morgana Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 maltene svima su simptomi najgori ujutru jer je tada u zraku najvise alergena. optimalno bi bilo zatvoriti prozor tih par sati ali jebiga vruce je. ja sam antihistaminik pila uvece jer nisam mogla da dodjem sebi od pospanosti koju cesto izaziva (ali sam toj nuspojavi sklonija od vecine). drzao me i ujutru. 1 1
Svemir Zeka Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 3 hours ago, lord_s said: 10ak dana pre nego sto cu napuniti 40 godina evo preporucen mi je Xyzal, vec par godina unazad imam reakcije na sta bi trebalo da je ambrozija (radio sam test, konjske dlake ispale ubedljivi pobednik po procentima, ali i ambrozija detektovana). Vidim da spominjete i Aerius, a mene zanima koji od ta dva je bolji za pocetnika Inace sam se hrabrio da probam ponovo da preguram ovaj period bez uzimanja icega (vitamini-voce ujutru, med uvece), iako je prosle godine bilo prilicno nepodnosljivo, no evo, od pre par dana, nicim izazvano kijanje, nadrazaji unutar nosa... Xyzal, Aerius je maltene za decu (iz mog iskustva)
Lezilebovich Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 15 minutes ago, lord_s said: Jos bih pitao, da li neko uzima (eto Xyzal recimo) odmah po budjenju? Ili se uzima nakon dorucka/obroka? Pitam iz razloga sto su meni simptomi ubedljivo najgori rano izjutra nakon sto se probudim i u prvih par sati u toku dana Ja nisam bas pazljiv oko toga, uglavnom pijem ujutro jer mi se tako cini da mi ceo dan pomogne. Inace, mislim da xyzal imam u svakoj mogucoj torbi koju nosim ( u laptop torbi, u fioci na poslu, kod kuce naravno ... )
maheem Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 42 minutes ago, lord_s said: Jos bih pitao, da li neko uzima (eto Xyzal recimo) odmah po budjenju? Ili se uzima nakon dorucka/obroka? Pitam iz razloga sto su meni simptomi ubedljivo najgori rano izjutra nakon sto se probudim i u prvih par sati u toku dana Nisam doktor, al bih ti preporucio da 5-6 dana rokas xyzal ujutru i uvece. Posle samo uvece. Nekad me xyzal uspava, al ne cesto. Aerius mi nije pomagao. Kupio sam ulje crnog kumina, nije bilo kima, apotekarka rekla da je to isto izguglao i video da je to neki eliksir mladosti pa sad to pijem a xyzal cao zdravo.
Mindaugas Žukauskas Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 43 minutes ago, maheem said: Kupio sam ulje crnog kumina
Halvard Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 Ja sam bio na Aeriusu godinama i odlično je radio posao, a onda je samo iz čista mira i bez najave prestao Sad sam na Xyzalu i OK je, ali ne kao Aerius u najboljim danima. Poslednjih mesec-dva me sinusi ubijaju jače nego obično tako da sam uzeo Dymistu (sprej), to je spas.
kud u maglu Simoviću Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 ambrozija je na 95% ja sam pre 10 dana dok još nisam imao nikakvih simptoma počeo sa antihistaminikom(alergodil) i za sad bez simptoma. nadam se da će potrajati dok ne otputujem
Frank Pembleton Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 ambrozija je na 95% [emoji185] ja sam pre 10 dana dok još nisam imao nikakvih simptoma počeo sa antihistaminikom(alergodil) i za sad bez simptoma. nadam se da će potrajati dok ne otputujemNemoj da se šetaš po starom kraju...Ja sam ti počupao ambrozije koliko sam mogao ali......shiit has hit the fan 1
askeladden Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 On 14.8.2023. at 21:44, Mindaugas Žukauskas said: Sta radi to?I Jel groznog ukusa?
maheem Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 11 minutes ago, askeladden said: Sta radi to?I Jel groznog ukusa? Navodno leči sve sem smrti, realno neam pojma. Nije groznog ukusa, tako neki naftni ukus, ne moras ni vodom zalivati. Imao sam pojacanu potenciju kad sam poceo da pijem, da li je do toga il nekih drugih faktora ne mogu da tvrdim. 1
kud u maglu Simoviću Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 da kucnem odrvo ove godine simptomi skoro nikakvi, mada sam prvi put počeo sa terapijom alergodila desetak dana pre nego što su simptomi počeli ranije kad sam ga koristio nije radio ič, doduše nisam ga koristio kao sad već da “gasi požar”
makondo Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 Da potvrdim isto: kreni ranije sa terapijom i sve će biti u redu, a u mom slučaju Xyzol cele godine 💪
Recommended Posts