bergasa19 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 (edited) Iskreno boli me K za Havela koji je bio obicna americka lutkica koja je poslusno slusala sta joj se kaze kada je NATO trazio novu doktrinu. To sto smo se mi namestili nista ne umanjuje. Edited December 23, 2011 by bergasa19
Indy Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Da li ti to nista ne znas o Havelu, ili samo pricas tako zbog podrske bombardovanju 1999? Kakva crna "lutkica", usprotivio se boljsevicima onda kad je to moglo glave da kosta.
Indy Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 jel se zna dokle će srbi kalimerisati zbog bombardovanja ...Jbt. cak ni ja vise ne mogu da te citam, a bio sam tvoj supporter onoliko. Ili si Srbin, pa onda koga pitas za Srbe, ili nisi, u kom slucaju vrlo drsko govoris o drugoj naciji (i takav ton upucen nekoj drugoj naciji ovde ne bi bio tolerisan). Nemoj da mi licite na tamo, leba vam.
bergasa19 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Da li ti to nista ne znas o Havelu, ili samo pricas tako zbog podrske bombardovanju 1999? Kakva crna "lutkica", usprotivio se boljsevicima onda kad je to moglo glave da kosta.Znam. Sta nije tacno u mom postu.
Otto Katz Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Sad se vratih iz hospode, nazdravismo čovjeku, istini i ljubavi. Česi jesu pitomiji od nas (btw pitomý je false friend, znači glup), ali su heretici od starine. 1 donio gitaru i sad sigurno već i pjeva na dan žalosti na 2km od krematorija, 2. veli, nije meni Havel moralni autoritet, nije bio vjeran ženi. Treći na to da je to glupost, da si reko bombardovanje Srbije, pa ajde. Iskreno boli me K za Havela koji je bio obicna americka lutkica koja je poslusno slusala sta joj se kaze kada je NATO trazio novu doktrinu. To sto smo se mi namestili nista ne umanjuje.Havel je bio ono što bi se kafanski reklo američki čovjek. Ali on je to bio svjesno s u biti ispravnom vizijom da za Češku i evropsku okolicu osigura trajnu sigurnost i razvoj demokracije. Ova kupljena, korumpirana, kompromitirana današnja demokracija je doba najveće slobode i prosperiteta od nastanka Čeških zemalja. Havel je kao vođa revolucije postao simbol svih njenih nada i to se nikad neće promijeniti. Njegovi stavovi su bili često vrlo nepopularni, od odbrane manjina do podrški ratnim operacijama. Išao je strašno na živce tranzicionim dobitnicima, s Klausom na čelu. Istupao je lirično, absurdno i svjesno amaterski, ismijavali ga, posebno se Klaus rugao istinoljubstvu. Ali se dobro i zabavio za predsjednikovanja, pio pivo, putovao i tako, davao izjave. Izađe Otac moderne češke nacije, druhý tatínek TGM. Ako baš inzistiraš na toj lutkici, sigurno nije bio obična. Ikona pop kulture, Dalajlama, Majka Tereza, taj rad.Savjetujem mirenje s Havlovom sijeni iz marketinških razloga. Ili učtivo ignoriranje kao što predlažeš, sasvim ok.
bergasa19 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 On je bio dobar za Chehe za nas nije. Uglavnom slazem se.
Indy Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Nije li čudno kako neko dobije manje respekta za oponiranje totalitarnom komunizmu (kad je bio za užasa) nego za aplaudiranje većoj demokratiji i ljudskim pravima. (Primetite da je stav kontra Miloševića sasvim konzistentan. BTW. Pitanje da li je "bombardovanje 1999. bilo opravdano" može da se formuliše i kao "da li je bilo opravdano usprotiviti se Miloševiću". To da je to moralo na kraju biti oružano prevashodno je "zasluga" samog Miloševića. Nemojmo sad to da zaboravimo.)
steins Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Nije li čudno kako neko dobije manje respekta za oponiranje totalitarnom komunizmu (kad je bio za užasa) nego za aplaudiranje većoj demokratiji i ljudskim pravima. (Primetite da je stav kontra Miloševića sasvim konzistentan. BTW. Pitanje da li je "bombardovanje 1999. bilo opravdano" može da se formuliše i kao "da li je bilo opravdano usprotiviti se Miloševiću". To da je to moralo na kraju biti oružano prevashodno je "zasluga" samog Miloševića. Nemojmo sad to da zaboravimo.)bah, šta te to čudi - komunizam je out, demokratija i ljudska prava su in.
Indy Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 (edited) bah, šta te to čudi - komunizam je out, demokratija i ljudska prava su in. Baš zato me čudi. Ovde ispada da je totalitarizam in, a demokratija i ljudska prava out i da je to neki mnogo mudar, informisan i humanistički ugao gledanja. Edited December 24, 2011 by Indy
Otto Katz Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 On je bio dobar za Chehe za nas nije. Uglavnom slazem se.Slabo je to gledanje. Nije vas Havel bombardovao zato što je bio zao, nego ste vi počinili tolika zla da je i jedan takav dobričina morao reći, ima trenutaka kad se zlo mora spriječiti silom. Saš ti reći nismo mi, Milošević je. Ali Havel nije gađao vas, već njega. Ne možeš držati ubojicu na vlasti i ljutiti se na svakog ko ga dirne, kad ubojica ide okolo i ubija. Al dobro, malo mi išlo uskurac narušavanje pijeteta jednom velikom čovjeku, u principu me ne zanima. Kad se budete mirili s Evropom, pomirit ćete se i s Havlom.
zorglub Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Ali Havel nije gađao vas, već njega. Ne možeš držati ubojicu na vlasti i ljutiti se na svakog ko ga dirne, kad ubojica ide okolo i ubija.Otje to, otje. Nekako sam stekao utisak da se najmanje frljalo na njega, ali ko sam pa ja da ti protivurečim... lepo ti je i ovako.
Otto Katz Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Ovde ispada da je totalitarizam in, a demokratija i ljudska prava out i da je to neki mnogo mudar, informisan i humanistički ugao gledanja.U tzv. totalitarizmu smo imali ugled i čast i dobrohotno slali Havelu u pržun pare za žvake. A on nam u tzv. demokratiji uzvraća bombama. Ljucka prava su tzv. evropske vrijednosti od kojih nam je muka. Nekako sam stekao utisak da se najmanje frljalo na njega, ali ko sam pa ja da ti protivurečim... lepo ti je i ovako.Ih, ko da je tebi manje lijepo sa zločinačkim napadom NATO soldateske na nevini srpski narod. Tko sam ja da proturječim tebi.
Indy Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 ... tzv. evropske vrijednosti od kojih nam je muka. Mislim da je u pitanju tzv. muka. A ta je ponekad najgora.
Recommended Posts