Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beograd

Featured Replies

pa centar grada u beogradu nije realna kategorija vec simbolicka i menja se kako kroz vreme kao i kroz percepciju razlicitih klasa

• Replies 31.7k
  • Views 2.7m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

Posted Images

• Author

Evo ovako vidim centar grada.

oke, sad je sve jasno :)

i slažem se, osim što bih ja secnula deo juga (kao što rekoh negde do Karađorđevog parka)

pa centar grada u beogradu nije realna kategorija vec simbolicka i menja se kako kroz vreme kao i kroz percepciju razlicitih klasa

šćo bi značlo da će jednoga dana užim delom grada biti smatrana teritorija unutar obilaznice oko beograda

oke, sad je sve jasno :)

i slažem se, osim što bih ja secnula deo juga (kao što rekoh negde do Karađorđevog parka

dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm.

• Author

menja se kako kroz vreme

ovo definitivno

kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta

*aaa došli sram ih bilo!

• Author

dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm.

hm™

ma može :)

nego možda protestiram pošto mi nekako vuče da maltene i ja živim u centru a to ne može biti ama baš nikako

Otkud sad ofkin stadion u centru? Meni ne ide....  :lolol:

@ Vasa, to bi bilo i neko moje vidjenje centra trenutno.

A šta da vam kažem, mi sa Fontane smo direktno bili vezani ka Zelenjaku... nači svaki je išao tamo sem 83 a njega vataš kad oćes do SKC-a bez da se šetaš. :sleep:

Eh 83-ka, ta linija mi je nekako i zivot obelezila, najveci deo zivota provedoh na jednom kraju, sad sam blizu drugog :)

ovo definitivno

kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta

*aaa došli sram ih bilo!

pa to. do 1904 godine vracar recimo je bio i administrativna seljana jer je tek te godine postao beogradska opstina iako je i pre te godine malo vise u smislu uzbrdo od danasnje slavije bilo bogme i skupih, kvalitetnih kuca. i onda prodje jedan vek i vracar postane opet seljana i to zahvaljujuci novim doseljenicima i njihovim novim zgradama i njihovim stilom zivota :P  naravno salim se za ovo, i ti novi zitelji vracara misle za sebe da su nobles jer imaju para, skupe dobre automobile, granitne ploce na fasada zgrada itd.

Edited by Pontijak

@ Vasa, to bi bilo i neko moje vidjenje centra trenutno.

Eh 83-ka, ta linija mi je nekako i zivot obelezila, najveci deo zivota provedoh na jednom kraju, sad sam blizu drugog :)

oprošteno ti je ako živiš u kući :sleep:

ovo definitivno

*aaa došli sram ih bilo!

Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D

Otkud sad ofkin stadion u centru? Meni ne ide....  :lolol:

Pusti sad ofkin stadion, ja na ovo gledam funkcionalno, tu se stiču saobraćajnice koje vode iz predgrađa (Karaburma, Mirijevo), tu je Novo groblje u neposrednoj blizini, kao i gradska arterija, Ulica 29. novembra.

oprošteno ti je ako živiš u kući :sleep:

Kuca je u rodnoj opstini, ovamo je stan nazalost, ali bih rado posedovala kucu u munzeu, negde blize reci ^_^

Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D

Vračarce™ da pitaš sve van, popularno čara, je teška seljana periferija.

Vračarce™ da pitaš sve van, popularno čara, je teška seljana periferija.

S tim sto je u vreme udadbe pomenute bake Lion realno bio periferija grada, da ne kazem neke kuce na smederevskom drumu. No, brzo smo napredovali. :D

Zapravo, Beograd je strahovito izrastao i promenio se u poslednjih 150-tak godina i zanimljivo je pratiti tu pricu jer svaka generacija maltene ima potpuno drugaciju percepciju delova grada, njihovog polozaja i izgleda.