Tribun_Populi Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 Sudim se ja upravo, prolazi to. Samo utvrdi lepo ko je, obično je EPS, samo vodi računa da tužiš odgovarajuće pravno lice u okviru grupe, tamo se statusne promene u poslednje vreme rade kao dobar dan.
Moća Posted June 1, 2018 Posted June 1, 2018 Imam jedno pitanje vezano za radno pravo: Tužilac je zaposlen u arhivu na mestu arhiviste i tu je radio do penzije decembra prošle godine. Međutim njemu je još februara 2006. godine odlukom Arhiva Srbije dodeljeno zvanje "Arhivski savetnik". Ali ustanova u kojoj radi nikada nije sprovela sistematizaciju i prebacila ga na to radno mesto i isplaćivana mu je plata arhiviste koja je u proseku 12.000 din manja. Da li on ima pravo da ih tuži za razliku u zaradi? Meni je malo glupo da on dobije zvanje pre 12 godina i da ga oni sve vreme u firmi kuliraju.
kud u maglu Simoviću Posted June 1, 2018 Posted June 1, 2018 (edited) Edited June 1, 2018 by kud u maglu Simoviću
Krošek Posted June 1, 2018 Posted June 1, 2018 14 minutes ago, Moća said: Imam jedno pitanje vezano za radno pravo: Tužilac je zaposlen u arhivu na mestu arhiviste i tu je radio do penzije decembra prošle godine. Međutim njemu je još februara 2006. godine odlukom Arhiva Srbije dodeljeno zvanje "Arhivski savetnik". Ali ustanova u kojoj radi nikada nije sprovela sistematizaciju i prebacila ga na to radno mesto i isplaćivana mu je plata arhiviste koja je u proseku 12.000 din manja. Da li on ima pravo da ih tuži za razliku u zaradi? Meni je malo glupo da on dobije zvanje pre 12 godina i da ga oni sve vreme u firmi kuliraju. nema baš toliko veze zvanje samo po sebi nego kakav je stvarno, faktički, bio njegov rad u odnosu na rad onih koji jesu pravilno rasporedjeni na radna mesta po sistematizaciji. ako je sve vreme radio kao arhivista, onda iako je dobio odgovarajuće zvanje, nikad nije unapređen i to je onda pitanje zašto nikad nije unapređen, a što ne može da se gleda na isti način kao situacija koju ti predlažeš. ako jeste radio baš kao arhivski savetnik što bi, uzmimo, mogao i da dokaže, onda je pretrpeo štetu zbog toga što je primao manju zaradu za rad iste vrednosti, Član 104 ZOR
ultra plasticni Posted June 1, 2018 Posted June 1, 2018 Ja bi tu prvo isao na utvrdjenje diskriminacije po osnovu rada (resenje o postavljenju za vise radno mesto koje nikada nije sprovedeno), a kao eventualni tuzbeni zahtev razlika izmedju primljene na mestu arhivara i pripadajuce zarade na mestu savetnika
Krošek Posted June 1, 2018 Posted June 1, 2018 nema rešenja o postavljenju na više radno mesto, samo je dobio "sertifikat". verovatno je položio neki državni ispit ili nešto slično takođe, arhiv srbije i narečena ustanova u kojoj je radio tužilac nisu ista ustanova, odnosno nisu na istom nivou ili nešto treće. ali nije da mu je njegov direktor doneo rešenje pa se napravio blesav
Čutura Posted June 6, 2018 Posted June 6, 2018 1pomoc kako se i gde odredjuje visina naknade za promenu namene poljoprivrednog zemljista?
Krošek Posted June 6, 2018 Posted June 6, 2018 18 minutes ago, Čutura said: 1pomoc kako se i gde odredjuje visina naknade za promenu namene poljoprivrednog zemljista? http://www.euprava.beograd.org.rs/eusluga.asp?l=l&id=224 cl 25 zakon o polj. z. 50% trzisne vrednosti
Čutura Posted June 6, 2018 Posted June 6, 2018 hvala, a kako se odredjuje trzisna vrednost? postoje neke tabele, ili na osnovu poreskog zaduzenja za konkretno zemljiste? na lokaciji za koju pitam trazene cene idu od 7-800 do 7-8ooo evra. koliko kome treba
Tribun_Populi Posted June 6, 2018 Posted June 6, 2018 (edited) Greška, grad je u pitanju. Edited June 6, 2018 by Tribun_Populi
slepa živana Posted July 24, 2018 Posted July 24, 2018 imam pitanje oko godišnjeg poreza na imovinu. naime, pre 16 godina sam kupila stan, platila sam porez na prenos apsolutnih prava, ali nikada nisam podnela prijavu za godišnji porez na tu nekretninu. juče me je preko fejsbuka kontaktirala žena od koje sam kupila taj stan i moli me da odem da se prijavim jer ona ima problema, i ne može više da plaća moj porez. sad me zanima šta mogu da očekujem kad budem otišla u poresku upravu.
nautilus Posted July 24, 2018 Posted July 24, 2018 pa u prekrsaju si. platices zaostatke koji nisu zastareli ili nisu placeni.
Recommended Posts