Frank Pembleton Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Jel može neko ko je u penziji da radi neki posao "za stalno" . npr. u penziji , a nudi se posao prodavačice u hipermarketu, koji pretpostavljam da će imati neki "ugovorni okvir" . Nema opasnosti da je ovi iz PIO "nagaze" ?
Hamlet Strašni Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Može. Samo ne sme iz invalidske. Pravo na rad je zagarantovano ustavom i ne gubi se odlaskom u penziju.
Frank Pembleton Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 I znači to ne utiče na primanje penzije? Ona će da prima tu penziju, a oni će nju da angažuju, samo joj neće uplaćivati zdravstveno i penziono?
Uskebasi Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Zdravstveno se ne uplacuje, a koliko se secam, penziono se uplacuje.
lazni Posted December 5, 2018 Posted December 5, 2018 Doprinosi za pio se obavezno uplaćuju, dok zaposleni u dogovoru sa poslodavcem može izabrati da li će zdravstveno osiguranje koristiti iz radnog odnosa ili penzije. Ako zdravstvo koristi iz penzije, doprinosi se ne plaćaju, ali poslodavac u tom slučaju nema pravo na refundaciju bolovanja (preko 30 dana) od strane rfzo.
ivy Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 kako je moguce da 2 meseca nisam dobila resenje od prekrsajnog sudije?
Moća Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 Vrlo lako, drzavni pos'o.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ivy Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 pa ne znam..svaki prosli put kad je trebalo da mi uzmu novaca su bili bas azurni..a i sada treba da mi uzmu novaca pa se pitam kako im se ne zuri..
Moća Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 Mozes da prosetas do njih i pitas sta se desava.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Hamlet Strašni Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 Ili da se praviš mrtva i nadaš da će da zastari... kad je prekršaj izvršen?
ivy Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 tome se i ja potajno nadam ... mada strepnja mi je jaca od nade.. ,,prekrasaj,, je po nalogu poljoprivredne inspektorke,da kazemo da se desio sredinom septembra..ja sam bila kod sudije 15.oktobra..
Ayatollah Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 Ja sam za kevin "poreski prekršaj" (nema ni p od prekršaja, jer nije propisan zakonom) bio na ročištu još u martu, i još nisam ništa dobio, tako da...enjoy...sasvim je to normalno kod srpskih prekršajaca.
Recommended Posts