Jump to content

Pitanje za pravnika

Featured Replies

Robija. Da se ne ljubimo...

• Replies 6.5k
  • Views 589.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Mali intermezzo na pravnoj temi za drugare advokate Casopis "Odvjetnik - organ advokatske komore u zagrebu" , Kraljevina Jugoslavija, izlazio jednom mesecno, od osnivanja advokatskih komora Zagre

• Ayatollah
    Ayatollah

@Tihajeza   Razvod bez pitanja starateljstva i podele zajedničke imovine je skoro pa administrativna formalnost. U poslednje vreme se čak diskutuje o tome da ovakve razvode preuzmu da rade n

• gospa buba
    gospa buba

mislim, u ovoj drzavi cao zdravo. josh chuvam uplatnicu infostana iz 2009, sa dugom od 0,00 dinara, kad su ono bili reshili da izmisle masovna dugaovanja. zvala sam da pitam kako da platim, samo 35 d

Posted Images

Jak si mi ti advokat

Jel trolovanje trola bogougodno delo? :lol:

14 minutes ago, Duci Simonovic said:

Jak si mi ti advokat

Kol'ko para, tol'ko muzike. :fantom:

treba mi pomoc oko sledece gimnastike: stan u kom zivim se vodi na oca, a dogovor je bio da ga delimo burazer i ja. pre nekoliko godina sam kupila manji stan u kom sada zivi burazer, i na taj nacin mu isplatila polovinu, ali taj manji stan se vodi na mene. manji stan sam uzela na kredit i pod hipotekom je.

kako sada da pravno rascivijamo odnose, tj da caletov stan postane moj, a manji stan da postane burazerov?

da li tu mogu ugovori o poklonu ili burazer mora da “kupi” stan od mene?

koja je situacija sa porezima, ko sta placa?

unapred zahvalna.

svejedno je da li se ide kupoprodajnim ugovorima, ugovorom o razmeni ili ugovorima o poklonu. možda postoji razlika u notarskoj tarifi ali u iznosu poreza ne. samo sto necete dugovati porez na promet nepokretnosti nego porez na poklon. plaća se u poklonima između brata i sestre.

ja bih to završio sa ugovorima o poklonu i ta dva poreza.

Jel otac živ? Ima li rešenja o nasleđivanju?

@nautilus

Da li banka treba da se saglasi na poklon stana pod hipotekom?  Ako hipoteka ostane na manjem stanu, a ti prestaneš da plaćaš kredit, ode bratu stan na doboš :)

Da li može hipoteka da se prebaci na veći stan (verovatno može) i kolika je taksa za to?

Može, mislim da je potrebna nova hipotekarna izjava za novi stan, procena vrednosti i brisovnica za stari.

Potrebna je saglasnost banke. Svakako moraju razgovarati sa njima.

Kako dokazati da je neko mrtav? Ne postoji umrlica nigde. Covek poginuo 1944/45 verovatno sahranjen u nekoj masovnoj grobnici. Vec su provereni opstina/subnor/crkva ...

U vanparničnom postupku - proglašenje nestalog lica za umrlo.

Okvirno, koliko to moze da traje (vremenski)?

I hvala na odgovoru :12_slight_smile:

Edited by radnik

Ne manje od 6 meseci sigurno

I ja bih rekao 6 meseci minimum, ako je sudija brz. Realnije 9-12. 

To ne prebacuju još notarima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

fala Nautilusu.

Hamlete, jes’ ziv otac, on i forsira da sve sredimo sto pre da bi bila mirna Backa.