Jump to content
IGNORED

Dropbox


henrik larsson

Recommended Posts

http://www.getdropbox.com/Nisam znao gde da ubudžim pa reko da otvorim topić, potencijalno je vrlo korisno. Multiplatformski freeware za storidž i sharing, pristup svojim fajlovima sa bilo kog kompa, do 2 giga težine je besplatno korišćenje servisa. Na Versiontrackeru ima 5 zvezdica, ja ga sad instalirao, kapiram da vredi probati :)
Link to comment
 • 2 years later...
 • Replies 146
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Indy

  14

 • henrik larsson

  10

 • eye of the beholder

  8

 • Quince

  8

Imamo li neku temu tipa "računarski sramim se priznati", "blam decenije", ili tako nešto? Jer ako nemamo, definitivno bi je trebalo otvoriti! :isuse: Dropbox koristim već dugo, od kada ga je par prijatelja preporučilo kao must have... ali... Pre nego što nastavim, samo da razjasnimo - spadam među one skeptike koji izbegavaju da instaliraju klijentski softver kad god to nije apsolutno neophodno. I tako, kad sam prvi put otišao na dropbox sajt, otvorio nalog i kad mi je ponudio da downloadujem i instaliram softver, samo sam iskrivio usne u "kako da ne" osmeh, bez imalo premišljanja kliknuo Cancel i nastavio da ga koristim isključivo preko web-a. I tako sam srećno i dugo koristio dropbox, ali sam se uvek pitao čemu toliki hype - mislim, ok, korisno npr kad hoću da sačuvam svoja dokumenta nezavisno od mašine ili šerujem sa nekim, ali ništa za šta npr. i Google Docs ne može da odradi posao. Ili za sharing velikih fajlova, ali ni tu nije ni prvi ni poslednji.I tek pre neki dan, kad me je prijatelj zapanjeno pitao - "ti ne koristiš dropbox?!" a ja mu rekao da koristim, mada mi nije jasno čemu cela fama oko dropboxa, a on me totalno zbunio ponovljenim - "pa ti ne koristiš dropbox!!?"... dakle tek pre neki dan me taj čovek bukvalno naterao da instaliram dropbox klijent na mašinu! (znam, znam... :isuse: )I sad sam potpuno ovisan. Na svim mašinama, poslovnim, ličnim, telefonu, tabletu... sam instalirao klijent i već nakon ovih nekoliko dana mi nije jasno kako sam mogao živeti bez dropboxa! I sad kad sam konačno otkrio toplu vodu, treba mi još i još prostora! :piggy: Ako ste kojim slučajem još luđi od mene pa niste ni nalog otvorili, ispravite tu životnu grešku i obavezno instalirajte klijentski softver da osetite tu jednostavnost u kojoj leži moć dropboxa - lokalni folder u kom možete najnormalnije raditi iz file managera, i uopšte ne brinuti o sinhronizaciji! Brzo će vam se samo kasti čemu onoliki palmface-ovi u ovom postu.Btw, kao nepovratni ovisnik od nekoliko dana, aj da podelim i ovo sa onima koji su iskusili probleme sa instalacijama klijenta na Linuxu:1) Za CentOS 6 provereno rade ove verzije:32bit: http://www.getdropbox.com/download?plat=lnx.x8664bit: http://www.getdropbox.com/download?plat=lnx.x86_642) Ukoliko imate problema sa pokretanjem klijenta na 32bit-nom Ubuntu-u, ova verzija takođe provereno radi:http://dl-sh-ocn-1.pchome.net/3t/y4/dropbox-lnx.x86-0.7.106.tar.gzRaspakujte .dropbox-dist u svoj ~/ folder i pokrenite ~/.dropbox.dist/dropboxd za instalaciju.

Link to comment
2) Ukoliko imate problema sa pokretanjem klijenta na 32bit-nom Ubuntu-u, ova verzija takođe provereno radi:http://dl-sh-ocn-1.pchome.net/3t/y4/dropbox-lnx.x86-0.7.106.tar.gzRaspakujte .dropbox-dist u svoj ~/ folder i pokrenite ~/.dropbox.dist/dropboxd za instalaciju.
Radi meni Dropbox na Ubuntu 11.10 najnormalnije (iz prve). Malo sam imao problema da ga namestim na Ubuntu 12.04 (u virtuelnoj masini, to je jos beta). Mislim da je to samo zato sto 12.04 nije jos zaista spreman (posebno ne kao VM). Inace, prakticno isto radi i Ubuntu One.A sad cu da proverim i ovo Kilijanino. :D
Link to comment

sta je dropbox? wikipedia je pomogla ali jos uvek nisam ukapirao zasto bi se neko navukao na to, kao sto kaze al khwarizmi?

Link to comment

kako sta? :odropbox je keva, sestra i najbolja drugarica!dodjesh kuci, a ono sve vec tamo :D

Edited by thermal bug
Link to comment

Ja dropbox koristim tako da mi je u stvari sasvim dovoljno to sto daju. Uopste tamo ne drzim neke velike kolekcije i sta ti ja znam. Mali vazni fajlovi, bookmarks, serijski brojevi za neki softver, tome sl.Zgodno je sto ima i za iPhone, vrlo zgodno.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...