ToniAdams Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Jel hoće da jede i da pije? Ako hoće sam ja bih mu dao normalnu hranu tek da ne pregladni a vodu da pije koliko mu se pije. To ćeš mu ukinuti samo ako bude trebala operacija. Moje mišljenje jbg.
vladavsnarod Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 15 hours ago, Zico said: Moze li mala pomoc, pas izgleda ima temperaturu, medjutim tek sutra mogu da ga vodim kod veterinara. Sta da radim u medjuvremenu, da li da pije vodu, koja hrana dolazi u obzir itd... A kolika je bila temperatura?
zmanic Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 Normalna telesna temperatura (merena u rektumu) kod odraslih pasa je 37,5-38' C. Kod patuljastih temperamentnih pasa normalna temperatura moze ici do 39'C, a kod stenadi i do 39,5'.
Zico Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 Danas je vec mnogo, mnogo bolje. Jeo je normalno, stolica normalna, mnogo je zivahniji nego juce. Prethodno vece je preskocio ogradu i otisao kod jedne kuje nekoliko ulica dalje, tek sam ga doveo kuci ujutru, nasao sam ga u njihovom dvoristu. Kako se vratio tako je ceo dan proveo u kucici, retko je izlazio, njuska suva, vrela, kao i usta, usi, drasticna promena ponasanja. Inace je veoma zivahan pas, a juce je ceo dan bio snuzden, miran, tunjav, cak nije trazio da ide u setnju (inace ide svakodnevno).
Sara Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 (edited) Najgore je što su početni simptomi kod zaljubljenosti i daleko bilo npr. zaraženog krpelja slični, ako čovek okasni sa terapijom može da bude propast. Naročito ako je u pitanju pas koji ima visoku toleranciju na bol. Verovatno mu nije ništa ali prati situaciju da bi reagovao na vreme Edited December 14, 2017 by Sara
Zico Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 Pratim naravno, evo opet izgleda ima temperaturu, problem je sto ne mogu nikako da mu izmerim. Isao je u skracenu setnju, mozda nisam trebao da ga vodim, ali toliko se obraduje da nemam srca da ga odbijem. Uglavnom, sutra ide kod veterinara, koga nikad nema kad ti zatreba, ali dobro. Detaljno sam ga pregledao da vidim da li ima nekih povreda ili krpelja, bilo sta, na srecu nema.
ToniAdams Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 Obavezno kod veta. Nemoj odlagati. Jel mu potpuno suva njuška?
darling Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 (edited) 1 hour ago, Majo said: kakav drkadzija isti vuk draskovic. Edited December 15, 2017 by darling
Zico Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Jede normalno, pije vodu, nije se jos uvek potpuno vratio na staro (na nekih je 85-90%), ali je iz dana u dan sve bolje i bolje. Danas sam ga vodio kod veterinara, medjutim doktor bio na terenu, tako da idem opet sutra, pa ce videti da li ce mu dati neku terapiju.
Recommended Posts