Dimitrije Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Pre dve nedelje brojno stanje se uvećalo za Vitu, mešanca koga smo uzeli iz društva koje ga je spasilo sa ulice. Ima 5 meseci, pojma nema šta radi, kao ni mi i ovih dana pokazuje naznake pronalaženja zajedničkog jezika sa mačkom Maxom, starosedeocem. Vito, bre! Vita je laff (sa dva f). Svi plemenitasi i nosioci pedigrea su lepi, ali Vita je pas sa kojim bih izasao u setnju.
djili Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Mene nisu napadali ni moju decu (vidjamo ih svaki dan), ali par vlasnika pasa iz moje zgrade ima losa iskustva i bukvalno ne smeju da setaju pse po njihovoj teritoriji (recimo oko one replike cesme sa Bascarsije i taj deo na dnu Skadarlije)... AKo bi mi recimo nedaj boze napali klinca dok seta stene, mislim da bih morao da reagujemi i zvao nadlezne... Zato sam i pitao da li postoje neke humane organizacije koje se prvo zovu a da poneses nesto granula, i nahranis ih tu i tamo? nemoj da bacas prema njima kao kamen, nego malo zakotrljas. ili im ostavis da pojedu, ali da te vide.
pbg12345 Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 nije dobra bas ta ideja sa granulama. odnosno, sta znam mozda jeste, ali treba biti pazljiv. psi njanjuse hranu i ako su gladni moze nastati belaj ima careva sto nose hranu kad setaju svoje kerove pa se iznenade kad ih lutalice napadnu, a njihov pas krene da brani
Aion Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Nisam primetio da je taj copor oko Bajlonijeve pijace agresivan. Prema ljudima definitivno nije. Pristustvovao sam sceni kada je vlasnik nekog manjeg psa bio agresivan prema jednom od pasa iz copora, jer je ovaj pokusao da pridje njegovom kucutu. Mozda je taj covek imao losa iskustva od ranije, u ovom slucaju rekao bih da se radi o preteranoj reakciji. Psi mi ne izgledaju ni da su gladni. Ne vidim zasto bi se resavao njihov "problem".
spettacollo Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Vito, bre! Vita je laff (sa dva f). Svi plemenitasi i nosioci pedigrea su lepi, ali Vita je pas sa kojim bih izasao u setnju. Hvala Dimitrije, u Vitino ime!
Geo Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 (edited) Nisam primetio da je taj copor oko Bajlonijeve pijace agresivan. Prema ljudima definitivno nije. Pristustvovao sam sceni kada je vlasnik nekog manjeg psa bio agresivan prema jednom od pasa iz copora, jer je ovaj pokusao da pridje njegovom kucutu. Mozda je taj covek imao losa iskustva od ranije, u ovom slucaju rekao bih da se radi o preteranoj reakciji. Psi mi ne izgledaju ni da su gladni. Ne vidim zasto bi se resavao njihov "problem". Napisao si isto sto i ja, samo sto sam ja izneo iskustva i onih sto imaju pse i koji su prlazili tom teritorijom sa ljubimcima (rano ujutro i nocu) ... Posto ne postoji ni jedan razlog zasto bi izmislili tu pricu, onda je definitvno ipak problem po meni Edited September 21, 2016 by Geo
Frile Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Ljudi koji ne poznaju pse i njihovo ponašanje, često od sasvim normalnog ponašanja pasa prave "problem", zato što ne umeju da reaguju na pravi način. Normalno je da se mužjaci ne trpe. Ako jedan od njih nema gazdu da ga kontroliše, eto "problema". Slično važi za prolazak kroz "tuđu teritoriju", pa čak i za susret dve ženke. A da ne pričam o problemima koje mogu imati vlasnici ženki u teranju.
Frank Pembleton Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Ja nemam psa, ali povremeno mi zavale onog jednog na čuvanje, pa sam se malo i "obrazovao". I zaista tu jeste čitava "nauka" da se prepozna ponašanje. Nije da je pre komplikovano ,ali ima nekih caka. Meni je recimo bila najčudnija fora oko "upoznavanja" sa drugim psima i situacija gde je jedan vezan na povodcu a drugi slobodan... Treba malo truda, ali nije teško... ....shit has hit the fan...
Dimitrije Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Hvala Dimitrije, u Vitino ime! Molim lepo. Vita je otelotvorenje svog imena - zivotan. Vidite kako brzo mase repom, ni kamera ne moze da mu rep u kadar uhvati. Mogao je da se zove i Zivota, ali Vita mu je vise lafovsko.
zmanic Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Nedelja, 02. oktobar, RTS-2, vreme : 10.30, emisija: Moj ljubimac. Autor: Jovan Pavliček Mala Reportaža sa devetog skupa u organizaciji APBT KUBA SRBIJE.
zmanic Posted October 3, 2016 Posted October 3, 2016 Kako je legenda srpskog i jugoslovenskog novinarstava video i doživeo naš deveti skup:
Geo Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Evo Remzija, za nedelju dana puni cetiri meseca...Sve bilo ok do pre nekih deset dana, i dalje prema ukucanima super (mozes da mu radis sta hoces i slusa osnovne naredbe sedi/NE !/na mesto) ali zato prema svima ostalima , zver ... ne dozvoljava da ga iko pipne (bas rezi i krece da ujede),kad ulaze u stan laje ko lud i tako... Totalno mi nejasno,posebno sto nije imao nekih neprijatnosti u medjuvremenu (neki stranac da ga je udario recimo), jedini vecistres su recimo bili vakcina i prvo trimovanje...
Sara Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Geo, evo linka jednog od najaktivnijih kinoloskih foruma, sa dosta dobrih tekstova i ljudi obicno hoce da posavetuju clan Kazak cini mi se uzgaja snaucere, mozda mozes kod njega da se raspitas za tipicno ponasanje steneta snacija tog uzrasta http://balkankinology.net/forums/forum/6-pona%C5%A1anje-i-dresura/
aram Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 jel samo kod kuce takav? hocu reci, jel stiti teritoriju, ili je takav i u setnji, u gostima, ...
Geo Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Svuda , znaci pridje mu najopusteniji iskusniji lik i nudi mu poslasticu da uzme (ili vodu recimo) i on rezi i na njega (o ostalima da ne pricam)..., a sa nama kao da je plisana igracka p.s. Hvala Saro
Recommended Posts