čekmeže Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Šta će vam ovlašćenje kad imate karticu i pin?
Miljenko Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 On za bankomat ima neku visa credit karticu. Ima odredjen limit, ali se naplacuje bonus 5% od uzete sume, na mesecnom nivou, pa bismo to izbegli, ako je ikako moguce.
Hamlet Strašni Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 34 minutes ago, Frank Pembleton said: A kad osoba gubi "moc rasudjivanja" ,da se tako izrazim... Onda nalaz od specijaliste? I sve redom? Da, sudu se podnosi zahtev sa dokazima, pa ide ročište pa rešenje. Sud bi trebalo da dostavi obaveštenje katastru i matičnim knjigama činjenicu o pokretanju postupka...
čekmeže Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Šta je sa karticom koja je vezana za tekući, ona ne može da se koristi na bankomatu?
Miljenko Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Obe kartice su vezane za isti tekuci racun, no samo sa ovom moze podizati sa bankomata.
BarryWhite Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Koji je rizik kupovine stan koji je ukljizen a koji je na parceli koja ima neku hipoteku? Nasao sam stan tj prodaje ga moja koleginica i kaze mi da su neke komsije kupile stan na kredit da su pod hipoteku stavile naravno stan koji su kopovali. Ja cu isto da podizem kredit pa ce stan isto biti pod hipotekom banke. Ovo nije prvi put da sam video da postoji hipoteka na parceli, gledao sam jedno garazno mesto na Dorcolu pre par meseci gde je isto postojala hipoteka na parceli ali su mi iz te firme rekli da ne znaju o ceku se radi. U oba slucaj hipoteka na parcelu je upisana negde u vreme kad je zgrada zavrsena pa mi je zato to malo sumnjivo. Sa druge strane ne znam zasto bi banka prihvatila da pod hipoteku stavlja nesto sto nije cisto....
Tribun_Populi Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Koji je rizik kupovine stan koji je ukljizen a koji je na parceli koja ima neku hipoteku?Nikakav, ako zgrada ima dozvolu. Hipoteka je za kredit koji je investitor verovatno podigao da bi završio zgradu, ili slično. Tu parcelu tako opterećenu, i da banka realizuje hipoteku, niko neće hteti da kupi. A i da kupi, opet vlasnicima stanova ne može ništa, dokle god zgrada traje.Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Frank Pembleton Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 evo pitanja: Pošto se od 01.06. prilikom kupovine nekretnine automatski knjiži na oba supružnika, ako jedan od njih izjavi kod notara da je ta nekretnina u celini vlasništvo drugog supružnika, jel to znači da se on odriče i vlasništva koje bi mu pripadalo u buućnosti ako taj supružnik premine?
Moća Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Da li je moguce pisati predlog za izvrsenje na zaradi izvrsnog duznika koji radi u inostranstvu? Konkretno Austriji.
Hamlet Strašni Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Skoro sam siguran da ne. Isto kao što u predlogu za izvršenje ne možeš čak ni za poverioca da staviš strani račun - naši izvršitelji su nadležni samo za našu teritoriju. Koliko se sećam austrija i srbija čak i ne priznaju jedna drugoj sudske odluke, tako da teško da bi mogao čak i ideš na priznanje naše presude tamo pa da je onda tako izvršavaš. Možda samo ako je neko izdržavanje dece u pitanju...
ultra plasticni Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Moze za poverioca strani racun samo sto ide sporije i NBS i izvrsitelji uzimaju neku sumanutu proviziju. Izmedju Austrije i Srbije fercera fakticki reciprocitet, tako nije ni potreban medj. ugovor. A sto se Moco cimas da opredeljujes sredstva i predmete izvrsenja, sibni na celokupnu imovinu izvrsnog duznika, pa neka izvrsitelji traze najpovoljniji nacin za poverioca.
Hamlet Strašni Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Не може страни колико ја имам искуства. Мора нерезидентни у Србији https://www.schoenherr.rs/fileadmin/content-rs/articles/pdf/Roadmap2014_Izvrsenje_stranih_sudskih_i_arbitraznih_odluka.pdf
Moća Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 U pitanju jeste izdrzavanje deteta a izvrsni duznik nema nikakvu imovinu na svoje ime u Srbiji, i dalje zivi u kuci roditelja. A izvrsni poverilac je u dobrim odnosima sa njima pa to nije opcija.
Recommended Posts