Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

gumenići

Posted
6 minutes ago, MiM said:

Dok pišem ovaj post, Bebi je kod veterinara, ne znam da li će se izvući, još ne znaju šta joj je.

Najmanje štene od sedmoro džumarica "od zla oca i još gore majke" (zahtevala posebnu pažnju oduvek, nije znala ni da žvaće). Šestoro sam udomio, nju niko nije hteo i... Evo smo zajedno 11 godina.

Poslednjih par godina, smisao života joj je bio da u šetnji traži koske. Opsesija. U šali je zovem - arheolog, nema te koščice koju ona neće naći, često istu kost u četiri šetnje zaredom, dok mi ne dopizdi pa istu ubacim u šaht, kontejner ili stavim na neko drvo.

Nije bila bog zna kako pametna, možda i blago autistična, ali najveći dobrica od svih pasa koje znam. Nikada nije povredila ni jedno živo biće, niti pokušala tako nešto.

Ako bih iz gomile fotki trebalo da izaberem jednu koja najbolje oslikava njenu narav i karakter, to bi bila ova...

Dobroćudno-tupava blentavica...

PB2611477.JPG

Drži se, Bebi!

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

pa što su uvek ti labradorčići tako kenjkavi i lako poboljevaju

Posted

tako je nama ostao mrvica, plod gresne ljubavi. mali, pametni krzljavko.

poz

• Wub 1
Posted

Hvala svima na reakcijama i podršci. Hvala vam od sveg srca. :heart:

Danas je ultrazvukom trbuha otkriveno o čemu se radi - strano telo u crevu. Kako, otkud ? Prvi simptomi su se javili pre tri dana.  I tu mi se vrati film...

Pre dvadesetak dana sam joj iz usta, tokom šetnje, oteo parče one "grube" alu folije u koju pakuju giros. Ščepala ga blenta i žvaće.

Mislio sam da sam joj ga oteo na vreme i u celosti, ali ispade da nisam i da je deo progutala. "Fuj to" i "Baci to" ne pomaže od kako je omatorila, zna matora drtina da je nikad neću udariti.

Danas dobio pastu koju daju mačkama za izbacivanje dlaka uz nadu da će to da pomogne, ali od toga nema ništa jer trenutno nije u stanju ni da hoda, pa mi ne deluje realno da će to moći da iskaki. 

Moraće operacija.

Ni sam ne znam više koja je ovo već po redu: carski rez, sterilizacija, vadjenje pokvarenog zuba, odstranjivanje malignog mastocitoma i (kasnije se ispostavilo) neke benigne izrasline na koži... Na sve to se od njene 9 godine bori(mo) i sa epilepsijom.

Sve nabrojano je uspela da pregura i da bude srećno kuče kome dopuštamo da je sve po njenom, da je vođa "čopora". Ovog puta nisam optimista. Sinoć sam ležao pored nje i plakao kao šiparica. Bebi mi olizala suze s lica i najzad uspela da zaspi.

Odužih... Praštajte... Hvala svima. :heart:

• +1 1
  • Wub 4
  • Tužno 4
Posted

Bori se za nju, boljeg prijatelja nećeš imati. Ako treba pomoć za veterinarsku intervenciju, rado ćemo pomoći milu blentu.

• +1 1
Posted

Odveo sam je jutros čim je svanulo u Planet Vet tj. otišao po drugo mišljenje.  Nakon ponovnog ultrazvuka i rendgena, potvrđeno prisustvo stranog tela u crevu, ne znaju još da li je folija ili parče kosti.

Dodatno, k'o da ovo nije dovoljna muka, na jetri primećena promena koja liči na novi tumor. Cela ekipa saglasna da mora pod nož još danas.

Prognoza nikakva...

Šta god da se desi, hvala još jednom svima što ste me saslušali pročitali, razumeli i podržali, a ponudom za pomoć sam posebno dirnut.

Živi i zdravi mi bili, dobri ljudi, i vi vaši ljubimci. Hvala vam.

• +1 3
  • Tužno 5