Svemir Zeka Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 (edited) Verovatno je tako. Narodi na Kavkazu jedu kozje proizvode, žive gde žive i načinom kojim žive, i žive 110 godina. Eskimi (nekad u ranijim vekovima) lovili foke, jeli njenu mast, ribe. Ja živim na Balkanu i generacije pre mene koje su me izrodile i formirale genetski i u prehrambenim navikama, živele su na suvom mesu, kajmaku, ajvaru, slanini i na mnogo, mnogo pite. Dinarski gen mi ima prosečan životni vek 85+. Držaću se toga. PS ćale ima stečeni dijabetes, psihosomatski 1/1. Jede ceo život ribu i na mediteranskoj ishrani je, voli je. Dakle.... Edited April 24, 2022 by Svemir Zeka
ivy Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 igoraki ma klasican ,,sindrom propovedanja,, kao neko ko je verovatno relativno skoro otkrio cari keto ishrane pa bi svima da objasnitm ne kazem da to lose samo je jednostavno tako...procice ga vremenom
Lezilebovich Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 (edited) 10 hours ago, Svemir Zeka said: Нисам стручна у овоме, али ми и овако објашњење представљено у теоријама о интермитент фастингу делује баш поједностављено. И на крају, можда се мршави ефикасно, и оне дијете без угљених хидрата раде посао у брзом року, а колико су здраве, друга је ствар. То две ствари би требало раздвојити. Evo komplikacije na tu temu Edited April 24, 2022 by Lezilebovich
renne Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 ja sam fastinovo od 91 do 96 i dosta mi je za celi život, još ovo malo što mi je preostalo 2 1
aram Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 a da ovi što bi da ne jedu otvore sebi topić negde drugde, a ne na kulinarstvu? ili da im se otvori, kad ne umeju sami da budu pristojni 3 1
morgana Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 1 hour ago, Lezilebovich said: Evo komplikacije na tu temu ne znam sta kaze na ovu temu ali huberman je inace super 3
askeladden Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 Huberman krenuo sa TRT ‘terapijom’ .Toliko o tome da ako lepo spavas,postis,LC i slicno i budes kao nov.
Lezilebovich Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 1 minute ago, askeladden said: Huberman krenuo sa TRT ‘terapijom’ .Toliko o tome da ako lepo spavas,postis,LC i slicno i budes kao nov. Ja nista ne razumem u ovom postu :( Sta je trt terapija i sto je pod navodnicima ? Sta je LC i sto je i tu neka ironicna recenica ?
Heaviside Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 Odličan je huberman. Nisam ga detaljno slušao vezano za IF, ali znam da ga upeažnjava ali ne religiozno. Ako se omaknu neke borovnice malo kasnije nema veze. Vezano za mršavljnje, IF ne utiče na njega ako se unosi isti broj kalorija kao i u režimu bez fastinga što i potvrđuje ovaj paper koji je Huberman okačio. Meni lično je lakše da mršavim sa fastingom nego da umereno jedem po 12 i više sati dnevno, svinja sam i volim da jedem. I bolje se mnogo osećam na IF, nisam nadut, čistiji u glavi, osećam se atletski sposobniji itd, nevezano od unosa kalorija. Fasting plus ispod 150g UH dnevno je moja dobitna kombinacija. Meso ili riba svaki dan. 1
renne Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 a što sve ovo vi pričate na doručku? što ne otvorite temu na zdravlju? trčanju? istoriji? 5
Heaviside Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 (edited) 4 minutes ago, Lezilebovich said: Ja nista ne razumem u ovom postu :( Sta je trt terapija i sto je pod navodnicima ? Sta je LC i sto je i tu neka ironicna recenica ? Trt je testosterone replacement therapy, ono od čega neki na forum misle da može da se poludi i da je Putin prsao od toga Držiš nivo testa kao normalan muškarac od tipa 25-30 godina, ne bodibilderske doze. LC = low carb pretpostavljam, to sad već ima više definicija i zavisi od ukupnog broja kalorija, ali recimo do 100g hidrata dnevno. Edited April 24, 2022 by Heaviside
Heaviside Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 2 minutes ago, renne said: a što sve ovo vi pričate na doručku? što ne otvorite temu na zdravlju? trčanju? istoriji? Ima tema, trebalo bi prebaciti. 1
3opge Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 dajte ljudi, svasta se ovde ispisalo o IF i keto dijeti pa samo nekoliko napomena 1. IF/keto sigurno nije namenjen za vec bolesne ljude da uskoce u njega glavacke i to bez konsultacije sa lekarom i to specijalistom za tu bolest 2. dokazano je da je vreme u kome se jede vaznije od toga sta se jede i koliko kalorija se unese 3. kada se naviknete na IF nema nikakvih problema i nije cilj da se posto-poto jede u 4 sata, cak je 6 sati mozda optimalnije 4. nista nece da vam skodi ako jedete 1 put u 24 h na recimo svakih 7 dana ako vam ne odgovara da svaki dan jedete 1 put/24h 5. ako imate bilo kakve lose simptome kada zapocnete IF prilagodjavajte se postepeno ili mozda nesto radite pogresno 6. IF je daleko najzdravija dijeta od svih mogucih za kraj jedan odlican intervju:
francuski sobar Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 On 13.4.2022. at 12:35, nisam ja said: povrće je Bio je od prošle nedelje a možda i od ranije da se uzme dobar onaj u zip kesicama pink paradajz što piše Izbor prirode. Nešto sam pomislio da su to ovi iz Jovanjice pa sam čekiro sajt. Nisu izgleda ali isto tako neka fensi farma i to me malo pokolebalo što vidim da rade bez zemlje nego na kamenoj vuni, ne razumem se u tehnologiju ali ne zvuči mi to dobro koliko je sočani i ukusan, mislim najbolji predsezonski što može da se nađe. Spoiler Ali naravno više ne može lol, bar ja ne nalazim, danas neki sa pijace bljak, kitim svačim da prevarim.. ali džaba kad osnova ne valja, nema sunca u njemu. Spoiler
Popular Post beyoncé Posted April 30, 2022 Popular Post Posted April 30, 2022 sendvič sa topljenom gaudom, sušenim paradajzom, slačicom i karamelizovanim lukom, plus neko zelenilo; jaje na oko na kremi od fete, pavlake i putera sa lukom i dimljenim paprikom; salata od pasulja sa hrskavom slaninom, rukolom, kačkavaljem i suvim paradajzom u maslinovom ulju; salata od pečene cvekle sa mandarinama, spanaćem i rukolom, kozjim sirom, orasima i dresingom od meda i lavande. 5 10
Recommended Posts