipiran tako da priča bude sekundarna, a da osnova bude "Ala ćemo sad da razjebemo sa grafikom i pikselima". Uopšte se ne čudim ljudima koji uživaju do svake ćelije svog bića u lepoti vizuelnih efekata, ali nejasno mi je da je teško shvatiti da drugi ljudi gaje potpunu nezainteresovanost za iste.
Aleksija Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 malo mi glupo da posle ovog topika gledam film, ne moze biti ni blizu inspirativan.meni se u raspravi najvise svidela ona scena kad kim iznenada uvodi, u inace pravolinijsku akcionu rokacinu, strah od kastracije, mada nije los ni ovaj dramski obrt sa klonovima i hostovim povratkom sa tamne strane.
Recommended Posts