Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Možda nekome bude interesantno.

Mada poplavu pitova na ovim prostorima vezujemo za 90-te a uvoz prvog staforda za 80-te, prvi poznati vlasnik bull-doga bio je posle I svet.rata srpski general Pavle Jurišić Šturm.

77be817a0b7fa2051dec15c4ed208efb.jpg?fbc

To se tada zvalo buldogom i morfološki nema nikakve veze sa danas poznatim fikusima koji nose naziv engleski buldog u svojim pedigreima.

Posted

Interesantna bi tema bila (bar meni) psi u vojsci/policiji, poceci svega toga, posebno osvrt na nase okruzenje. Sturm je, pretpostavljam, poveo ljubimca na neku vezbu i slikanje (papagaj je ostao kod kuce :mad:), ali stvarno bi bilo interesantno, ako neko zna vise o tome, da napise.

Posted

Informacija o generalu Šturmu je tačna, on je među prvima na prostoru Balkana počeo sa odgajanjem buldoga.

Natpis na gornjoj fotografiji NIJE.

Radi se o srpskoj vojsci sa nemačkim bokserima, plenom od nemačkih oficira.

Stari nemački bokser se javljao u više varijeteta boje krzna, bio je vižljastiji i drukčiji od onoga kakvog ga mi poznajemo.

Posted

Kad smo kod boksera, meni vrlo drage rase, nekadašnjeg ponosa nemačke kinoligije, i psa koji je zamišljen da bude službeni pas opšte namene moram da kažem i sledeće.
Bokser danas reprezentuje sve bolesti izložbene kinologije na najgori način. Gidine hiperprodukcije usled hiperpopularnosti su nas dovele dotle da danas ne možete naći boksera starosti preko 8 godina, da su masovni problemi sa kukovima i bubrezima oošte mesto...
U razredu veterana nissm video nj jednog psa deceniju unazad.
A uložen je trud nekoliko generacija odgajivača, i na desetine generacija pasa.

I nije jedina rasa kojij preti nestanak sa scene.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Posted

Evo jednog savremenog boxera, koji nije u standardu jer je beli sa crnom maskom, nećete to nikada videti na KSS i FCI izložbama, koji je uspešno povukao 4600 kg u weith pull disciplini :

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Posted
On 31.10.2018. at 16:44, halloween said:

Makenzijevom prozuja na vespi vozač a iza njega/nje privezana da sedi uz vozačeva leđa bela velika pudla, mašnice i vetar joj tera šiške, otvorila usta, mogu da se zakunem da se smeje. 

20181108_181941.thumb.jpg.0fb93d2e62913f481e48e71b0e31c39e.jpg

Ovako se mi vozimo...samo i isključivo tako...

Posted

to se zove aktivno učestvovanje u saobraćaju :laugh:

Posted
On 9.11.2018. at 4:23, Barti66 said:

20181108_181941.thumb.jpg.0fb93d2e62913f481e48e71b0e31c39e.jpg

Ovako se mi vozimo...samo i isključivo tako...

navigator :D :wub: 

Posted

Oči dugmići :wub:

Stric je ponudio tati jedno štene od ukupno petoro, pošto u dvorištu imamo dve kućice za pse a jedna je prazna. Kaže tata (da se nekako izvuče dok ne razmisli) : "Nemam u čemu da ga ponesem", a stric će: "Može u plastičnoj kesi". 

Posted

Supruga je često nosi njenoj klasičnoj žtorbi za na rame...samo glavica radoznalo viri :wub:...tako da možeš tati da kažeš i da mu nije neki izgovor :rolleyes:.