henrik larsson Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 haha vec smo se raspravljali o ovome. znaci nije crna nego braun (braon, brown). dalje bjelac za rendaljku nije stariji nego mladji, sto se izmedju ostalom lahko utvrdjuje kad se uhvatite za novcanik (jeftiniji).na kraju ali ne i manje vazno, braun je veci mamojeb od bjelog, ako je kriterijum zov divljih pasnjaka, smrad ovce i generalno - okus.Jeftiniji je neku siću, ništa bitno. Bitno je da je bolji i za random eating, osim za hrendanje. Ispunjava i uslov zova smrada pašnjaka.
morgana Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 jel bolji taj (koje god boje) ili zanetti pecorino?
Parsons Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 (edited) Ja sam u Istanbulu prekjuče jeo baklave, sa tim kaymakom umesto šlaga. Jeo sam i neku iskender pizdariju uz koju su mi isto dali taj njihov kaymak. Sta znam, meni nije bas isti ukus, nekako posto je neslan i mlad meni lici na mesavinu kajmaka i pavlake.mislim da je problem lingvisticke prirode, jer je na turskom kaymak zapravo slag. u iskender ide gusti jogurt koji se takodje naziva kaymak. dobro da nisi pomenuo da si pio kafu sa kaymakom ;) Edited October 19, 2011 by Parsons
MancMellow Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 jel bolji taj (koje god boje) ili zanetti pecorino?ne znam, odavno nisam jeo zanetti pecorino, ali kladim se da je odnos cena - kvalitet mnogo bolji
henrik larsson Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Bolji je makedonac, a i da, Zaneti svejedno bije po ušima za ono što nudi.
morgana Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 jeste skup zanetti, mada ovdje i nije neka razlika u cijeni izmedju njega i imlekovog pekorina moram da probam imlek(ovdje su i oni kozari sirevi skuplji nego u bgd. neoprostivo su skupi.)
Al-Khwarizmi Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 evo sveže teta iz Kušićahttp://www.youtube.com/watch?v=0IjPePzttGk Obećao si i neki kontakt...
Isis Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 svi ti proizvodjaci su radi da salju sireve dalje po srbiji, busevima najcesce, ali vece kolicine poput cele kante od 5kg. pretpostavljam i ta sa javora.
nisam ja Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 poslaće mi kolegica br kad/ako nađe međ svojim aktima. utvrdio sam da imam pola kantice dotičnog sira u fridžu, negde od početka juna. tek tek je malo tamniji na izvesnim mestima. dajte predlog recopisa kako da utrošim to, batch varijanta.
nisam ja Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 aj, ako pretekne nešto nakon što izozonizujem kolon sirom.
morgana Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 probala sam braon imlek pekorino, nelos jejel probao neo sireve paske sirane?http://www.paskasirana.hr/proizvodi/sirevi.phpdanas sam ih vidjela prvi put
renne Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ja video neke male paške u teglici od dvesta grama u Univeru, i teo da padnem u nesvest kad sam vido da je 200 grama sira 1600 dinara, jebo sir
Dr Arslanagić Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 paški sir je vaistinu vrhstra ali stvarno biju po ušima sa cenom... u Rvackoj cena ide i do 200kn za kilo.
Recommended Posts