15 hours ago15 hr 4 minutes ago, Leia said:Stan je renoviran - spanski zidovi nisu bili u originalnom stanju vec tapete, kockasti dizajn.Koristene i u zgradama pored.Restoran na vrhu zgrade je vec bio nesto posebno - rotirao se i omogucavao nestvaran pogled na Beograd i okolinu.Istu svrhu je imao i vidikovac na 23 spratu Beogradjanke: terasa sa koje vidis sve.....Dok nisu napravili Studio B televiziju na istom i terasu zabranili za posetioce jos `90ih.
15 hours ago15 hr On 14. 7. 2026. at 22:47, msv said:Obilaznica oko BG od danas nosi ime Milutina MrkonjićaSe seca neko kada je mrka pred kamerama izvadio 100evara i dao sljakeru uz opasku 'evo da uzete gajbu piva, ladnog'. Bila neka vrucina velika. E, to je bio titoizam 21.veka.
15 hours ago15 hr 12 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Mrka je bio lafcina..Bio je strucnjak u svojoj oblasti, pre svega.Po onome sto su projektovali on i CIP vec 40 godina grade svi ovi u svim vlastima.Isto kao i Hajdin sa mostovima - mostovi po njegovim projektima, a pod imenima onih koje je kao Predsednik Komisije izabrao ce se graditi u narednih 200 godina.Adhoc projekti poput BNV su losi zato sto iza njih ne stoji struka: Prokop je radjen jos 1976., kada se stanovnistvo tog kraja preselilo u novozgradjeno naselje Brace Jerkovic, ali nikome normalnom nije padalo na pamet da na peskovitom tlu Bare Venecije gradi ista vece od 4 sprata.Do Vucica i Beograda na vodi...Jedan jaci zemljotres i
15 hours ago15 hr Koliko ja znam, dok sa jos bio na arh, to vrtenje je bil u planu. Ali kada su stigli do vrha zafalilo je para za ringispil. Nikada nisam upoznao nekoga da je bio u toj kafani. Mada se nikada nisam druzio sa genexovim bumbarima valjda bi za sve ove godine naiso na nekoga da mi kaze da je bio. Mozda to i nije bila kafana vec haaarp antena, a nas lazu sve ove godine.
15 hours ago15 hr 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:jel se ikada taj restoran u genexu vrteo, jel uopšte restoran postojao??Restoran je postojao i vrteo se, bar do 1991.
14 hours ago14 hr 15 minutes ago, foto said:Vrteo se nije. Ne postoji dokumentacija ili arhiv sa kadrom okretanja.je radjena modernizacija trafo stanice i motora koji okrecu platformu restorana - vrteo se u probi tokom prijema radova.
14 hours ago14 hr Ok druze, ali postavi se u to doba. Da li mozes da zamislis da ringìspil ne bi zabelezili filmske novosti, tanjug, borba, radio beograd, politika, borba. Nisu nekadasnji mediji ovo sto se sada konzumira. I molim te nemoj da me bacis u bumere, imam ja do penzije jos mnogo, nego sam imao tu srecu da kao klinac ucim zanat od ljudi koji su votergejt dozivljavali kao nesto cemu stremeti treba. I novinari i fotoreporteri i,naravno, snimatelji. Ili mislis da je pitanje rotiranja genexa toliko bitno da se o tome izbrise svaki trag. Mada moze danas da se sve ai pobije. Mozda ima i snimak gde de vrti na foʻrumu ali kao fizicki predmet ne.@Milošica nista licno. Samo si se nadovezao na raspravu.
14 hours ago14 hr 18 minutes ago, kronostime said:je radjena modernizacija trafo stanice i motora koji okrecu platformu restorana - vrteo se u probi tokom prijema radova.Pa zasto to nije prikazan kao uspeh sfrj radnom narodu?Ja sam celu pricu poce sa tim da je to postojalo u idejnomplanu i svim ostalim. Ali je pitanje dokaza da se zaista rotirao.Ili je to bila tajna.Su vec umesto dopisnika postojali celibiroi najvecih svetskih wirednews servisa. Mislisli da u pauzama sranja niko ne bi napravio feature story o tomeEditIzvini @kronostime , prevideo sam da si pisao o probi/upgradeu Edited 14 hours ago14 hr by foto