harper lee Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 da ne bude nikakve slucajne zabune, to kako izgleda slika RTS nema nikakve veze sa digitalizacijom signala - niti ce ga ona uciniti da izgleda kao HRTDaj, ako te ne mrzi objasni ovo. Ja sam totalni duduk za tehniku ali vidim golim okom da mi je slika na RTS-u bolja otkako sam digitalizovao kanale. Zapravo, uvek mogu da proverim razliku cim iskljucim tjuner, posto dobijam i taj analogni signal.
yolo Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 zato sto je njihova slika posledica hiljadu neresenih stvari - od inzenjerskih do produkcionih (a o dizajnu da ne pricamo...). to sto ti je bolje sa digi signalom - jel znaci da sad izgleda super, kao bilo koja kvalitetna televizija, ne mora svetska, evo recimo domaci fox?
harper lee Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 zato sto je njihova slika posledica hiljadu neresenih stvari - od inzenjerskih do produkcionih (a o dizajnu da ne pricamo...). to sto ti je bolje sa digi signalom - jel znaci da sad izgleda super, kao bilo koja kvalitetna televizija, ne mora svetska, evo recimo domaci fox?Ma, jok, izgleda lose u odnosu na najveci broj kanala. Izgleda samo bolje od svoje analogne posestrime.
No7 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 (edited) Imas losiji prijem na digitalnom RTS-u od analognih signala?Ako ima mnogo konverzija A/D i D/A onda se znacajno gubi kvalitet slike jer se pri svakoj konverziji gubi na razlicite nacine osnova signala od filtracija do diskretizovanja signala, gomila toga-citava nauka. Edited August 15, 2009 by No7
Д Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Како ико уопште може да се ложи на било који медиј?? Или да верује у независне медије?? Медији су по својој суштини средства формирања јавног мњења, а не информисања и ако вам је неки медиј много кул, то је само зато што вам говори ствари које волите да чујете или на начин на који волите да их чујете, а не зато што говори истину.
Buck Naked Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 (edited) To si pročitao kod Zorice Tomić u News Age, a? Aj priznaj. Edited August 15, 2009 by Buck Naked
Grunf Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 (edited) Daj, ako te ne mrzi objasni ovo. Ja sam totalni duduk za tehniku ali vidim golim okom da mi je slika na RTS-u bolja otkako sam digitalizovao kanale. Zapravo, uvek mogu da proverim razliku cim iskljucim tjuner, posto dobijam i taj analogni signal.jbg, harpere, mnogo pitate ti i vasudeva :P RTS slika koju ti dobijas preko SBBovog D3 paketa je bolja zato sto ne postoji gubitak izmedju onog kako SBB dobije sliku, pa do tvog prijemnika, za razliku od klasicne analogne kablosvke, gde postoje gubici u prenosu i kvalitet zavisi od toga da li su spliteri u tvom stanu sa pancevackog ili beogradskog buvljaka. Edited August 15, 2009 by Grunf
Buck Naked Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ubiste Grunfa, ljudi! A i nije valjda da su boje jedino što smeta? Ili, kad bi se krenulo o drugom, ne znaš oklen početi i gde se zaustaviti? Biće da je to.
copkillah Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ma, jok, izgleda lose u odnosu na najveci broj kanala. Izgleda samo bolje od svoje analogne posestrime.A to nije samo do novog tv-a na kome sve izgleda bolje?
MrX Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ne lomite mi RTV... I onog što vodi priloge u stihovima!Dajte temu o njemu. Ovde, na knjizevnosti, juzno, bilo gde...
harper lee Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 A to nije samo do novog tv-a na kome sve izgleda bolje? Isti TV i za analogan i za digitalan signal.Fala vi, Grunfinjo.
renne Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ako ti novi TV ima DVB-T tuner probaj da uhvatiš signal (Avala ili Iriški Venac) pa proveri kvalitet digitalnog vazdušnog signala, iznenadićeš se.
Spirit Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Je l se zna koliko je koštao transfer Antonele Rihe na RTS? Valjda imamo pravo da znamo sve, Javni servis nije šala. Što se tiče AD konverzije i gubitka kvaliteta signala, slično kao kod SBB-ovog D3 paketa, i na IPTV-u je u odnosu na analogni RTS slika, boje, prilično življa. Ali šta to vredi kad je scenografija Dnevnika mračna, Maja Žeželj obučena u crno deluje polumrtvo, da ne otvara usta zapitao bih se...I nisam primetio da se bilo kod od transferisanih proslavio na RTS-u. A najavljivani su, kao i Riha, kao velike zvezde-autori. Setite se samo Kulturnog Nokauta, prelaskom sa B92 to više nije bilo gledljivo. Ili Srđana Predojevića. Pa i ta Maja Žeželj...sad i Antonela...O Miljkovićki i Kovačevićki da ne govorim. Toliko ne gledam RTS da me ne dotiče previše, ali za redovno plaćenu pretplatu želim makar informaciju tipa: poštovani redovni platišo, Rihi smo platili toliko i toliko. Hvala, Saša.
Sludge Factory Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 (edited) Setite se samo Kulturnog Nokauta, prelaskom sa B92 to više nije bilo gledljivo.Meni nije bilo gledljivo ni pre. Valjda sam jedini koji prezire tu emisiju, a svi nesto svrsavali na nju (emisiju). Jbg kad sam glup i aurban™ (da ne kazem ruralan). Edited August 16, 2009 by Sludge Factory
Gonzo Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 (edited) ja svršavao na nju - maju uzelac. Edited August 16, 2009 by Gonzo
Recommended Posts