September 2, 20231 yr 35 minutes ago, Sara said: @x500Nikad nisam stavljala luk u poparu, jel to neki licni recept? Ja obicno spremam poparu tako dinstam malo cluka na masnoci (danas je bio puter, obicno smast). Kad luk omeksa dodam (so/biber) seckan hleb, malo promesam i dodajem vrelu vodu tako da ostanu delovi hleba celi. Na kraju sam dodao i jedan cen seckanog gluka i mali mlade gaude.
September 3, 20231 yr 17 hours ago, Indy said: Super izgleda, to ću ja sutra, a može lepo i bez ribe. Inspirisan nisamjaom danas za brunch uradio avokad omelette (po ovom receptu). Ispao je odličan (da se jede), ali za slikanje čekaće neku narednu iteraciju dok ne napravim neki koji se neće raspasti pri prevrtanju...
October 6, 20231 yr 13 hours ago, Valkyrie said: Taj mladi kajmak je moja nana uredno svako veče skidala nakon kuvanja mleka od tog dana, usoljavala, sutra uveče stavljala nov sloj itd. tako usoljeni mladi kajmak na vrućem domaćem hlebu koji je ona pekla, pa preko narezana pršuta (isto domaća, dabome) je hrana mog života. Mislim da i dan danas mogu da prizovem taj miris i ukus, obuzme me instant sreća i spokoj. Poslednji obrok pred električnu stolicu bi mi bio to. Samo nemam prsutu. Sarlo hleb (mirise koliko toliko na domaci), kraljevacki mladi kajmak (previse je slan). Uglavnom, u slast sam pojela
October 6, 20231 yr koliko me iritira ovo presoljavanje svega u srbiji - od kajmaka do ćevapa i obrnuto. bukvalno se uvek pitam šta sad pa ovi muljaju kad moraju da se štite presoljavanjem.
October 6, 20231 yr Niko nista ne mulja nego smo svi gledali Boska Buhu, po nekoliko puta kada smo bili mali
October 6, 20231 yr Meni bas smeta, evo ovaj kajmak. Prvo osetis da je slan pa tek onda kakvog je ukusa
October 6, 20231 yr šta možeš da osetiš kad ti so spali jezik. totalno nenormalno, ceo kršten svet je skapirao da ako je neslano možeš da dosoliš ali obrnuto nikako.
November 12, 20231 yr Kucna komplet lepinja - paciji pretop, rendana mocarela i jaje. Paradajz salata i kefir kao dodatak
November 12, 20231 yr 13 minutes ago, x500 said: Kucna komplet lepinja - paciji pretop, rendana mocarela i jaje. Paradajz salata i kefir kao dodatak Ateroskleroza u najavi
November 12, 20231 yr 17 minutes ago, Milošica said: Deluje mi da je x500 vrlo aktivan čovek, izgoreće on te kalorije. Vrlo aktivan kad doruckuje u 14h