Jump to content

Featured Replies

3 hours ago, Shan Jan said:

Za nas koji ne bismo pukli 1000 evra za sat a hocemo nesto lepo, sta preporucujete? Cenovni rang 100-200 evra.

Npr. ovako nesto:

R3253578032-600x600.jpg

F16760-1-600x600.jpg

Iskreno ne bih gledao Sector jer ne važi za neki brend, satovi su obična kozmetika. Festina je slična priča ali možda ipak malo srećnija varijanta.

U tom rangu bih pogledao uvek Japance - ili Seiko Ili Citizen, može da se iskopa nešto zanimljivo za 20-22 hiljade.

Npr. nešto ovako od Citizena sa Eco Drive mehanizmom - baterija koja se puno na svetlost, imam jedan već desetak godina i radi kao prvi dan:

CITIZEN Sports - AW1760-81E
No image preview

CITIZEN Sports

Konkretno ovaj crni je 43mm prečnik što je na granici da bude glomazan, zavisi od tvoje konstitucije i veličine zgloba i šake.

Ima i ovaj 41mm (takodje i u crnoj boji):

CITIZEN Core Collection - AW1810...
No image preview

CITIZEN Core Collection

Seiko za tu cifru imaju automatike (ima pre koju stranicu ja sam uzeo jedan pre godinu dana, izasao oko 20 hiljada, ali su malo manji i svedeniji (37 mm), nekome to možda nije previše interesantno. Takodje to su malo jeftiniji automatski meganizmi pa je rezerva snage do 1 dana. Uzimao sam preko Sense firme (oni su mislim uvoznici) - evo link pa ako te zanima pročeprkaj:

https://sense.rs/satovi/?product-categories=seiko&price-min=18500&price-max=23900

Edited by ducca

Ovaj orient od 30k mi je prelep, jedino sto je automatik i sto realno ide samo za svecaniju odecu:

RA-AA0C06E39B.jpg

Pa pogledaj i Mako seriju od Orijenta.

On 1. 4. 2025. at 18:04, Shan Jan said:

Za nas koji ne bismo pukli 1000 evra za sat a hocemo nesto lepo, sta preporucujete? Cenovni rang 100-200 evra.

Poslušaj @ducca -u, ali znaj da su poslednjih godina i Seiko i Citizen se profilisali u jaču klasu, i za 200-300 jura ćeš baš teško naći kvalitetniji sat ovih proizvođača, 200€ danas koštaju najobičnije 5ice. Takođe, računaj na bezobrazne marže srpskih trgovaca.

Otprilike istovremeno su mesto zauzeli kineski mikro (i ne baš mikro) brendovi. Ukoliko imaš način da ih dobaviš bez carine, preporučujem da obavezno proveriš Cronos, Seagul, Proxima, i pre svega San Martin satove. Nema mesta predrasudama, mehanizmi su japanski i švajcarski, a materijali i obrada takvi da bi pomenuti Japanci tražili 5X više.

Ukoliko ne možeš da zaobiđeš našu vrednu carinsku službu, pogledaj Casiovu Edifice seriju, jesu kvarcni satovi u pitanju (ima i solar-a), ali su dobri i kvalitetni. Čini mi se da takvo nešto tražiš, a mislim da bi se tu i uklopio sa lovom.