čekmeže Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Zašto bi to radila, nek gledaju izvod računa.
Uskebasi Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 5 hours ago, ivy said: jel bese treba da odnesem u sud uplatnicu da sam platila kaznu? Ne treba. Samo za takse je neophodno odneti uplatnicu, a za prekrsaje oni to isprate. Ali za svaki slucaj cuvaj uplatnicu.
vathra Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 On 3.2.2019. at 20:03, Meazza said: Danas mi salje drug web stranicu na kojoj je moja slika i moje ime i komentar kako sam veoma zadovoljan nekim proizvodom i pita me jel stvarno jer se i on razmisljao da kupi. Nisam imao pojma o cemu govori. Sliku i ime su mi uzeli sa tvitera i napisali komentar u moje ime. Sta treba da radim? Da podneseš tužbu, za neovlašćeno korišćenje slike (treba da podnese fotograf odnosno vlasnik autorskih prava), kao i za korišćenje bez saglasnosti, duševnu bol itd. Možeš preko soma evra da tražiš vrlo lako. Samo nađi advokate koji se bave time.
Frile Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 44 minutes ago, Uskebasi said: Ne treba. Samo za takse je neophodno odneti uplatnicu, a za prekrsaje oni to isprate. Ali za svaki slucaj cuvaj uplatnicu. Plus na registru neplaćenih novčanih kazni https://rnk.sipres.sud.rs/ može da se vidi da li je uplata prošla. Jednom sam za saobraćajni prekršaj loše skapirao kada treba da platim kaznu (t.j. nisam platio a trebalo mi je) pa mi je stigla opomena pred zatvor, tako nešto. Brže bolje platim, i odem u sud sa uplatnicom, kad oni tamo mi nisu ni pogledali uplatnicu nego proverili u tom registru da li je uplata prošla.
ivy Posted February 7, 2019 Posted February 7, 2019 hvala, nemam pojma.. cini mi se da sam jednom,doduse dosta davno,nosila uplatnicu a da jednom nisam pa sam zaboravila sta treba..
Frank Pembleton Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Kako neko ko je pozvan kao svedok u postupku može uopšte da vidi o čemu se radi u postupku? Nepoznato mu je ime lica protiv koga se vodi postupak...
Moća Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Ne moze.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Miljenko Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Ko sada radi punomocja, advokati ili notari? Cale je u bolnici i bice tamo jos neko vreme; svestan je; pa bi uradili ovlascenje za baratanje njegovim racunom u postanskoj stedionici (majka, ja nebitno). Kolika je tarifa za izradu istog?
Moća Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Notar overava ali ovde ce ti biti problem sto notar mora da izadje na lice mesta da tvoj otac potpise punomocje pred njima a koliko znam na snazi je zabrana poseta zbog epidemije.
Miljenko Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Aha. On mora licno da bude prisutan. Da, to ce verovatno biti problem. On je na intenzivnoj. Nije problem da moja sestra udje, no neku gomilu naroda vec ne bi pustili.
Frank Pembleton Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 A kad osoba gubi "moc rasudjivanja" ,da se tako izrazim... Onda nalaz od specijaliste? I sve redom?
Recommended Posts