Tribun_Populi Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Ne znam sta da upisem u rubriku primaoca na opstoj uplatnici, da li je dovoljno da napisem Osnovni sud u Kikindi, i broj resenja? Sve ostalo sam popunio po uputstvu koje je stiglo uz resenje. A oko tih taksi svaki sud svoju politiku vodi, koliko mogu da primetim. Upisuješ u polje primalac Osnovni sud u Kikindi, a u pozivu na broj broj predmeta (O.br.____/2015). Link to comment
Ratamahatta Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 (edited) U uputstvu sam dobio zaseban poziv na broj, uz broj racuna i modela. U odgovarajucu rubriku na uplatnici sam ga i uneo, a poslednjih 5 cifara se podudaraju sa brojem resenja. Mozda onda samo da u rubriku primaoca stavim naziv suda? Komplikuju bezveze. Edited June 16, 2015 by Plajvi Link to comment
Tribun_Populi Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 U uputstvu sam dobio zaseban poziv na broj, uz broj racuna i modela. U odgovarajucu rubriku na uplatnici sam ga i uneo, a poslednjih 5 cifara se podudaraju sa brojem resenja. Mozda onda samo da u rubriku primaoca stavim naziv suda? Komplikuju bezveze. Pa u principu ne komplikuju, to je poziv na broj koji generiše AVP sistem a računovodstvo suda bi trebalo da rasknjiži uplatu direktno na partiju i razduži te obaveze, samo ga neki primenjuju a neki ne (to je ono o čemu sam pisao). Ako imaš taj poziv na broj sa opomene, njega lepo piši u odgovarajuću rubriku a u polju svrha uplate piši sudska taksa u predmetu O.br.... Link to comment
Tale Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Može li se ikako obarati prekršajni nalog napisan na osnovu Odluke o komunalnom redu ? Prekršaj je sadržan u članu 23, stav 1, tačka 2, alineja 1. Prekršajni nalog je pisan na pravno lice (Rent a car). Auto je, po podacima iz prekršajnog naloga, bio parkiran u ulici Kralja Milutina br. 50 iako je bio parkiran prekoputa (na mestu ovog sivog Golfa). Dostavljen je prekršajni nalog na iznos od 50.000,00 ali ne i fotografija koja se pominje kao dokaz. Link to comment
Friend Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 (edited) Sleduje mi ostavinska rasprava za sestru i mene koju još nismo zatražili. Razvlačimo to već 2.5 godine. Kakve troškove generalno možemo da očekujemo? (ne postoje nikakvi problemi osim što nekretnine nisu u katastru upisane na oca, nije platio porez na prenos vlasništva jos pre 20g.) Edited June 24, 2015 by Friend Link to comment
Moća Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Samo takse i posle porez na prenos vlasnistva. Link to comment
Friend Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Zahvaljujem...A da li je taj porez momentalno obavezujući? Link to comment
Moća Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Mislim da ga necete odmah platit vec ce vas iz poreske i obavestiti sta i kako. Link to comment
Tribun_Populi Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Treba da se podnese prijava (PPI-3) po pravnosnažnosti rešenja o nasleđivanju (30 dana rok), nepodnošenje povlači prekršajnu odgovornost, negde pustaju prijave prekršajnom sudu zbog toga a negde ne, pa je bolje ne igrati se. Link to comment
slepa živana Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 na koji način mogu da izbegnem prinudno učešće u izgradnji hrama svetog save a da i dalje mogu da koristim poštanske usluge? Link to comment
JozoMujica Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Može li se ikako obarati prekršajni nalog napisan na osnovu Odluke o komunalnom redu ? Bolje pitanje je zašto ga obarati kada je auto očigledno bio nepropisno parkiran? Link to comment
Tribun_Populi Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Gledao ja to juče, u principu ne isplati se jer je žešće neizvesno (prekršaj svakako postoji), može dovesti do toga da se saslušavaju komunalci koji su napisali nalog a kojima se po pravilu veruje. IMO, bolje platiti pola kazne u 8 dana nego kasnije celu (za šta su veće šanse). Link to comment
Friend Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Treba da se podnese prijava (PPI-3) po pravnosnažnosti rešenja o nasleđivanju (30 dana rok), nepodnošenje povlači prekršajnu odgovornost, negde pustaju prijave prekršajnom sudu zbog toga a negde ne, pa je bolje ne igrati se.Ajd kad sam već ušao na bal da se raspitam konkretnije: Otac pre 20god nije platio prenos apsolutnih prava iz ugovora od doživotnom izdržavanju, mislim da je to 2.5% od vrednosti nekretnine. Sa druge strane godisnji porez na imovinu stiže na njegovo ime. Da li taj stari prenos apsolutnih prava moramo odmah sada da platimo mi deca naslednici? Ili kako su nam pre rekli, platićete kad budete morali, a to je prilikom prodaje nekretnine. Link to comment
Tale Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 (edited) Bolje pitanje je zašto ga obarati kada je auto očigledno bio nepropisno parkiran? Gledao ja to juče, u principu ne isplati se jer je žešće neizvesno (prekršaj svakako postoji), može dovesti do toga da se saslušavaju komunalci koji su napisali nalog a kojima se po pravilu veruje. IMO, bolje platiti pola kazne u 8 dana nego kasnije celu (za šta su veće šanse). Stoji da je prekršaj po ovom članu odluke, pitam zbog eventualnog formalnog propusta (pogrešna adresa prekršaja na nalogu i nedostatak fotografije kao dokaza), ali i zbog ovoga što se može pročitati ovde: http://www.pravniportal.com/saobracajni-prekrsaji/ Edited June 25, 2015 by Tale Link to comment
Recommended Posts