kobni zelaya Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Čekaj zaboravio sam - koji ima suve šljive u sebi - sacibeli ili tkemali? Davno je to bilo već.. Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Mora da je tkemali, sacibeli je na bazi paradajza i bilja Quote Link to post
kobni zelaya Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Jel' znaš gruzijsku kuhinju? Znaš nešto da praviš? Možda hačapuri, ili neki sacivi od piletine možda? Sad sam se setio sacivija, znam da mi je to bilo gotivno, a ništa slično nisam nikada jeo ni pre ni posle toga. Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 (edited) Hacapuri znam da pravim, naucila me je jedna Gruzinka, prijateljica pokojnoga oca. A gruzijska vina kakva su, Boze i Staljine... Edited March 13, 2014 by Marko M. Dabovic Quote Link to post
kobni zelaya Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 U moje vreme čak i najjeftiniji Kindzmarauli ili Hvančkara sa kioska su bili prste da poližeš (naročito uz malo lepog šita ). Posle sam u nekim prilikama pio i skuplja vina - fantazija. Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 (edited) ja sam pio samo skuplja...pokloni, znas kako je. a pio sam i njihov konjak, Sarajisvili. fantazija. sve njihovo ima jako bogat ukus. he, stigle me neke porodicne uspomene, ruske veceri sa prijateljima iz Vladimira, uz ploce Visockog Edited March 13, 2014 by Marko M. Dabovic Quote Link to post
kobni zelaya Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Ma oni su zakon za Ruse i skoro sve ostale ex sssr što se tiče hrane. Jedino ove komšije tipa Uzbekistan i Jermenija mogu da im pariraju. Dobro i jermenska kuhinja je vrlo slična negde. Jug, toplo, malo se radi, a mnogo uživa (između ratova, doduše :) ) Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 ja kontam da su Jermenija i Gruzija prakticno ista kulinarska zona...sve je to duboko ukorenjeno u persijskoj kuhinji, nacin na koji spremaju piletinu vuce i na Iran i dalje, na Indiju i tandoori....puno zacina, bilja, puno snaznih aroma. Quote Link to post
kobni zelaya Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Da, da... sacivi bar vizuelno podseća na nekakav kari. Evo ti Adžarski hačapuri. :) Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 jedi bre govna naduvan sam, zasto mi to pokazujes Quote Link to post
pacey defender Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Dajte neke belačke recepte, kad već toliko pominjete da imaju straobalnu kuhinju. Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 (edited) Uzmi pa prravi hacapuri. Kisela mleka pola kile, ja bih uzeo Dukatos grcko kiselo mleko, jedno 600-700 grama brasna, 2 jaja, pola paketica putera, pola kesice suvog kvasca. Pomesas kiselo mleko i jaja, dodas ih sa puterom u brasno, napravis jako mekano testo, mekse nego za hleb ili picu. U medjuvremenu, pomesas sitan sir sa prevrelim, recimo fetom, da bude zajedno jedno 800 grama, dodas jaje. Od pola testa napravis kao veliku palacinku, stavis nadev, preklopis palacinkom od druge polovine testa, zatisnes ivice, peces na visokoj temperaturi oko 15-20 minuta, dok ne porumeni. I jedes uz ledenu votku. Edited March 13, 2014 by Marko M. Dabovic Quote Link to post
kobni zelaya Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Ali sad može da koristi suluguni, ima u ovoj ruskoj radnji. :) Quote Link to post
Аврам Гојић Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Au vidi to, ja se fiksirao na sosove! Quote Link to post
Recommended Posts