Jump to content
IGNORED

Kitchen Appliances


Allegra

Recommended Posts

al' smo napravili promet liku cool.gif meni stiže sutra, sad mi javio, još samo da nađem goveđi rep i da u novoj šerpi probam onu gazinu đakoniju :s_w:

Link to comment
al' smo napravili promet liku cool.gif meni stiže sutra, sad mi javio, još samo da nađem goveđi rep i da u novoj šerpi probam onu gazinu đakoniju :s_w:
bio danas odlican palamar kod lenceta, brat bratu kilo i po, taman za serpenju:)
Link to comment

sad mi je javio da već šalje sutra za beograd, pa može odmah i meni. tako da stiže al će se iskilavi kurir, ta svaka ima po 6 kila , PPPower kitchen :lol:

Link to comment

gledam ovaj tucani tiganj, stvarno je mrcina. ali mu je struktura toliko nesofistikejtid da me uzasava i sama pomisao na odrzavanje. ako ja ovo budem koristio, mislim da nema sanse da cu ga prati posle koriscenja. samo ostruzem ostatke hrane i onda papirnim ubrsom to nekako uglancam i zdravo cao. ako se ovo stavi pod vodu a onda ne primeni mazanje masnocom i spaljivanje, mislim da ce u roku od 3 dana biti crveno od rdje. not looking good.

Link to comment

ostružeš one krupne ostatke, onda staviš ladnu vodu i sve zajedno na ringlu da malo krčka (sve bez deterdženta, naravno) i kada se prohladi opereš sunđerom, potom ispereš i opet turiš na ringlu da se zagreje, tj. osuši 100 %. sledi korica od slaninice i to je to, nema šanse da ga rđa u'vati.

Link to comment

ama ne ljudi.ja sam imao iste zablude. ovako ide, evo sad iz prakse od pre par nedelja.ako je prljav i zarđao, stavite u lavor i potopite jabukovim sirećetom (maksijevim, rodićevim, najjeftinijim) i ostavite tri dana. mora da se zatvori streč folijom, smrdi ko otrov.kad ih izvadite sve istopljeno i nagriženo, cakle se ko novi. obrišete ubrusom dobro, kad se osuši namažete svinjskom mašću, stavite u rernu na 250 na sat - sat i po vremena. dimiće i smrdeće, ali kad izvadite tiganj, on će biti crn kao teflon, presvučen nekim sjajnim slojem koji ne može da se skine.kuvate, pečete, pržite i ništa. prvo, hrana slabo lepi, skoro nikako, pa nema potrebe ni za struganjem i ribanje. perete mekom stranom sunđera, deterdžentom, vodom, sve regularnomo, ne mora da se premazuje masnoćom ako se koristi, jednostavno, taj "teflon" ga štiti od svega. jedino ne sme da se guli žicom ili onim zelenim delom sunđera, opet kao ni teflon uostalom.

Edited by banatjanin
Link to comment
ok dakle ne mora to sa sircetom ako nije prljav i zardjao? odmah se predje na mast i rernu?
pa kontam ne mora, što bi, ako nema ničega lošeg po njemu?
jel' i novu posudu potrebno tretiratiTM sa mašću na 250 st ?
apsolutno da, u protivnom rđa i lepi dok kuvaš. ovo je jedini način da ga trajno zaštitiš i kuvaš bbez glavobolje oko održavanja Edited by banatjanin
Link to comment
apsolutno da, u protivnom rđa i lepi dok kuvaš. ovo je jedini način da ga trajno zaštitiš i kuvaš bbez glavobolje oko održavanja
hvala.pa nije baš ugodno u kuhinji za vreme tog tretmana, ali radila sam to već sa dve zemljane posude ... preživelo se nekako cool.gif .
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...