March 24, 20187 yr 2 hours ago, vookela said: Ja sam preko amazona uzeo Kindle 8, odlican je, ne treba ti vise veruj mi. To je ovaj 50 evra? https://www.amazon.de/Amazon-Kindle-6-Zoll-4GB-eReader/dp/B0186FESVC
March 24, 20187 yr koja je razlika izmedju tog od 50 jura i ovog paperwhite od 75 jura, osim sto ovaj drugi ima bolju rezoluciju? i koliko je znacajna razlika u rezulociji?
March 24, 20187 yr Pored rezolucije razlika je i u osvetljenju. Po meni, osvetljenje vredi savkog centa od ovih 25€ koliko je skuplji paperwhite.
March 24, 20187 yr Pa to je vrlo cesta polemika, da li je to osvetljenje vredno te kinte.Imam prijatelja koji mi tvrdi da mu više prija ona lampica sa štipaljkom......shiit has hit the fan....
March 24, 20187 yr ma ok, razlika u kinti je smesna trenutno, al meni prosto ne prija svetlo koje izbija iz ekrana. upravo sam ga zato i uzeo, da ne moram da citam sa kompa ili tableta.
March 24, 20187 yr Čini mi se da smo već nekad razglabali o ovome :D. I meni generalno smeta kad je prevelik kontrast između onoga u šta gledam i okoline. Kod paperwhite-a ima 24 nivoa jačine osvetljenja i može da se fino prilagodi da se taman vidi lepo a da ne bude napadno. Meni nikad ne prelazi 7-8.
March 24, 20187 yr ma jesmo sigurno vise puta jbg, individualno je skroz. al generalno puno koristim oci, i vec su skoro pa za bacanje, te je mozda i domene.
March 24, 20187 yr meni licno ne treba dodatno osvetljenje i zato sam isao na entry level model, napunio sam ga svim sto zelim da procitam i jos ima 900 Mb mesta... Iskljucio sam wifi i ukljucio avionski mod, duze traje baterija.
March 24, 20187 yr Kod pejprvajta ne izlazi svetlo iz ekrana, u tome i jeste fora. Nego svetli sa strane
March 24, 20187 yr kad ne bi svetlo izlazilo iz ekrana ne bi u teoriji mogao da citas u mraku. mozda ti imas neki felerican komad :(
March 24, 20187 yr iskopao sam sad svoj stari Fire. vredi li to nesto? ima li neki domaci/strani kiosk sa kojeg se mogu skinuti knjige? ili mora sve regularno, sa fiskalnim?