kud u maglu Simoviću Posted December 6 Posted December 6 6 minutes ago, JozoMujica said: Zna se je hrana najukusnija po bolnicama. ne znam, nisam jeo njegovu klopu na radnom mestu, al zato kad je kuvao kući i to ona klasik jela tipa paprikaš, gulaš, musaka 👌🏻 1
JozoMujica Posted December 6 Posted December 6 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ne znam, nisam jeo njegovu klopu na radnom mestu, al zato kad je kuvao kući i to ona klasik jela tipa paprikaš, gulaš, musaka 👌🏻 Ma znam, ja sam par puta dok sam radio u KC-u zabasao u kuhinju poslom, pa su me "primorali" da im se pridružim pošto su klopali ono što su kuvali za sebe. Stvarno je bilo vrhunsko, neki sataraš i šnicle... i drugi put mesište i pekarski krompir. Nego ono što ide pacijentima je u principu nutricionistički izbalansirano i potpuno bezukusno.
kud u maglu Simoviću Posted December 6 Posted December 6 pa tek je to umetnost, nema slano, nema masno, nema ljuto a da bude jestivo
Eleniko Posted December 6 Posted December 6 Šećer u paradajz, pogotovo ne svež već iz flaše ili konzerve nije čak ni trik nego obavezna stvar u kuvanju da se ubije kiselina kojom paradajz obiluje. Inače će gorušica da ubije vas
slepa živana Posted December 6 Posted December 6 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: deda kuvar, šef kuhinje kliničkog centra, mi je odao tajnu velikih majstora da u svako jelo(naročito ono u koje ide paradajz u svim oblicima) u koje ide so ide i prstohvat šećera neka (al)hemija, bem li ga mene baba učila za sve kolače da mora na vrh noža soli tamo negde oko sedamdesete kad počnem da pravim kolače, javiću kako to ide... ako bude još foruma do tad. 1
duda Posted December 7 Posted December 7 radila sam kao studentica u jednoj kuhinji, interna kuhinja neke fabričice, ali spremala solidan broj obroka sve elementarno, ali kuvarica bila car, sve bilo preukusno, istu hranu je jelo i kuhinjsko osoblje, s tim što bi od dostavljača vazda dobili nešto gratis (recimo paprike ili neko voće, lepu salatu i sl.) a što je bilo malo količinski, pa smo se samo mi iz kuhinje, sladili nije išao šećer u kupus salatu ali zato jeste u sva jela sa paradajzom 1 1
JozoMujica Posted December 7 Posted December 7 10 minutes ago, Eleniko said: mora šećer u paradajz, to je osnovno Moraću da probam šopsku sa šećerom. 1
adam Posted December 7 Posted December 7 i meni su razni pricali da u kupus salatu mora kasicica secera al ja to ne radim jer ne vidim svrhu. kupus salatu volim i cesto pravim. tanko naseckam rebrastim nozem (izvezbao se) soli, ulja, sirceta, dobro izmeljam rukom i cao. nekad nameljem bibera na vrh, uglavnom ne. i to je to. a paradajz da, mora secer, da ubije kiselinu. neko mi poodavno rekao da renda sargarepu umesto secera, ono kao pola mrkve na sitno rende, zdravija varijanta. probao, nisam bio zadovoljan. secer je secer. doduse, kad ima dosta crnog luka i ako je srebrnjak, onda ne stavljam secer. to je slatko kao jabuke.
Boksi Posted December 8 Posted December 8 Ali najiskrenije, toliko sam se unela u temu da prvo što mi je palo na pamet je da li ona stavlja šećer u kupus. Spoiler 2 1
Venom Posted December 8 Posted December 8 On 6. 12. 2024. at 16:53, ivy said: koliko sam kupus salat pojela po kafanama prezivecu mada mi u restoranu nikad nismo pravili takvu salatu...al ajde ako je bas SVAKA kupus salata u bas SVIM kafanam takva ok.. moja kupus salata se zacinjava 2min pred jelo Ne baš dva minuta, volim kad malo omekša, ali ne satima pre toga i još da ga mrcvarim i mesim, da se pretvori u sparušenu kompaktnu masu. Ne hvala.
Recommended Posts