brusli Posted March 24 Posted March 24 @Blojler, super savet, bas cu da narucim i javim utiske. Inace coffee factory, jednom kupio bila odlicna, sledeci put, krs najgori, vise ne ulazim tamo, i oni ponekad ciste magacine. 1
Ras Posted March 28 Posted March 28 Izdanci su iz tvog uzgoja? Kod mene kuvana heljda u koju je umešan kikiriki puter. Kako sam pojeo sve zeleno što sam imao, preko sam naseckao crvenu svežu papriku, čili p i nanu.
ivy Posted March 28 Posted March 28 @Ras izdanci su samonikli..hmelj je puzavica koja raste svuda okolo,po šumarcima i šikarama....konkretno ove uberem na nekoliko mesta kod mene na Dunavu.. 1
Ras Posted March 28 Posted March 28 14 minutes ago, ivy said: @Ras izdanci su samonikli..hmelj je puzavica koja raste svuda okolo,po šumarcima i šikarama....konkretno ove uberem na nekoliko mesta kod mene na Dunavu.. Teško da bih uopšte prepoznao, ali kad si već tu, je l ti izdanci ovako izgledaju: Divji hmelj 0,5 kg - Mikrozelenje.si Hmelj - vršički so kulinarična specialiteta | dr. Katja Rebolj
ivy Posted March 28 Posted March 28 da,da..to je pa jeste ih teze prepoznati jer su mali i uvek upetljani su u nesto tipa kupina/glog..i sve se okolo zeleni...cak i na mestima za koja znam da ga ima moram da stanem nekoliko sekundi,da se umirim i posmatram da se ,,otkrije,, 1
x500 Posted April 18 Posted April 18 Dorucak danas Jaja na povrcu (pecurke, paptika i brzo barrne spargle) 3
Mel Posted April 18 Posted April 18 2 hours ago, x500 said: Dorucak danas Jaja na povrcu (pecurke, paptika i brzo barrne spargle) Bila danas na pijaci da kupim spargle (nesto mi doslo da jedem, ne znam sto?) kaze covek - Nema, neki covek odneo sve i sa moje tezge i od ovih okolo pokupio. Kazem dobro sutra cu navratiti, ali samo je odmahnuo glavom. 3
Ras Posted April 18 Posted April 18 Špargle imaš u Lidlu, trenutno po vrlo povoljnoj ceni od oko 600 din za kg. Nisam ih još probao, verovatno sutra. PAr veza koje sam koje sam pazario pre neki dan u Maksiju bile su baš baš sveže - izvanredne!
Mel Posted April 18 Posted April 18 9 minutes ago, Ras said: Špargle imaš u Lidlu, trenutno po vrlo povoljnoj ceni od oko 600 din za kg. Nisam ih još probao, verovatno sutra. PAr veza koje sam koje sam pazario pre neki dan u Maksiju bile su baš baš sveže - izvanredne! Ma zezam se na spargla temu na kulinarskim topicima, ali moracu fakat opet da ih i ja spremam. Nisam bas bas odavno. 1
morgana Posted April 18 Posted April 18 ja sam bas danas kupila u maksiju 250 g za 300 din. to je oko 12-13 spargli. 2
x500 Posted April 18 Posted April 18 1 hour ago, Mel said: Nema, neki covek odneo sve i sa moje tezge i od ovih okolo pokupio Pitanje od milon $, ko je bio kupac - ja ili @Shan Jan Nisam bio neki veliki ljubitelj spargli i ako bi ih i sremao, to su bile one bele. Prvio sam i u utorak, sa mesom, povrcem i pavlakom, kao sos za testeninu Spoiler Mada sam ovih dana vise pravio zelene, po @aram receptu, blansirane u slanoj vodi sa muljem i limunom. Odlicne To je bila moja solidarnost sa drugom u "zatvoru". Pravim ih ponovo za vikend, malo su dosadille ukucanima. 1
x500 Posted April 18 Posted April 18 (edited) 13 minutes ago, Shan Jan said: @x500 kakve su bele u odnosu na ove zelene? Moje culo ukusa i mirisa nisu bas na visokom nivou :( Mislim da su slicne, bele su, mozda, malo jaceg/intenzivnijeg ukusa. trenutno mi se zelene vise svidjaju. Bitno je da iseces onaj drvenasti deo na donjem delu. Po @aram savetu, proverim savitljivost i cvrst deo odbacis. @mire ako nema janjetine, dobra je i jaretina Edited April 18 by x500 1 1
Recommended Posts