Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Slavi se onako hipsterski, sa ironijskom distancom

Posted (edited)

https://vodokampanja.blogspot.rs/

Radnici JKP Beogradski vodovod pokreću kampanju za stalno zaposlenje radnika koji se trenutno nalaze na privremenim ugovorima o radu. Stotine radnika i radnica vodovoda već godinama, protivno Zakonu o radu, rade preko privremenih i povremenih ugovora o poslovanju. Ovim ugovorima, oni su prinuđeni da rade i bolesni, s obzirom na to da su ostavljeni bez mogućnosti bolovanja i prava na godišnje odmore i praznike. Takođe, ovakvom malverzacijom, radnici i radnice JKP Beogradski vodovod, čije su plate tek iznad granice pukog preživljavanja, ostaju i bez toplih obroka i markice za prevoz, kao i drugih „pogodnosti“ stalnog zaposlenja, što im uvećava troškove života, a sa druge strane, prinuđeni su na iste obaveze kao i radnici i radnice sa stalnim ugovorima. Veliki broj njih se nalazi u ovoj situaciji 10, 15 godina ili duže. Povrh svega, postoje čak i tri različite plate za obavljanje identičnih poslova na istom radnom mestu. Situacija je slična i u drugim gradskim komunalnim preduzećima.

Delite ovo pa ako je neko u mogućnosti da ih na neki način podrži...

Edited by miki.bg
Posted
On 2.5.2018. at 12:43, 3opge said:

te uranke treba zabraniti i poslati policiju da premlacuje i privodi izletnike i pisha na rostilje.

koji kurac ima da se slavi komunisticki praznik u jednoj feudo-kapitalistickoj diktaturi?

DcLn15pX0AYxiI-.jpg

Posted
On ‎29‎.‎4‎.‎2018‎. at 18:48, katamaran said:

splav.jpg

WP_20180504_15_24_03_Pro.jpg

posle recite da sistem ne funkcionise...

Posted (edited)

https://www.danas.rs/bbc-news-serbian/zatvara-se-poslednja-prodavnica-sode-u-centru-beograda/

Baš sam tužna. Uvek mi je bilo zadovoljstvo kad prođem pored ove radnje, kao i pored svakog izloga starih zanata. Raštrkane po Beogradu- popravka kišobrana, četkarska radnja, korparsko- pletarska, jorgandžijska, umetničko štopovanje. Jednom sam iz radoznalosti nosila najlon čarape na popravku u minijaturnu radionicu u pasažu na Terazijama.

Edited by halloween
Posted

Пресвлачење дугмади.

Posted
1 hour ago, halloween said:

https://www.danas.rs/bbc-news-serbian/zatvara-se-poslednja-prodavnica-sode-u-centru-beograda/

Baš sam tužna. Uvek mi je bilo zadovoljstvo kad prođem pored ove radnje, kao i pored svakog izloga starih zanata. Raštrkane po Beogradu- popravka kišobrana, četkarska radnja, korparsko- pletarska, jorgandžijska, umetničko štopovanje. Jednom sam iz radoznalosti nosila najlon čarape na popravku u minijaturnu radionicu u pasažu na Terazijama.

Šta sam tu tekuċina popio...Ubiše mi deo detinjstva, kako moje tako i mojih starih...ta manufaktura na ćošku Katanićeve je bio poslednji bastion odbrane starih zanata u tom kraju, ali u suštini, i mnogo više od toga...realno, nažalost samo je bilo pitanje vremena.

Posted

Radi li jos soda voda u Skenderbegovoj.

Posted (edited)

Ne verujem. Stalno prolazim tom ulicom i nikad nisam primetio nista slicno. Ako znas tacan broj obraticu paznju kad sledeci put budem proilazio..

edit: ta u Kumodrazu se zove Vartolomej ako nekog zanima.

Edited by katamaran
Posted

Ne mogu da verujem da novinari danasa ne znaju da već skoro dve godine grad dodeljuje poslovne prostore i da opštine ne mogu da dodele prostor sve i da hoće. Još su pitali načelnicu opštine jer je “nadležna”. Pa jbt

Posted (edited)
9 hours ago, Barti66 said:

Šta sam tu tekuċina popio...Ubiše mi deo detinjstva, kako moje tako i mojih starih...ta manufaktura na ćošku Katanićeve je bio poslednji bastion odbrane starih zanata u tom kraju, ali u suštini, i mnogo više od toga...realno, nažalost samo je bilo pitanje vremena.

a 60-ih i ranih 70-ih vlasnik sodadzija je imao volvo amazon karavan :) u katanicevoj su ziveli moji sa oceve strane i veliki deo detinjstva sam provodio tu, mislim kod bake, ne u sodadzijskoj radnji :D a o ukusu soda vode da i ne pricam, ehhhh....

Edited by Pontijak
Posted
Ne mogu da verujem da novinari danasa ne znaju da već skoro dve godine grad dodeljuje poslovne prostore i da opštine ne mogu da dodele prostor sve i da hoće. Još su pitali načelnicu opštine jer je “nadležna”. Pa jbt

Koliko vidim ovo je teks "BBC na srpskom" portala.
A inače tekst je ko za vajs , po formi i kvalitetu, što je i logično. Ali nije dobro...
A generalno sodadžije su verovatno i ubili ovi što sad za kafane prave sodu u onim plavim bocama...
Posted

Posle pravosnažnosti stari zakupac je zaštićen tri godine. Poslovni prostor je prešao gradu u decembru 2018. Potpuno je imbecilno razgovarati sa načelnikom uprave o poslovnom prostoru. Mogli su i infostan Vracar podjednako da pitaju.

Posted
43 minutes ago, Host said:

J

Meni je najjaca stvar kod tih starih zanata inercija zbog koje propadaju. Od sodadzijske radnje su mogli da naprave ozbiljno dobar posao samo da su malo razmislili o trendovima i usput malo pociste stroku.

+1

meni je neveriovatno da se to nije desilo. ovde u bg su cak i bakutaneri poceli da sede u hipsterskim kafeima u krunskoj i sa sve blaziranim izrazima na licima piju iz tegli, pa kada se tegla primila medju hipsterajem a i vracarskim nobl babama pa kako bi se tek primili na ponudu iz sodadzijske radnje

i da, ona soda voda u plavim plasama koja se prodaje u marketima nije ni za go kurac koliko nema veze sa zivotom tj sa soda vodom